Vytisknout
"A" muži Sokola Mochtín získali doma po delší době všechny 3 body, když vydřeli těsnou výhru 2:1 s Košutkou Plzeň. Po 7.kole vede tabulku I.A třídy TJ Žichovice se 17 body, MOCHTÍN poskočil s 10 body na 7.příčku, poražená Košutka zůstává se 3 body předposlední (ale kvůli Covidu -19 má 3 zápasy k dobru!), překvapivě na  posledním 15.místě jsou zatím Luby, též se ziskem 3 bodů. 


NE 4.10.2020 - I.A tř. mužů TJ Sokol Mochtín - TJ Košutka Plzeň  2 : 1 (0:0)
Naše áčko po debaklu v Žákavé se opět vrátilo na vítěznou vlnu. Před domácím publikem porazilo Košutku Plzeň těsně 2:1, když vítězný gol vsítil z pokutového kopu v 88.minutě Jan Žiak.
     Oba týmy předváděly ofenzivní fotbal, šance byly na obou stranách, ale aktivnější v zakončení v 1.poločase byli hosté. Do vedení ale mohl jít jako první Mochtín a to ve 24.minutě, kdy byl proti hostům nařízen pokutový kop za faul na našeho Matěje Kapustu. Ten ale náš kapitán Jakub Bejvl neproměnil, bezbrankový stav se neměnil. Hosté měli několik nebezpečných rohových kopů, z naší strany byla nejpovedenější střela Zb.Smolíka  ve 42.min., ale hostující golman míč vyráží na RK. Bitva o každý metr hřiště a o důležitý první gol pokračoval i ve II.poločase. V 58.min. vychází Mochtínu rychlý brejkový útok, ze kterého Zbyňa Smolík zblíska skoruje - náš tým vede 1:0. Pojistku mohl o šest minut později přidat Vilda Pretzelmayer, který se dostal do soloúniku, ale zaváhal se zakončením, hostující obrana stačila nebezpečí zažehnat. Košutka nasadila do závěru utkání několik čerstvých hráčů a v 73.min . srovnává na 1:1 z nařízené penalty ( za faul Ji. Čeledy) kterou proměnil zkušený Rolko. Bitva o rozhodující a vítězný gol gradoval. Oba týmy o něj usilovaly, ale Mochtín byl přece jen ve větším tlaku. Kopal několik rohových kopů, velkou šanci měl na kopače střídající Petr Švátora, ale hostující golman ji zmařil. Bezmocný byl až v 88.minutě, kdy ho z penalty (faul na ZB.Smolíka) překonal Jan Žiak - upravil na konečných 2:1 pro Mochtín ! Rozhodoval Josef Smitka, na čarách mu asistovali Lukáš Picek a Petr Strolený, DS byl Václav Havlík, ŹK 3:2, 30 diváků (omezen vstup kvůli Covidu 19). Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Gajdušek David, Strejc Stanislav (20. Pryimak Maksym), Spasov Spas, Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam, Kapusta Matěj (83. Švátora Petr), Žiak Jan, Šafránek Jan (60. Palotás Szebasztián), branky : SMOLÍK Zbyněk, ŽIAK Jan (p.kop) - Rolko Zdeněk (p.kop)

V NE 4.10.2020 se konal v MOCHTÍNĚ od 10,00 hod. TURNAJ st. přípravek  a to za účasti 3 družstev : Mochtín, Bolešiny, Švihov (nepřijely Žichovice). Naši kluci a děvčata, vedeni trenérem Jar. Cihlářem ml. bojovali jako lvi, ale nakonec skončili bez výhry na 3.místě. Soupeři byli věkově starší, ale to našim bojovníkům vůbec nevadilo. Důležité je, že se pořád výkonostně zlepšují a fotbal je baví. Konečné pořadí : Bolešiny, Švihov, Mochtín

V NE 4.10.2020 se dvě družstva naší Školičky sportu zúčastnila v Lubech turnaje mini přípravek a to pod vedením trenérů Milana Žiaka mladšího a staršího. Startovalo zde rekordních 13 týmů a naše děvčata i kluci si zde vedli výborně. Děkujeme jim za vzornou reprezentaci naší TJ Sokol Mochtín !


TRENINKY na hřišti v Mochtíně zůstávají v platnosti u všech týmů

Školička sportu, mladší a starší přípravka  - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.
Muži - úterý a pátek od 18,00 hod.

DALŠÍ HERNÍ PROGRAM našich týmů (ale bez diváků - z nařízení vlády ČR, která kvůli COVIDU 19 vyhlásila na 14 dnů nouzový stav !

SOBOTA 10.10.2020

od 10,00 hod. v Mochtíně - TURNAJ starších přípravek za účasti družstev:Mochtín, Chudenice, Nal. Hory, Luby B)

od 15,00 hod. v Hrádku u Sušice - I.A třída mužů Svatobor Hrádek - Sokol Mochtín. Odjezd auty z Mochtína od hřiště ve 13,40 hod.

NEDĚLE 11.10.2020

od 10,00 hod. ve Strážově - TURNAJ mladších přípravek - za účasti i  družstva So Mochtín
od 15,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Malý Bor
mini přípravka bude mít o tomto víkendu (10. a 11.10.)  -   v o l n o
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2847