Mochtínské áčko si do tabulky I.A třídy mužů připisuje další 3 cenné mistrovské body, když v okresním derby porazilo Sušici těsně 1:0 brankou Tomáše Velka z 86.minuty. Hrdinou tohoto zápasu však byl náš golman Matyáš Blahník, který deset minut před tím bravurním zákrokem zlikvidoval hostům pokutový kop !

... Ne 3.4.2022 - mistrovský zápas I.A třídy mužů Sokol Mochtín - TJ Sušice  1:0 (0:0)

Zápas byl odehrán na hřišti s UMT v Klatovech a to po dohodě obou týmů a s "požehnáním" STK PKFS, protože den před tím ležela na mochtínském trávníku ještě deseticentimetrová vrstva čerstvě napadnutého sněhu ! Nová umělka měla být velkou výhodou hostů, protože jí mají doma k dispozici k treninkům i zápasům, ale samotný zápas měl naprosto vyrovnaný průběh se šancemi na obou stranách. O bodech se rozhodovalo v samotném závěru tohoto derby, který byl hodně dramatický.
     Blíže k vítězství měli hosté, kteří dostali od hlavního rozhodčího utkání dárek v podobě nařízené penalty. To běžela 76.minuta a míč na značku pokutového kopu si postavil  kapitán Sušice Tomáš Klíma. Jeho střelu však náš golman Matyáš Blahník bravurně vyrazil a úspěšný byl i vzápětí při golové hlavičce hostů po rozehraném rohovém kopu. Když se již zdálo, že derby skončí smírnou bezbrankovou remisou, přišla v 86.minutě nádherná chvíle našeho záložníka Tomáše Velka. Ten z otočky z hranice velkého vápna trefuje šibenici sušické brány, posílá Mochtín do vedení 1:0 ! A těsnou výhru naši fotbalisté udrželi, i když hosté v nastaveném čase měli ještě velkou šanci na vyrovnání. Náš golman však byl opět na svém místě, míč skončil v jeho náručí. Na body tak ani v odvetě Sušice s Mochtínem nedosáhla. Jen připomínám, že v podzimní části této soutěže Mochtín vyhrál v Sušici (22.8.2021) též těsně (1:2) a autorem obou našich branek byl též Tomáš Velek.
       Dnešní derby zápas odřídila trojice rozhodčích Šimek František - Filinger Miloš, Kořan Josef, DFA byl p. Jiří Petržílka, ŽK 3:0, přihlíželo 40 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Lysek Jakub (14. Osvald Jaromír), Čeleda Jiří, Žiak Jan, Blažek Petr, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Plánička Zdeněk (88. Kapusta Tomáš), Pretzelmayer Jaroslav (73. Šafránek Jan), připraveni ke střídání ještě byli St. Strejc, P.Švátora a D.Prokop, branka : VELEK Tomáš.
    Výhrou si náš tým polepšil, v tabulce I.A třídy se opět "vyhoupl" na 6.příčku, když má 28 bodů stejně jako 7. Sušice.

TRENINKY mužů jsou v Mochtíně tradičně v úterý a pátek od 18,00 hod.

POZVÁNKA na mistrovský fotbal :

SOBOTA 9.4.2022

.. od 10,00 hod. v Klatovech - turnaj mini přípravek a to i za účasti družstva So Mochtín

.. od 10,00 hod. v Sušici na UMT - turnaj starších přípravek za účasti družstev TJ Sušice B, FC Švihov, So Mochtín a TJ Kolinec

NEDĚLE 10.4.2022

.. od 10,00 hod. v Mochtíně - turnaj mladších přípravek za účasti družstev So Mochtín, FK Nalžovské Hory a FC Švihov

.. od 10,15 hod. v Bělé nad Radbůzou - I.A třída mužů Start BĚLÁ - Sokol MOCHTÍN
Společný odjezd z Mochtína je v 8,05, z Klatov od pošty pak v 8,15 hod.

.. od 16,30 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol MOCHTÍN "B" - TJ NEZAMYSLICE
(pro případ špatného počasí je zablokováno hřiště s UMT v Klatovech !)