Vytisknout

V neděli podvečer odehrálo naše áčko téměř po měsíci opět mistrovské utkání na perfektně připraveném domácím hřišti, ve kterém chtělo alespoň částečně odčinit ostudný debakl z úterní dohrávky v Žákavé. V prvním poločase měl sice soupeř více ze hry, nicméně naše obrana hosty do vyložených šancí nepouštěla a na druhé straně si naši hráči vypracovali minimálně dvě až tři hodně slibné příležitosti, které ale nedokázali proměnit. Po změně stran přišel bohužel opět naprostý herní výpadek našeho mužstva, který hosté potrestali během pouhých 3 minut dvěma góly a prakticky tak rozhodli o osudu utkání. Soupeř byl nadále aktivnější, herně mnohem lepší a když naši hráči nedokázali proměnit ani své největší příležitosti, byla z toho po dalších dvou inkasovaných brankách v posledních deseti minutách další vysoká porážka našeho áčka. Hosté si tak z Mochtína nakonec odvezli zcela zaslouženě všechny tři body. Bohužel naši hráči se nyní nachází v totálním herním útlumu, obraná fáze je naprosto tragická, stejně jako zakončení na polovině soupeře. Už je opravdu zapotřebí přestat hledat chyby všude okolo, každý by si měl sáhnout do svého svědomí co na hřišti nechává, zda se v zápase vůbec spotí a začít konečně na trávníku opravdu makat a bojovat pro mochtínský fotbal.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Malesice 0:4 (0:0)

První poločas byli herně lepší a aktivnější hostující hráči. Naše obrana byla sice pod tlakem, ale soupeře do nějakých vyložených brankových příležitostí nepouštěla, co prošlo na naši branku, to spolehlivě pokryl náš brankář Dan Prokop. Naši hráči opět spoléhali především na rychlé protiútoky, bohužel dva velice slibné nedokázali proměnit ve vedoucí branku ani Honza Šafránek, ani Honza Žiak. Další velkou příležitostí byl přímí volný kop z 20 metrů, který však Zbyněk Smolík poslal jen do hostující zdi. První poločas tak skončil nadějnou remízou 0:0.  

Bohužel všechny naděje na bodový zisk zhatil opětovný laxní nástup a totální herní výpadek naších hráčů na začátku druhé půle. Po absolutně tragickém bránění a nedůrazu celého týmu doslova darovali naši hráči hostům v rozmezí 52. a 55. minuty vedení 2:0. Obdržené branky opět ještě více srazily naše hráče, dělali spoustu chyb, zcela chyběl pohyb a bojovnost, nedařilo se přidržet balón na polovině soupeře, a tak soupeř naprosto ovládal hru. Alespoň částečné zlepšení přišlo v posledních dvaceti minutách, během niž šel sám na hostující branku Honza Žiak, který však svůj únik nakonec nedokázal ani zakončit, střelu z první po centu z pravé strany Jirky Dolejše zablokoval domácí obránce, mimo branku skončila i jeho střela z otočky z hranice pokutového území. Když už se domácí fanoušci radovali ze vstřelené branky, zastavil jejich radost správně zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Zmar našich hráčů ve druhém poločasu dovršila 83. a 85. minuta, kdy hosté opět po nepochopitelných chybách naší obrany pohodlně navýšili své vedení, a nakonec si tak zcela zaslouženě z Mochtína odvezli všechny 3 body za vysokou výhru 4:0

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Čeleda Jiří, Novák Zdeněk (87. Osvald Jaromír), Gajdušek David (81. Smolík Radek), Lysek Jakub, Strejc Stanislav (70.Pretzlmayer Jaroslav), Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan, Žiak Jan, Dolejš Jiří.

Připraveni byli: Švátora Petr, Prokop Marek, Rajtmajer Petr

Další mistrovské utkání odehraje naše áčko v sobotu 29.04.2023 od 17:00 na půdě Kaznějova.

Bude to velice těžké utkání s druhým týmem neúplné tabulky I.A třídy. Doufejme, že obrat k lepšímu přinese právě zápas s předním týmem tabulky, proti kterým se našemu áčku vždy dařilo o něco lépe.

b_150_100_16777215_00_images_Mochtn_-_Malesice.jpg

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 499