V sobotu 22. 4. 2023 od 17:00 hodin odehrálo mochtínské béčko mužů další mistrák III. třídy na hřišti TJ Sokol Kolinec. Bohužel nebodovalo ani tentokrát, přesto nepodalo špatný výkon proti favorizovaným domácím mladíkům.

22. 4. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Kolinec – TJ Sokol Mochtín B 4:2(3:1)

K zápasu odjelo naše béčko pouze s 10 hráči, ostatní byli z různých důvodů omluveni, v brance musel zaskočit kapitán Petr Švátora. Poprvé na jaře nastoupil Milan Žiak, který se bohužel ve druhém poločase zranil. Poděkování patří Standovi Strejcovi, který přijel pomoci, přestože bude v neděli hrát zápas za áčko, bez něj by nás bylo pouze 9.

Na překvapivě nepříliš kvalitním kolineckém hřišti jsme se od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího spíše bránili, ale ani domácí mladíci nepředváděli nijak oslnivý výkon, který jsme po domácí podzimní porážce 1:8, kdy nás předčili ve všech směrech, od nich čekali. Domácí využívali nakopávanými míči převážně rychlost svých útočníků. První gól jsme dostali v 15. minutě zápasu, jak se říká v podstatě „z ničeho“, když po zaváhání našeho gólmana, který nevyběhl proti dlouhému míči, domácí pohodlně skórovali po nezištné přihrávce svých útočníku mezi sebou do prázdné branky. Druhý gól o sedm minut později padl po neodpískaném dvojitém faulu u postranní čáry na našeho stopera L. Potužníka, kterého přetlačil domácí útočník a „naservíroval“ míč před prázdnou bránu svému kolegovi z útoku, pro kterého již nebyl problém uklidit míč do brány. Třetí gól domácí přidali ve 39. minutě 1. poločasu nečekanou střelou na přední tyč, která překvapila našeho brankáře. Těsně před přestávkou se z ojedinělé útočné akce trefil utaženou střelou na zadní tyč náš Standa Strejc. Výsledkem 3:1 ve prospěch domácích tak skončil 1. poločas.

Ve druhém poločase pokračoval zápas vyrovnanou hrou, když domácí nepřidali na svém výkonu z 1. půle a spíše si hlídali výsledek. Nám se po tečované střele Milana Žiaka a chybě domácího brankáře podařilo snížit na rozdíl jediného gólu dorážkou Martina Sádlíka v 65. minutě zápasu. Utkání jsme museli ovšem dohrát pouze v 8 hráčích v poli, když se nezaviněně zranil Milan Žiak, kterému přejeme brzké uzdravení. Domácí po obdrženém gólu znervózněli, ale podařilo se jim po rychlém brejku v 80. minutě přidat uklidňující 4. branku. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo a domácí si tak připsali další 3 body do tabulky a dostali se tak na 1. místo v tabulce III. třídy.

Tentokrát nechyběla většině našich hráčů hlavně soudržnost a bojovnost, v brance celkem dobře zachytal kapitán Petr Švátora, obrana zahrála až na obdržené góly také celkem obstojně, v útoku se statečně bil s přesilou domácích jediný útočník Pepa Rašek, který po svém návratu do Mochtína podal zatím svůj nejlepší výkon, také záloha se snažila udržet míč na svých kopačkách a i proti domácí přesile jsme odehráli zápas proti favoritovi důstojně, za což je třeba všem hráčům poděkovat a doufat, že i v následujících zápasech přistoupí hráči béčka k těmto zápasům se stejným odhodláním a podají lepší výkony než v doposud odehraných zápasech s výjimkou tohoto zápasu. Poděkování patří rovněž Milanu Žiakovi staršímu, který přijel do Kolince jako vedoucího mužstva, a kapitánovi mochtínského áčka Jakubu Bejvlovi, který dělal asistenta rozhodčího.

Zápas rozhodoval Josef Blaheta, na lajnách mu asistovali laici, za nás Jakub Bejvl, ŽK 0:3, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Švátora Petr (K), Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Sádlík Martin, Prokop Marek, Žiak Milan, Pavlík Jaroslav, Strejc Stanislav, Rašek Josef

Branky: Altman 2, Horák 2 – STREJC Stanislav, SÁDLÍK Martin

Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 30. 4. 2023 od 17:00 hod. s FK Dukla Janovice B.