Mochtínskému áčku se daří. Po minulé nečekané výhře v Sušici, si tentokráte naši fotbalisté poradili doma i se Startem Bělá nad Radbůzou. Zvítězili 4:1, v tabulce I.A třídy poskočili již na 4.místo, když  ze šesti odehraných zápasů nasbírali 13 bodů. Příští sobotu ale zajíždí na horkou půdu do Žákavé, která je zatím s 15 body na 3.místě !  

..29..8.2021 - I.A třída mužů - Sokol Mochtín - TJ Start Bělá   4 : 1 (3:0)
   Na čerstvě posekaném trávníku předvedla obě mužstva v 1. poločase velmi kvalitní, svižný fotbal s častým zakončením. Přesnější a produktivnější však byli naši hráči, kteří dokázali potrestat chyby v obraně hostů třemi goly. Skore otevřel Zbyněk Smolík v 6.minutě, ve 12.min. zvyšuje na 2:0 Jan Šafránek a na 3:0 z penalty pak Jan Žiak, který byl ve vápně faulován a nařízený pokutový kop sám bezpečně proměnil. Mochtín měl i další golovky, ale nevyužil je. Hosté bojovali i za nepříznivého stavu, nejnebezpečnější byl především jejich nejlepší střelec Jarina. Mochtín zahájil II.poločas vlažněji, hosté naopak s velkým nasazením a jen zásluhou našeho golmana zůstával brankový stav stejný. Měnil se ale v 52.minutě a to opět ve prospěch našeho mužstva. Po brejkové akci zvyšuje na 4:0 Tomáš Velek, je prakticky rozhodnuto.  V 60.min. se sice přece jen střelecky prosazuje hostující kanonýr Pavel Jarina, snižuje na 4:1, ale  o 4.min. později se nechává zbytečně vyloučit. Vzápětí je vyloučen po 2 ŽK i další hráč hostů (Malý), soupeř dohrává v devíti, Mochtín prostřídal, šanci ukázat se dostali hráči z lavičky. Zápas se ale již jen dohrával, o výsledku již bylo rozhodnuto, 3 body zůstaly v Mochtíně. Utkání rozhodoval mladý arbitr Jan Zavadil, na lajnách mu asistovali Radek Brůha a Kateřina Petrželková, DFA byl pan Václav Duda, ŽK 3:3, ČK 0:2 (64. Jarina, 66. po 2 ŽK Malý), 90 diváků.
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Lysek Jakub, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Gajdušek David, Žiak Jan, Velek Tomáš (76. Švátora Petr), Smolík Zbyněk, Šafránek Jan (73. Kapusta Matěj), Plánička Zdeněk (66. Osvald Jaromír), branky : SMOLÍK Zbyněk, ŠAFRÁNEK Jan, ŽIAK Jan (z pok.kopu), VELEK Tomáš - Jarina Pavel

TURNAJ mladších přípravek - se odehrál v Mochtíně 29.8.2021 od 10,00 hodin jako 1.podzimní mistrák a to za účasti 4 družstev.  Mochtínský tým, vedený trenérem Petrem Tomanem, nakonec obsadil 3.místo. Zvítězila Sušice, která přijela nečekaně místo Švihova (prý se na tom v sobotu večer oba kluby domluvily !), 2. byly Bolešiny, 3. Sokol Mochtín, 4. Luby B.

TURNAJ starších přípravek  se hrál 29.8.2021 od 14,00 hod. v Horažďovicích a to i za účasti našeho týmu, který má trenérsky na starost Jaroslav Cihlář. Jeho svěřenci však na silné soupeře s vyspělejšími a věkově staršími kluky nestačili, obsadili poslední 4.místo. Konečně pořadí : 1. Sušice, 2. Hrádek, 3. Horažďovice, 4. Mochtín

TRENINKY  v následném týdnu se rozšiřují - zahajuje již ml. i st. přípravka a též Školička sportu  !


Muži   -  úterý a pátek od 18,00 hod.

Přípravky (mladší i starší) + Školička sportu (mini přípravka) - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod. - srdečně mezi námi přivítáme i další zájemce o pravidelné sportování  ! Přiveďte své ratolesti, hlašte se u trenérů přímo na trenincích !  

PŘIPRAVUJEME :

V SOBOTU 4.9.2021
se mladší přípravka So Mochtín zúčastní turnaje v Bolešinech , který začíná v 10,00 hodin

.. od 17,00 hod. v Žákavé - mistrák I.A třídy mužů  FK Žákavá - Sokol Mochtín. K utkání bude odjíždět naše áčko v 15,05 hod. z Mochtína, z KT od pošty pak v 15,15 hod.

V NEDĚLI 5.9.2021
se starší přípravka So Mochtín zúčastní turnaje v Kolinci, který tam bude mít začátek ve 14,00 hodin.

.. od 17,00 hod. se pak v Mochtíně bude hrát mistrák OP mužů  Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice 

Přijďte se podívat, přijďte povzbudit  naší zálohu v důležitém utkání o mistrovské body !