Vytisknout
b_150_100_16777215_00_images_Obrazky_clanky_D72720C3-81BA-42C6-BD98-6920F3D55699.jpeg
Vašek Anděl pochází z Nýrska, kde začínal s fotbalem. Z toho přešel na motorky, běhání a další sporty. 
Osud ho zavál do Kocourova u Mochtína, kde zakotvil u Sváčků, též ve sportovní rodině. S manželkou Klárou zde mají nový baráček, na kterém ještě dodělávají fasádu, čtyřletou Emmičku, která již od loňského září pravidelně chodí do naší Školičky sportu a též novorozeného Vašíka, který je na tomto světě teprve od 6. června letošního roku. A nelze se nezmínit o tom, že s tímto jménem je v rodině Andělů již 6. v pořadí ! 
      
    Vašek Anděl, stejně tak jako Tomáš Dolejš,reprezentují naší TJ Sokol Mochtín především na vytrvalostních bězích. A nevedou si vůbec špatně - právě naopak. Hovoří o tom především průběžné pořadí v EŠUS lize, což je tradiční a prestižní seriál běhů mimo dráhu v okrese Klatovy a který se v letošním roce koná již jako 37. ročník. Po 7. bodovaných závodech jsou v čele oba dva naši běžci a to je velká paráda ! Vašek Anděl vede dlouhé pole vytrvalců s 311 body, na 2.místě je s 264 body Tomáš Dolejš, až 3. je Přemysl Koranda z Atletiky Klatovy , který zatím nasbíral 261 bod  - atd. . Škoda jen, že Tomáše letos brzdí ve výkonech zranění, určitě by souboj o vedení byl daleko dramatičtější.

    I když bylo kvůli koronavirovým opatřením zrušeno od ledna do května 2021 mnoha závodů, přesto náš reprezentant dokázal absolvovat neskutečný počet soutěží a závodů, na kterých se navíc probojoval i na stupně vítězů. Posuďte sami.

     Vašek Anděl vyhrál Orlovický bludišťák (orientační běh), byl 1. i na Plzeňské desítce. Zvítězil na Běhu Kozí stezkou na 5 km a dokázal navíc vyhrát (i se zraněním, které si přivodil 1 km před cílem při přeběhu řeky) i Sušický OCR Superběh !

K tomu přidal 2.místa v Běhu na Hraničář a v Běhu Kozí stezkou na 10 km, 3.místo pak vybojoval v Běhu na Kašperk, v Běhu Zelenským údolím, na Canicrossu Buková, Chudenickém krosu i na Stodské osmičce ! K tomu byla navíc i řada dalších pěkných umístění těsně "pod bednou" a to včetně Mochtínského přespolního běhu, který se letos (bohužel) běžel jen virtuálně a to ve dnech 8. - 14. května a Vašek zde byl hodnocen jako 4. v pořadí.

V těchto dnech si Václav sice dolečuje zraněnou nohu, ale již se těší na další výzvy, které na něj čekají. 
     Vrcholným závodem letošního roku bude především Mistrovství České republiky v překážkových bězích OCR, které se uskuteční v Klatovech ve dnech 20.-22.8.2021 a Václav tam poběží Královskou třídu 12 km a chtěl by se v ní dostat do top desítky - budeme mu držet palce !
      Absolvovat chce i zbytek závodů EŠUS ligy v našem okrese, které rozjede Běh přes Vorlíky v Dolanech 31. července, v plánu má zúčastnit se půlmaratonů v Plzni a Třeboni, OCR v Sevetině, MČR v canicrossu (25.-26.9. v Č.Budějovicích), Predátor race a dalších.

    Přejeme mu, aby se dařilo nejen jemu, ale celé jeho rodině. Především pak přejeme pevné zdraví, které je základem každého úspěchu. A moc a moc děkujeme za vzornou reprezentaci naší TJ Sokol Mochtín !
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1219