V neděli 03.09.2023 přivítalo naše áčko na domácí půdě v dalším derby zápase tým z Hrádku u Sušice. Náš tým vstoupil do utkání ostudně bez bojovnosti, pohybu a celkově bez chuti hrát fotbal. „Odměnou“ mu za to byl již ve 24. minutě hrozivý stav 0:3 a tento průběžný výsledek a výkon dal vzpomenout na některé jarní debakly našeho týmu. Naštěstí hosté pak částečně polevili ze svého nátlakového fotbalu, naši hráči přidali, stačili do poločasu vstřelit snižující branku, ihned po přestávce pak dokázali během tří minut vyrovnat, a nakonec v předposlední minutě dokonat obrat, a tak si připsat důležité 3 body do tabulky. Na pro diváky zajímavém utkání, které se na rozdíl od některých předchozích s tímto soupeřem, hrálo férově, zůstává kaňka tří zraněných hráčů - domácí Kuba Lysek a hostující Radek Kočí a Tomáš Linhart - všichni kolena, přičemž dokonce dvakrát musela během utkání vyjíždět do Mochtína klatovská záchranná služba. Doufejme tedy, že zranění všech tří uvedených hráčů nebudou vážná.

TJ Sokol Mochtín - TJ Svatobor Hrádek 4:3 (1:3)

Úvod utkání, hrané na velmi špatném terénu mochtínského hřiště, na kterém bohužel vlivem špatné údržby odehnívá trávník, patřil zcela jasně hostujícímu týmu, který byl celý první poločas lepším týmem. Vedení 1:0 se hosté ujali lacinou brankou již v 8. minutě, kdy po rozehraném rohu střelou z úhlu z pravé strany překvapil našeho brankáře Dana Prokopa hostující Tomáš Linhart. Další lacinou branku daroval náš tým hostům v 15. minutě, kdy na rohu vápna při rozehrávce podklouzl náš Jirka Dolejš, k volnému míči se dostal Radek Kočí, přihrál před prázdnou branku na zcela volného Sekyru, který pohodlně navýšil vedení hostů na 2:0. Další rána pro náš tým přišla v 17. minutě, kdy se smolně zranil náš obránce Kuba Lysek, pro kterého musela přijet dokonce záchranná služba. Je nutno ale zmínit, že jej zdatně nahradil střídající mladík Radek Smolík. Katastrofální vstup do zápasu pak korunovali naši hráči ve 24. minutě, když nedokázali na malém vápně odkopnout brankářem Prokopem vyraženou střelu a hostující Jiřina opět zcela pohodlně doklepl míč do odkryté brány. Vedení 3:0 naštěstí hosty částečně ukolébalo a ke konci poločasu se do hry začali dostávat i naši hráči. Velice důležitý okamžik přišel před přestávkou ve 41. minutě, kdy se našemu týmu podařilo z ojedinělé akce vstřelit snižující branku na 1:3, autorem byl Honza Žiak.

Ihned po počátku druhého poločasu se našim hráčům podařilo v rozmezí 47. až 49. minuty dvěma jednoduchými akcemi vyrovnat stav utkání na 3:3. Nejprve stoper Jirka Čeleda vyslal středem hřiště po zemi dlouhou průnikovou přihrávku za obranu hostů, na kterou si naběhl Jarda Pretzlmayer a svůj samostatný únik zakončil kontaktní brankou na 2:3. Stejný nájezd na hostujícího brankáře si Jarda Pretzlmayer zopakoval za pouhé tři minuty, když jej dlouhým nákopem do úniku vyslal náš druhý stoper Jirka Dolejš. I tento svůj druhý nájezd dokázal Jarda bezpečně proměnit a srovnal tak na 3:3. Po zbytek druhého poločasu se hrál relativně vyrovnaný fotbal, naše obrana hostující tým do vážnějších situací příliš nepouštěla, více možností na rozhodnutí skóre si tak dokázali vytvořit naši hráči. Po gólech volali zejména šance Pavla Staňka, Jirky Dolejše nebo Jardy Pretzlamyera. Když už se zdálo, že utkání skončí (nejspíše nakonec asi spravedlivou) remízou, se do průniku hostující obranou dostal v 89. minutě Honza Žiak, předložil míč na penaltu na nabíhajícího Honzu Šafránka, který nezavával a zkušeně prostřelil hostujícího brankáře a zařídil tak konečný stav utkání na 4:3.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Lysek Jakub (17. Smolík Radek), Žiak Jan, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (60 Kapusta Matěj), Strejc Stanislav (71. Osvald Jaromír). Pretzlmayer Jaroslav, Šafránek Jan

Připraveni byli ještě mladíci David Höfler a Jaroslav Biedermann

Tréninky pokračují standartně v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 09.09.2023 již od 13:30 na půdě Starého Plzence.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže