Vytisknout

V sobotu 17. 2. 2024 odehrály svoje turnaje v rámci 3. kola zimní ligy mini a mladší přípravka, mini přípravka hrála na turnaji v Nýrsku, mladší přípravka se zúčastnila turnaje od 12:00 hodin na palubovce tělocvičny SPŠ Klatovy, kam nedorazily Klatovy!!!, a místo turnaje se tak odehrál pouze zápas proti Horažďovicím na 2 poločasy po 30 minutách. V neděli 18. 2. 2024 potom sehrála svůj turnaj v Nýrsku také starší přípravka (Nýrsko, Nalžovské Hory, Bolešiny a Mochtín).


Mladší přípravka

Na třetí kolo zimní ligy jsme měli mít za soupeře týmy z Klatov a Horažďovic. Klatovský tým se k velkému překvapení nedostavil, a tak došlo na dohodu s Horažďovicemi, že využijeme volné tělocvičny a zahrajeme si zápas rozdělený na dva poločasy po 30 minutách.

Vysoká účast našich hráčů nabízela několik variant rozestavení. Nechal jsem hrát vzadu naše dva kmenové obránce a k nim jsem v častých intervalech střídal tři dvojice útočníků, kteří měli za úkol svoji účast na hrací ploše fyzicky odpracovat.

Naše hra byla hned od začátku zápasu velice aktivní. Naši útočníci aktivně presovali hluboko na straně soupeře a od půlící čáry hru zajišťovali naši obránci. Náš brankář v podstatě neměl žádnou práci. Čekalo se na první branku a nikdo asi nepochyboval o tom, že ji vstřelí někdo z hráčů Mochtína. Skutečně jsme otevřeli skóre a vzápětí jsme dali další gól. Takový vývoj zápasu s Horažďovicemi mě doslova šokoval. Hráči Horažďovic zjistily, že budou muset hodně přidat, hra se pomalu začala vyrovnávat a už se „do práce“ dostával i náš brankář. Dostali jsme gól, ale odpověděli jsme dvěma. Ke konci poločasu jsem stáhnul obránce, aby nebyli úplně bez střídaní. Bez našich jistých obránců jsme sice inkasovali góly, ale i tak jsme první polovinu zápasu vyhráli 5:4.

Druhý poločas byl vyrovnaný, jak jsme hráli se stejným soupeřem, tak se nějak vytratila taktika. Šance střídala šanci na obou stranách, padaly góly. Horažďovice zlepšily hru ve všech směrech a nám už možná docházely síly. I tak se hrál bojovný, pěkný a napínavý fotbal. Těsně před koncem jsme dostali dvě branky, ale i tak jsem si myslel, že druhou půlku jsme hráli 4:4. Ale prý to bylo 3:4 pro Horažďovice a konečný výsledek 8:8. Ještě zbyl čas na kopání penalt, kde nám výborně zachytal brankář, a na penalty jsme zvítězili 7:4, a tak jsme celkově vyhráli.

Konečně jsme sobě i ostatním dokázali, že po dlouhé sérii porážek umíme zahrát i proti silnému soupeři z velkého města. Začínají se nám probouzet „malí“ kluci, kteří přišli z mini přípravky. Víc běhají, nebojí se soubojů, chtějí dávat góly. Máme před sebou určitě zajímavé jaro.  

Výsledek zápasu:

Mochtín – Horažďovice    8:8, Vlk Dominik 4, Toman Matyáš 3, Král Tomáš


Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Příbek Matěj, Kubalík Jan, Kraus Kryštof, Kraus Tadeáš, Vaisová Nina, Toman Matyáš

omluveni: Podráský Jiří (hokejový zápas), Doležal Martin (nemoc)


Trenér: Kraus Roman


- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky



Starší přípravka

V neděli hrála starší přípravka svůj další turnaj zimní ligy, tentokrát v hale v Nýrsku. Soupeři ji byly týmy z domácího Nýrska, z Nalžovských Hor a Bolešin. V prvním utkání jsme nastoupili proti týmu z Nalžovských Hor. Utkání jsme měli většinu zápasu pod kontrolou a vytvořili jsme si spoustu šancí, ale proměnili jsme jen některé z nich, ale i tak jsme zápas vyhráli. Ve druhém zápase jsme hráli proti domácímu Nýrsku. Přesto, že jsme v úvodu vedli 1:0, zápas jsme nedovedli do vítězného konce. K poslednímu zápasu turnaje jsme nastoupili proti týmu z Bolešin. Po celý zápas jsme byli lepším týmem a tento zápas jsme vyhráli.


Výsledky:

Mochtín – Nalžovské Hory        3:1

Mochtín – Nýrsko                     1:4

Mochtín – Bolešiny                   5:0


Sestava:
Kubaň David – Toman, Vojtěch, Ryneš Ondřej, Troch Radim, Ulrich Jakub - Němeček Jakub, Plášek Radek, Truska Jan, Dresler Nicolas, Kraus Kryštof, Potužák Jonáš


Trenér: Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 201