Vytisknout

V neděli odehrálo naše áčko velice důležitý záchranářský souboj o šest bodů s do té doby posledním týmem tabulky Rokycany B. Bohužel ani v tomto zápase se našemu mužstvu nepodařilo bodovat, prohrálo divokým výsledkem, když o osudu utkání bylo rozhodnuto již po půlhodině hry, kdy hosté vedli již 5:0! Náš tým opět hned v úvodu srazily individuální chyby, které hosté dokázaly efektivně trestat a když se k tomu stejně jako v minulém zápase přidal další ukázkový smolný vlastenec nebylo v současných silách a zejména rozpoložení našeho mužstva výsledek zvrátit. Těšit může jen protržená střelecká impotence z předchozích zápasů, když se našim hráčům podařilo v posledních patnácti minutách 4x skórovat a alespoň částečně tak potěšit své věrné domácí příznivce a tím korigovat další vysokou prohru. Nezbývá než doufat, že tato čtvrthodinka dodá našim hráčům potřebné sebevědomí do dalších zápasů.

TJ Sokol Mochtín – FC Rokycany B 4:8 (0:5)

O osudu zápasu bylo rozhodnuto již ve 31. minutě, kdy na ukazateli skóre svítil hrozivý stav 0:5. Vše začalo již v 7. minutě, kdy po zcela zbytečné ztrátě na polovině hřiště šli hosté do rychlého protiútoku, který dokázal hostující kanonýr Drábek krásnou a zejména zcela přesnou střelou na zadní tyč proměnit ve vedoucí branku. Sebevědomí našeho mužstva dostalo další ránu, stejně jako v minulém kole, již ve 12. minutě, kdy si opět velice smolně vsítil dalšího vlastence po centu z pravé strany náš Zdeněk Novák. Hosté byly lepší ve všech směrech, v pohybu, kombinaci, důrazu a když se k tomu přidala jejich efektivita v zakončení, kdy do naší branky spadlo v podstatě vše, co hosté na naši branku vyslali bylo po půlhodině a stavu 0:5 o osudu utkání rozhodnuto.

Na začátku druhého poločasu se obraz hry moc nezměnil, hosté byly aktivnější a odměnou jim byly další dvě branky a vedení 7:0 v 62. minutě. Následně hostující tým značně prostřídal sestavu a hra se částečně vyrovnala a také náš tým si dokázal vytvářet brankové příležitosti. Korekci stavu na 1:7 obstaral náš Kuba Bejvl, který v 74. minutě bezpečně proměnil penaltu nařízenou po faulu od gólmana na pronikajícího Honzu Žiaka. Na 2:7 korigoval stejný hráč ihned poté v 77. minutě, když z hranice vápna dokázal střelou otřenou o břevno překonat hostujícího brankáře. Poté se ke slovu v 82. minutě dostali po čase také hosté, když pro změnu po faulu od našeho gólmana proměnili také pokutový kop. Závěrečné slovo však měli naši hráči, když nejprve v 83. minutě přidal náš třetí gól v zápase Honza Žiak a v 86. minutě uzavřel skóre zápasu krásnou brankou z přímého kopu do šibenice Zbyněk Smolík.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Novák Zdeněk (37. Osvald Jaromír), Dolejš Jiří, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Strejc Stanislav (37. Prokop Marek), Pretzlmayer Jaroslav (64. Smolík Radek), Šafránek Jan (73. Kapusta Matěj)

K dalšímu zápasu odjede naše áčko hned v úterý 09.05.2023, kdy nastoupí od 18:00 k dohrávce proti celku Košutka Plzeň. Utkání bude odehráno na hřišti v Ledcích u Plzně, kde hráči Košutky našli svůj jarní azyl z důvodu podzimního zničení košutského hřiště divokými prasaty.

b_150_100_16777215_00_images_Mochtn_-_Rokycany.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 406