V neděli 9. 4. 2023 od 15:00 hodin odehrálo mochtínské béčko mužů další mistrák III. třídy na hřišti TJ Sokol Měčín. Bohužel naše záloha mužů odjela z Měčína bez bodů opět po nevýrazném výkonu hlavně v 1. poločase a navíc dostala „tenisového kanára“ 6:0.

9. 4. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Měčín – TJ Sokol Mochtín B 6:0 (5:0)

K utkání odjelo naše béčko v počtu 15 hráčů, tedy se 4 náhradníky. Na velmi dobrém měčínském hřišti se hrál od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího v poli spíše vyrovnaný zápas, šance si však vytvářeli převážně domácí fotbalisté, kteří otevřeli skóre utkání již v 9. minutě zápasu. Do 35. minuty stihli domácí po chybách a nedůrazu v naší obraně přidat další 4 góly a s naším béčkem to opět nevypadalo vůbec dobře. Domácí však po páté brance prostřídali svojí omladinou z lavičky náhradníků a ubrali ze svého výkonu, takže do konce poločasu se již skóre neměnilo ani na jedné straně.

Také ve druhém poločase pokračoval zápas už vyrovnanější hrou, když domácí vědomi si svého vysokého náskoku již hráli to, co potřebovali. Navíc Měčín hned ve 49. minutě zápasu přidal po rohovém kopu hlavou šestou branku. Od této chvíle se hrál již vyrovnaný zápas bez výraznějších šancí na obou stranách hřiště. Náš tým tak mohl využít povoleného hokejového střídání a zahráli si tak všichni hráči z lavičky.

Bohužel i tentokrát chyběla většině našich hráčů větší bojovnost a odhodlanost s výsledkem něco udělat, když už tradičně inkasujeme branky hned v úvodu utkání a většinu hráčů to odradí ještě se pokusit se zápasem něco udělat a dohrát jej důstojným způsobem.

Odčinit porážky bude moci naše béčko již příští neděli v boji o důležité mistrovské body se zatím posledními Běšinami, které na naše béčko, které je předposlední, ztrácí pouhý bod. Doufejme, že si naši fotbalisté uvědomí, o co se hraje, a konečně budou hrát soustředěně od začátku zápasu s patřičnou bojovností a nasazením, jinak hrozí, že se již neodlepíme ze sestupových příček tabulky.

Zápas rozhodoval Pavel Jedlička, na lajnách mu asistovali laici, ŽK 0:1, 70 diváků.

Sestava Mochtína: Král Tomáš, Smolík Radek, Šup Ondřej, Švátora Petr (K), Karlubík Michal, Prokop Marek, Podráský Jiří, Pretzelmayer Jaroslav, Vlk Tomáš, Strejc Stanislav, Potužník Ladislav, střídali Švátora Jiří, Rašek Josef, Sádlík Martin a Pavlík Jaroslav

Branky domácích: Klíma 2, Němec 2, Jareš 2

Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně a to v neděli 16. 4. 2023 od 16:30 hod. s TJ Sokol Běšiny.