Vytisknout
Až v 7.mistrovském kole krajské I.A třídy muselo "skousnout" fotbalové áčko mužů Sokola Mochtín porážku na svém domácím hřišti. Tři body si z Mochtína odvezl v sobotu 11.září 2021 Košutka Plzeň za výhru 3:1.

11.9.2021 - I.A třída mistrovsky - Sokol Mochtín - Košutka Plzeň  1 : 3 (0:0).
Mochtín začal tradičně doma náporem a již v 10.minutě mohl jít do vedení. Po rychle akci zakončuje ve skluzu náš Zb.Smolík, ale míč jen těsně míjí bránu hostů. Stejný náš hráč pak byl o několik minut později faulován ve vápně soupeře, ale penalta se nekopala, píšťalka HR zůstala němá. Podobně byl posouzen HR i penaltový faul na J.Žiaka a tak museli naši hráči bojovat dál. Největší šance na otevření skore přišla ve 34.minutě, kdy hosté zachrańovali se štěstím brankovou příležitost Mochtína na brankové čáře, J. Šafránek v dorážce trefuje zblíska jen tyč - škoda ! Hosté poctivě brání, pokouší se též o nějaké zakončení, ale to jim moc nevychází. Nejnebezpečnější byla "jedovka" až ve 40.min. hry, která jen těsně prosvištěla kolem levé tyče naší brány. Do přestávky gol přítomní diváci neviděli, rozhodovalo se až ve II.poločase.
     A do vedení šli hosté již v 56.minutě a to z penalty. Ji. Čeledovi spadnul ve vápně míč na ruku - pok. kop byl na světě. Náš golman byl však proti. Střelu z pok. značky J. Pernikovi vyráží, ale na dorážku již je krátký - Košutka jde do vedení 0:1 a během krátké doby měla další šanci na navýšení skore ! V této chvíli podržel náš tým brankář M. Blahník, ale o deset minut později již kapituluje, povedeným lobem ho přehazuje hostující Triner - Košutka vede již 0:2 je blizoučko zisku 3 bodů ! To se již hraje ve vytrvalém dešti, který přichází po několika denních vedrech. O tři minuty později sice náš stoper David Gajdušek vykřesává svým kontaktním golem (po RK) na 1:2 naději alespoň na remisu, ale hosté si výhru v Mochtíně již vzít nenechali. Přidali navíc svým kapitánem Primasem ještě jeden - pojišťovací gol, odvezli si všechny 3 mistrovské body. Rozhodoval p. JIří Šlouf, na čarách mu asistovali Kateřina Petrželková a Josef Schneider, DFA byl Josef Vyhnálek. ŽK 2:4, 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Lysek Jakub, Gajdušek David, ČEleda Jiří, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Plánička Zdeněk, Šafránek Jan (63. Osvald Jaromír),připraveni ještě byli : Prokop Daniel, Švátora Petr, Kapusta Matěj, Rajtmajer Petr, branky : GAJDUŠEK David - Pekník, Triner, Primas


Příštím soupeřem našeho áčka je Start LUBY !  
Okresní derby I.A třídy bude odehráno v Lubech v neděli 19.9. od 16,00 hodin   !
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 889