V neděli 28.07.2024 odehrálo naše áčko své první přípravné utkání na novou sezónu na půdě nováčka I.A. třídy ze Kdyně. Přítomní diváci viděli celkem vyrovnané utkání, které pro sebe rozhodli domácí až v samotném závěru utkání.

SK Kdyně 1920 – TJ Sokol Mochtín 2:1 (1:1)

Do utkání vstoupili lépe naši hráči, kteří presingem dokázali dostat několikrát domácí hráče pod tlak a během prvních deseti minut se mohl do listiny střelců zapsat Honza Žiak, který však své dva nájezdy na domácího brankáře v branku proměnit nedokázal. Poté se směrem dopředu osmělili také domácí hráči a vypracovali si několik slibných příležitostí. Z vedení se však přeci jen radovali naši hráči, když svou třetí šanci již bezpečně proměnil Honza Žiak. Hosté ale do poločasu stačili srovnat lacinou brankou, když domácí útočník nikým neatakován pohodlně z malého vápna do sítě doklepl centr z levé strany.

Vyrovnaná partie pokračovala i po přestávce, když si oba týmy dokázaly vypracovat několik střeleckých příležitostí a standartních situací. Když už utkání směřovalo k remíze, inkasovali naši hráči další lacinou branku, když centr domácího hráče ze strany téměř od postranní čáry zapadl k tyči za záda našeho brankáře Dana Prokopa.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Blažek Petr, Čeleda Jiří, Mareš Daniel, Höfler David, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Sedláček Ondřej, Osvald Jaromír, Žiak Jan

Střídali hokejově: Pretzlmayer Jaroslav, Horský Michal, Kovařík Pavel, Strejc Stanislav, Lysek Jakub

K dalšímu přípravnému utkání nastoupí naši hráči v sobotu 03.08.2024 od 18:00 na půdě účastníka domažlické skupiny I.B třídy Merklína.