Mochtínské fotbalové áčko mužů odehrálo v SO 5.2.2021 na UMT v Klatovech další přípravné utkání. Tentokráte s účastníkem krajského přeboru TJ Start Tlumačov, se kterým uhrál remisu 4:4. Hosté byli ve výhodě, měli 7 hráčů na střídání, Mochtín v okleštěné sestavě však měl blíže k vítězství. Byl soupeři vyrovnaným partnérem, ale šancí na gol si vypracoval více, jen je proměnit.

5.2.2022 - přípravné utkání Start TLUMAČOV - Sokol MOCHTÍN  4:4 (3:3).

Kdo se přišel podívat do Klatov na tento přípravný duel o chvilku později, přišel o úvodní branku, kterou otevřel skore zápasu již v 1.minutě náš kanonýr Jan Žiak - 0:1 ! Hosté srovnali z penalty, kterou proměnil kapitán Leitl. Střelecké hody prvního poločasu však pokračovaly dál. Za domácí Tlumačov se dvakrát golově prosadil Minařík, za Mochtín dvěma goly srovnával na 3:3 Smolík. Pět minut po přestávce byl po šikovném uvolnění v solo úniku náš Jiří Dolejš, ale jeho zakončení jen těsně minulo bránu Tlumačova. Nedáš - dostaneš se potvrdilo vzápětí, zblíska se prosadil nejlepší kanonýr Tlumačova Luděk Leitl - chodové vedli 4:3 a to až do 70.minuty. V tomto čase se dostal k zakončení náš střídající Jar. Pretzelmayer, srovnává na 4:4. Ve zbytku času již žádná branka nepadla, i když několik šancí měly oba týmy. Větší však Mochtín, ale  tlumačovský golman své mužstvo dvakrát skvělými zákroky podržel, stav se již neměnil. Utkání odřídil s přehledem Roman Bína, hrálo se za poměrně solidního počasí (+ 5 stupňů C - bez sněhu), slušně - bez karet. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš (46. Prokop Daniel), Švátora Petr (46.Kašpar V.), Blažek Petr, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Kapusta Matěj (46. Pretzelmayer Jar.), Šafránek Jan (Kapusta). Branky : Minařík 2, Leitl 2 - SMOLÍK Zbyněk 2, ŽIAK Jan, PRETZELMAYER Jaroslav.


5.2.2022 -
se v rámci Zimní ligy hrál v Nýrsku halový turnaj starších přípravek, kterého se zúčastnilo i naše družstvo Sokola Mochtín, vedené trenérem Petrem Tomanem. Nepřijely Chanovice (Covid) a tak zde hrály jen tři týmy. Vyhrálo domácí N7rsko, 2. byly Luby, 3. Mochtín, který hrál v sestavě : D.Kubaň, T.Kolář, O.Ryneš, T.Kubaň, Houdek, V.Toman, Bauerová, K.Kubaňová.
Další turnaj čeká naší st. přípravku 20.2. od 13,00 hod. ve Švihově,
 
ale naše mini přípravka
by se měla zúčastnit halového turnaje Zimní ligy již v neděli 13.2. od 10,00 hod. ve Švihově (pokud to COVID dovolí) - INFORMACE obdrží rodiče od trenérů na trenincích, které pro mini, mladší a starší přípravku stále probíhají v tělocvičně ZŠ Tolstého v Klatovech každé pondělí a čtvrtek od 17,00 hodin.

Další příprava mužů :

NE 13.2.2022 od 14,00 hod. TJ Měcholupy - Sokol Mochtín (hřiště v Měcholupech - tráva, v krajním případě i hřiště s UMT (vzít si kopačky na oba povrchy !) . Společný odjezd auty z Klatov od pošty ve 12,50 hod.

TRENINKY mužů pokračují : úterý a pátek od 18,00 hod. při um.osvětlení v Mochtíně, čtvrtek pak v tělocvičně ZŠ Čapkova v KT od 20,30 -22,00 hod.