V neděli 14.05.2023 odjelo naše áčko k dalšímu mistrovskému utkání I.A třídy na půdu favorizovaných Chlumčan, vedených mochtínským trenérem Vladimírem Kudláčkem, pouze s 12 hráči, když v základní sestavě nastoupil opět mladík a bojovník Marek Prokop a poprvé za A tým také další mladík Radek Smolík. Utkání rozhodl opět již první poločas, ve kterém domácí hráči nepustili naše áčko do vážnější střelecké příležitosti a sami dokázali třikrát skórovat. Ve druhém poločase se hra opticky vyrovnala, i naši hráči se dokázali dostat do zakončení, ale bohužel pokračovala mizerná produktivita, korunovaná další neproměněnou penaltou. Po předchozích vysokých porážkách tak může těšit snad jen alespoň trochu přijatelný výsledek.

TJ Keramika Chlumčany - TJ Sokol Mochtín 3:0 (3:0)

Do utkání nastoupilo naše áčko s cílem poctivě bránit a soustředit se zejména na obranu tak, aby dokázalo co nejdéle udržet nulu na kontě inkasovaných branek a tím také případnou naději na bodový zisk. To se našim hráčům dařilo bohužel jen do 13. minuty, kdy domácí poslali dlouhý křižný balón za naši obranu, jejich nabíhající útočník dokázal tento balon zpracovat, potáhnout a následně přesně předložit do pravé strany před prázdnou branku na nabíhajícího střelce Tomáška, pro kterého již nebyl problém otevřít skóre utkání na 1:0. Naši hráči se i po této brance drželi své taktiky a jednoduché hry. Z té však na chvilku ustoupili ve 27. minutě, kdy chtěli zkusit také zakombinovat odzadu. Domácí hráči však ukázali svůj rychlí presink, donutili naše obránce ke ztrátě balónu zakončené faulem v pokutovém území. Penaltu, na kterou si náš brankář konečky prstů šáhl, proměnil ve vedení domácích 2:0 opět Tomášek. I následně drželi domácí hráči bezpečně míč na svých kopačkách a kontrolovali hru. Naši hráči si v prvním poločase prakticky nevypracovali nebezpečnější brankovou příležitost. Smůla v podobě vlastních branek neopustila náš tým ani v tomto zápase, když si v nastaveném čase prvního poločasu srazil centr z levé strany do vlastní sítě tentokrát Jirka Dolejš a stanovil tak poločasový výsledek na 3:0 pro domácí.

V průběhu druhého poločasu se hrál již vyrovnanější fotbal, neboť domácí tým prostřídal sestavu a dal šanci zahrát si také hráčům z lavičky. Oba týmy si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí, ovšem bez gólového efektu. Naši hráči se bohužel opět trápili v zakončení. Své velmi dobré brankové příležitosti nedokázali proměnit zejména Kuba Bejvl a Honza Žiak. Ke zdramatizování stavu utkání mohlo dojít, když rozhodčí utkání nařídil 69 min. pokutový kop také pro náš tým po faulu od domácího brankáře na pronikajícího Honzu Žiaka. Střelecký zmar našich hráčů zde však korunoval další neproměněnou penaltou (již třetí z posledních čtyř) náš kapitán Kuba Bejvl. A tak se již dalších branek diváci nedočkali a utkání skončilo poločasovým výsledkem 3:0 pro domácí Chlumčany.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Dolejš Jiří, Novák Zdeněk, Prokop Marek, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Strejc Stanislav, 57. Smolík Radek (71. Osvald Jaromír), Šafránek Jan

K dalšímu zápasu naše áčko na domácí půde v neděli 21.05.2023 od 18:00, kdy bude hostit celek z Horšovského Týna.

b_150_100_16777215_00_images_Chlumany_-_Mochtn.jpg