V neděli 15.10.2023 přivítalo naše áčko na domácí půdě bez Jirky Čeledy, který za svůj zkrat z minulého kola vyfasoval distanc na 3 zápasy, a za klasického podzimního počasí (zima a silný vítr) v derby utkání Bolešiny. Náš tým byl po celý zápas lepším týmem a po dobrém výkonu ve všech řadách dokázal být tentokrát i velice efektivní v zakončení, a tak z toho bylo nakonec vysoké vítězství. Těší nejen sedm vstřelených branek, když se hattrickem blýskl Kuba Bejv, ale zejména také po dlouhé době nula na kontě naší defenzivy a brankáře Dana Prokopa (naposledy v prvním kole proti vedoucímu týmu tabulky ze Švihova, kterému náš tým zatím jako jediný dokázal vzít body za domácí vítězství 2:0).

TJ Sokol Mochtín – SK Bolešiny 7:0 (4:0)

Stejně jako minulý týden vstoupilo do utkání naše áčko výborně, když se hned ve třetí minutě po rychlém průniku gólově prosadil Honza Žiak. Na rozdíl od minulého týdne však náš tým následně nevypadl ze hry a dokázal přidat další branky. Komplikací však mohla být 5. minuta, kdy po chybě v rozehrávce našeho předstopera mohli hosté vyrovnat na 1:1, jejich vyloženou šanci však vynikajícím zákrokem zlikvidoval Dan Prokop. To bylo z hostující strany prakticky vše, naše obrana od té doby hrála spolehlivě a co prošlo bezpečně zlikvidoval náš brankář. Naše áčko navýšilo rychle vedení na 2:0, když se hned 6. minutě prosadil Jarda Pretzlmayer, který dokázal po centru z pravé strany na dvakrát dotlačit hlavou na malém vápně míč za záda hostujícího brankáře. Uklidňující branku na 3:0 přidal ve 28. minutě hlavou po přesně zahraném rohovém kopu na přední tyč od Zbyňka Smolíka Honza Žiak. Na poločasových 4:0 ještě navýšil ve 45. minutě Kuba Bejvl, který bokem dotlačil do branky opět z pravé strany centrovaný balón.

Ve druhém poločase naši hráči částečně polevili ze své aktivity, a tak hosté několikrát zahrozili, nicméně vyloženou šanci si do naší v pohodě hrající defenzivy vypracovat nedokázali. V rozmezí 68. až 70.minuty přišly chvíle Kuby Bejvla, který zkompletoval svůj čistý hattrick a navýšil tak vedení našeho áčka již na 6:0. Zejména jeho třetí branka padla po nádherné kombinaci našeho týmu. Skóre utkání na 7:0 pak uzavřel v 90. minutě, opět po velice pohledné kombinační akci, Matěj Kapusta, který bezpečně k tyči z první uklidil do branky hezký centr z pravé strany od střádajícího Míry Biedermanna.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David (75. Smolík Radek), Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (27. Kapusta Matěj), Žiak Jan, Strejc Stanislav (75. Höfler David), Smolík Zbyněk (85. Biedermann Miroslav), Pretzlmayer Jaroslav (85. Smolík Jakub)

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovském utkání nastoupí naše áčko v sobotu 21.10.2023 od 15:30 v Horažďovicích.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky