Vytisknout
Po dvou krutých porážkách si naše áčko připsalo do tabulky I.A třídy mužů potřebné tři body za výhru 5:1 nad Bolevcem. Ten ještě před rokem hrál Krajský přebor, ale po sestupu se výsledkově trápí i v I.A třídě, když uzavírá tabulku na 15.místě. Mochtín drží zatím hodně vyrovnaný střed tabulky, ale potřebuje bodovat ještě alespoň v příštím předposledním kole, kdy na domácím hřišti přivítá o hodně kvalitnějšíí Křimice.

..SO 29.10.2022 - I.A třída mužů mistrovsky - Sokol Mochtín - SSC Bolevec  5:1 (3:0)

Zápas byl odehrán již od 10,30 hod. dopoledne a papírovým favoritem byl jednoznačně náš tým. Ten svoji roli nakonec zvládl na jedničku, povinné 3 body získal přesvědčivě. Skore po RK otevřel již ve 2.minutě náš kapitán Jakub Bejvl a to bylo dost důležité. Hosté mají ofenzivně laděný tým, jejich útok byl hodně nebezpečný. Skore mohl Bolevec srovnat v 11-minutě, ale náš golman vytěsnil umístěnou střelu na břevno. Pak měl tutovku náš J.Žiak, ale hostující urostlý golman Körner byl proti. Vychytal nejen jeho, ale pochytal další spoustu šancí, které naši fotbalisté v utkání měli - zkrátka, byl velkou oporou Bolevce ! Bezmocný byl jen ve 23.minutě, kdy ho dloubáčkem přehodil Kuba Bejvl a šanci neměl ani proti umístěné střele Jiřího Dolejše ve 38.min. z pokutového kopu, který rozhodčí nařídil za faul na střídajícího M.Škocha. Náš tým vedl 3:0 a vše nasvědčovalo na hladkou výhru. Jenže, po přestávce Mochtín nepochopitelně zvolnil, hosté převzali otěže do svých rokou a při trochu větším štěstí v zakončení mohli brzo jít do kontaktu. To se bohu-dík nestalo, pomohl tomu gol J.Žiaka z brejkové akce v 51.minutě, který upravoval stav na 4:0. Hosté sice v 56.min. Pelnářem snižují po RK na 4:1, ale to bylo z jejich strany vše, i když dalších šancí na vylepšení konečného výsledku měli několik. Na konečných 5:1 zakončuje brankou  v 75.minutě náš Zbyněk Smolík, který v tomto utkání fungoval poprvé zároveň i jako hrající trenér, když tuto funkci převzal po Jiřím Dolejšovi, který ji v Mochtíně úspěšně vykonával několik roků a za to mu patří velký, velký dík a uznání !  Zápas odřídila trojice rozhodčích: Molek Eduard - Jakš Jan, Rubáš Jakub, DFA byl p. Vomastek Daniel, ŽK 3:3, 80 diváků.
       Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Blažek Petr, Gajdušek David (78. Smolík Radek),, Čeleda Jiří, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Smolík Zbyněk, Kutka Marek (28. Škoch Matěj), Velek Tomáš (84. Kapusta Matěj), Dolejš Jiří, Žiak Jan, branky : BEJVL Jakub - 2, DOLEJŠ Jiří (z pok.kopu), ŽIAK Jan, SMOLÍK Zbyněk - Pelnář Michal  

V předposledním kole letošního podzimu 2022 odehraje naše áčko další zápas I.A třídy opět doma a to v neděli 6.11. od 14,00 hod. s FC Křimice !

Přijďte se podívat, přijďte podpořit naše fotbalisty v posledním domácím utkání letošního roku 2022 !      
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 559