V neděli 23.11.2009 jsme se jako již tradičně sešli na bowlingu v Plánické ulici.O proti jiným rokům byla účast téměř stoprocentní.Navíc se tentokrát hojném počtu dostavili i rodiče, což samozřejmě vítám.

Určitě příjemným překvapením bylo,že nás přišel osobně pozdravit starosla Mochtína Ing.Jaroslav Kanta.V krátkém proslovu poděkoval hráčům za vzornou reprezentaci obce a za výborné výsledky,kterých naši kluci zatím dosahují.Zároveň přislíbil podporu Mochtína nejen žákům,ale takém ostatním fotbalistům všech věkových kategorií našeho oddílu.Potěšující byla zpráva o plánovaném vybudování nového zázemí.

Po p. starostovi se ujal slova trener Stanislav Bejvl,který krátce zhodnotil uplynoulou sezonu.Předneseny byly též informace týkající se zimní přípravy a byl nastíněn program jarní části OP.

Nakonec následovalo to, na co se kluci nejvíce těšili a sice miniturnaj v bowligu a volná zábava.V tomto případě nešlo ani tak o vítězství jako zábavu a radost ze hry.Do hry se zapojil i trener a někteří rodinní příslušníci.Zábava rychle ubíhala a tak nakonec nezbyl ani čas na rozhovor s rodiči.kterým se tímto omlouvám a doufám,že najdeme místo a čas na projednání organizačních záležitostí především jarní části přeboru.

Hodnocení roku 2009

Po ukončení sezony 2008/2009 na jaře letošního roku panovalo zprvu mezi kluky zklamání.

Zvláště,když si uvědomili,že chybělo opravdu málo(nejprve nás v Plánici malinko zařízl rozhodčí a nakonec chyběla pouze jedna branka v utkání doma),ale takový je nejen fotbal ,ale i samotný život.

Druhé místo v okrese je přece jen úspěch,když si uvědomíme,že Mochtín nepatří k největším obcím regionu.



Po skončení uplynulé sezony ,kdy odešlo do dorostu šest nejstarších kluků nebyly naše vyhlídky na umístění zrovna růžové.K tomu přispíval i fakt,že jsme našim nejlepším(Zbyněk Smolík,Jakub Bejvl,Jan Žiak)umožnili střídavý start v krajském přeboru v Klatovech,respektive v Nýrsku.Naštěstí se podařilo doplnit kádr o Jaromíra Kozáka a Petra Reitmajera z Klatov.Potěšující bylo i to ,že zůstal brankář Dominik Beneš.Bohužel v průběhu soutěže Dominik dlouhodobě onemocněl a tak na golmanském postu musel zaskakovat kdo měl ruce a nohy.

Stejně jako loni jsme byli zařazeni do sk.A,která opět (alespoň dle mého názoru)patřila mezi nejvyrovnanější.V prvních zápasech podzimu bohužel nemohli nastoupit někteří hráči,protože neměli vyřízené registračky.A tak první výsledky nenasvědčovaly,že bychom měli patřit opět mezi nejlepší.Nejdůležitější pro celý vývoj ve skupině byly zápasy se Strážovem,Měčínem a Švihovem.Ve Strážově jsme nejprve prohráli vysoko 2:7, když chyběly téměř všechny opory a navíc do branky musel Jakub Bejvl(Beneš měl prst v dlaze)Doma jsme již v téměř kompletní sestavě vyhráli 5:0 a měli tak výhodu lepšího vzájemného utkání.Domácí utkání se Švihovem bylo opět zcela v naší režii,když jsme ne zcela kompletní vyhráli 5:0.K odvetě však nemohli nastoupit všichni co hrají na střídavý start a to mohl být problém.Naštěští dokázali kluci i v tomto zápase zvítězit a tak se výrazně přiblížili postupu do jarní finálové skupiny.Po nešťastné prohře v Měčíně 2:3 jsme potřebovali doma nutně vyhrát.To se nakonec díky zvolené taktice podařilo(dokonce 4:0).Tímto vítězstvím jsme si definitivně zajistili postup do konečných bojů o přeborníka okresu.

Vyhodnocení jednotlivců podzimní části OP:

Protože je kopaná kolektivním sportem musím pochválit všechny kluky bez rozdílu.Tabulku střelců uvádím jen pro informaci a chci podotknout,že pro mne nikdy nebylo a nebude důležité kdo a kolik gólů vstřelil.Ano samozřejmě střelce potřebujeme,ale ti by bez těch ostatních,kteří jim nahrávají nebo „za ně“ brání sami nic nedokázali.

Tabulka střelců: Smolík Zbyněk                   24

                             Bejvl Jakub                           9

                             Hadáček Jakub                   6

               Malenka Lukáš                   4

               Rubáš Jakub                         4

               Reitmajer Petr                   3

              Voldán Filip                          2

             Pretzelmayer Viliam         1

              Beneš Dominik                     1       

              Kozák Jaromír                      1    

Na závěr chci ještě jednou všem poděkovat a doufám,že se většina zapojí do zimní přípravy a pak také do akcí,které pro ně připravila TJ Sokol Mochtín ,jak na závěr roku tak v dalších zimních měsících.Nerad bych na tomto místě zapomněl na p. Šota,kterému touto cestou děkuji, za to,že se celý rok stará nejen o organizační věci a bez kterého si kopanou a vůbec sport v Mochtíně většina z nás nedovede představit.