Vytisknout
Hrádek přijel k derby do Mochtína bez svého kanonýra Kočího, v sestavě našeho mužstva tentokráte citeně chyběl kapitán Jakub Bejvl. Mochtín byl favoritem a svoji roli nakonec naplnil. Vyhrál 3:2, ale bylo to hodně upracované vítězství. 

9.10.2021 - mistrovsky I.A třída mužů TJ Sokol Mochtín - Svatobor Hrádek  3 : 2 (1:1)
    Hostům vyšel začátek utkání a to bylo pro vývoj 1.poločasu hodně důležité. První golovku měl již ve 3.minutě náš J,Šafránek, ale golman Svatoboru Vašek Ryba (před 23 roky chytal jako 18 letý mladík I.B třídu za Mochtín! ) ho vychytal. Vzápětí se hostům podařilo naplnit pravidlo nedáš - dostaneš, v 5. min. po RK zbízka zakončuje kapitán hostů Štěpán - Svatobor vede 0:1 !  Náš tým se pak snažil o vyrovnání a i když se mu herně vůbec nedařilo, tak si vypracoval řadu vyložených brankových šancí, které však v gol nedokázal proměnit. V brance hostů doslova "čaroval" golman Ryba,, který chytil v 1.poločase minimálně 4 jisté goly, kapituloval až ve 45.minutě. To se přesně do šibenice z otočky trefil Jar. Osvald, srovnal na 1:1. To již Hrádek hrál minutu bez Ji. Kutila, který se nechal hloupě vyloučit a citelně poškodil svůj tým.  Po přestávce měl Mochtín již jasně navrch, byla otázka času, kdy přijdou další goly v síti soupeře. A ty brzo přišly. V 52.minutě posílá Vilda Pretzelmayer svým golem na 2:1 Mochtín do vedení a o tři minuty později to je již 3:1 !  Autorem " golu roku " je Jirka Čeleda,který parádní dělovkou ze 30 metrů z VPK trefuje pravou šibenici hrádecké brány. Náš tým pak měl i další šance na navýšení skore, ale golman hostů držel svými skvělými zákroky svůj tým v naději. A ta přišla v 68.min., kdy opět kapitán hostů A. Štěpán z ojedinělé akce střílí gol na 3:2 !  Kontaktní gol hosty vyburcoval k zvýšené aktivitě a snaze o vyrovnání. Zbytek utkání byl hodně dramatický. Mochtín "spaluje " další 3 tutovky, od 82. min. hraje soupeř již jen v devíti lidech a to bez dalšího vyloučeného hráče ! Tentokráte obdržel ČK Jakub Pojar za brutální zákrok. Pět minut před koncem mohl dát pojišťovací gol na 4:2 náš kanonýr J.Žiak, ale z blíska trefuje jen tyč hostující brány. Skore se nezměnilo ani  v nastaveném čase, i když hosté v něm měli jednu šanci na vyrovnání., Mochtín získává 3 body a stále v tabulce drží pěkné 5.místo. Utkání rozhodoval Milan Kulhánek, na čarách mu asistovali Kateřina Petrželková a Otto Slabý, DFA byl Václav Duda., ŽK 2:2, ČK 0:2 (45.Kutil, 82.Pojar), 125 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Osvald Jaromír, Dolejš Jiří, Pretzelmayer Viliam, Žiak Jan, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk (80. Švátora Petr), Šafránek Jan (84. Jarabica Stanislav). branky : OSVALD Jaromír, PRETZELMAYER Viliam, ČELEDA Jiří - Štěpán Antonín - 2

Dalším soupeřem našeho  ÁČKA  budou Svéradice. Okresní derby I.A třídy Svéradice - Mochtín se bude hrát v neděli 17.10.2021 od 15,30 hod. ve Svéradicích.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 951