Netradičně ve čtvrtek 18. 5. 2023 se naše béčko utkalo v odloženém zápase 18. kola III. třídy ze 16. 4. 2023 s TJ Sokol Běšiny. V důležitém zápase o záchranu ve III. třídě získalo kýžené 3 body za výhru 4:2, přestože se soupeř v Mochtíně prezentoval ve velmi dobrém světle a povětšinu zápasu byl lepším celkem než rezerva Mochtína.

18. 5. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Sokol Běšiny 4:2 (3:0)

Na tento veledůležitý zápas o naději na záchranu ve III. třídě mělo mochtínské béčko k dispozici 15 hráčů, v brance tentokrát nastoupil Petr Rajtmajer a bylo to znát. V 1. poločase se soupeř prezentoval rychlým kombinačním fotbalem, kdy hru režírovali hostující hráči, kteří vynikali nejen technikou ale také patřičnou rychlostí, které naši starší hráči neměli možnost stíhat, nahrazovali to však získanými zkušenostmi a poziční hrou. Naštěstí žádnou vypracovanou šanci soupeř z Běšin buď neproměnil, nebo tyto šance zlikvidoval Petr Rajtmajer. Našemu béčku se povedla akce ve 25. minutě zápasu, když se poprvé v zápase trefil do černého Martin Sádlík po přihrávce Tomáše Vlka. Po obdrženém gólu hosté neustoupili od svojí hry a nadále zaměstnávali obranu mochtínského béčka. Ve 30. minutě po závaru v hostující šestnáctce se prosadil z hranice velkého vápna tvrdou a přesnou střelou Tomáš Vlk a upravil skóre na nadějných 2:0. Do konce poločasu se domácímu Mochtínu podařilo skórovat ještě jednou, a to zásluhou Martina Sádlíka, který se prosadil podruhé v tomto zápase.

Do 2. poločasu béčko prostřídalo, do zápasu nastoupili 3 mochtínští náhradníci, hra se však i nadále béčku nedařila a hosté neustále zatápěli naší obraně, pěknou střelou dokonce nastřelili břevno Rajtmajerovy svatyně. V 65. minutě zápasu hosté snižují z pokutového kopu po odpískaném faulu našeho Michala Karlubíka na hostujícího hráče. Exekutor penalty byl neomylný a nedal našemu brankáři pražádnou šanci a snížil tak na 3:1. Tato branka vlila hostům do žil novou energii a hosté se snažili nepříznivý stav korigovat. Bylo štěstím, že 2 minuty po inkasovaném gólu se potřetí v zápase prosadil krásnou střelou Martin Sádlík a upravil na průběžných 4:1, to běžela 67. minuta zápasu. O 2 minuty později však utěšenou střelou snižuje na 4:2 hostující hráč. Do konce zápasu chybělo v tuto dobu nějakých 20 minut a hostující hráči nijak nepolevovali ze svého tlaku. Naše béčko však již hostům další branku přidat nedovolilo a po závěrečném hvizdu rozhodčího Radima Koury se mohlo mochtínské záložní mužstvo radovat z velmi důležité výhry a zisku 3 bodů do tabulky III. třídy, kde svého soka přeskočilo právě o tyto 3 získané body a v tabulce se posunulo na průběžné 11. místo.

Výsledek zápasu úplně neodpovídá dění na hřišti, naše béčko však na rozdíl od soupeře proměnilo většinu vytvořených šancí, což bylo pro průběh a výsledek zápasu důležité. Hostující Běšiny se však v Mochtíně prezentovaly velmi dobrým výkonem a je zarážející, že se, stejně jako naše béčko, nacházejí v tabulce na jejím chvostu.

Do konce jarní části sezóny 2022/2023 odehraje mochtínské béčko ještě 4 zbývající zápasy, ve kterých je potřeba se ještě poprat o 12 možných bodů, tak aby se mu podařilo v soutěži zachránit.

Zápas rozhodoval Radim Koura, na lajnách mu asistoval jako AR1 Michal Horský a jako AR2 Jakub Bejvl, kterému patří velký dík za další odmávaný zápas béčka v jarní části sezóny. ŽK 3:1, 62 diváků.

Sestava Mochtína: Rajtmajer Petr, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří (2. poločas Šup Ondřej), Švátora Petr (2. poločas Karlubík Michal), Vlk Tomáš, Jarabica Stanislav (K), Strejc Stanislav, Švátora Jiří, Sádlík Martin, Rašek Josef, střídal Troch Roman, připraven byl Žiak Jan

Branky: SÁDLÍK Martin 3, VLK Tomáš – Gožo (PK), Heidenreich

Další zápas čeká naše BÉČKO mužů hned v sobotu 20. 5. 2023 od 17:00 hodin v Bolešinech proti domácímu SK Bolešiny B.
Odjezd z Mochtína bude v 15:45, z Klatov od pošty v 15:50.

https://klatovsky.denik.cz/fotbal-okres/zaloha-mochtina-pretlacila-besiny-vitezstvi-ridil-hattrickem-martin-sadlik-20230.html