Vytisknout
Letní herní fotbalová příprava se pomalu a jistě blíží ke svému závěru. Za necelých 14 dní již bude rozehrán nový soutěžní ročník fotbalových soutěží 2020/2021 !  O tomto víkendu 8.- 9.8. se našim fotbalistům mimořádně dařilo. Doma naše BÉČKO porazilo Chudenice vysoko 9:3, ÁČKO pak 2. den v Nepomuku vyhrálo 3:1 !

.. 8.8. - přípravný zápas mužů Sokol Mochtín "B" - Sokol Chudenice   9 : 3  (4:2)
Zápas, který se hrál  za úmorného vedra a na skvělém mochtínském pažitu, měl solidní úroveň. Přinesl navíc hokejový výsledek, což ocenili především natěšení fanoušci fotbalu, kteří viděli celkem 12 pěkných golů ! Střelecky se dařilo především našemu Jaroslavu Pretzelmayerovi, autorovi 5 branek.
     První poločas měl vyrovnaný průběh. Hosté 2x vedli, ale náš tým dokázal ve 38.min. vyrovnat na 2:2 a do přestávky přidal ještě dvě branky. Druhý poločas pak byl především v režii naší zálohy, která málem dosáhla na dvouciferný výsledek. Škoda jen, že se v 60.min. smolně zranil Stano Jarabica, bude nám citelně chybět delší dobu. Rozhodoval Jiří Dolejš st., sestava Mochtína : Prokop Daniel, Plánička Zdeněk, Kanta Tomáš (46. Pretzelmayer Jakub), Šup Ondřej, Podráský Jiří (75. Kanta Tomáš), Strejc Stanislav, Jarabica Stanislav (60. Pavlík Jaroslav st.), Spasov Spas, Pryimak Maksym (74. Peleška Jiří), Osvald Jaromír, Pretzelmayer Jaroslav, branky : PRETZELMAYER Jaroslav - 5, PRETZELMAYER Jakub - 2, SPASOV Spas, PRYIMAK Maksym - Soupír Jan, Fiala Jakub, Škoch Matěj

9.8. - přípravný zápas mužů FK Nepomuk - Sokol Mochtín    1 : 3  (0:1).
      Favorizovaný Nepomuk (účastník KP) měl do 30.minuty územní převahu i pár šancí, ale mochtínská obrana hrála velice dobře, do ničeho vážnějšího ho nepustila. Mochtín hrál na brejky a již v 10.min. jde do vedení 0:1 z penalty (faul golmana na J.Žiaka), kterou proměnil T. Vichr. O šest minut později trefují domácí tyč naší brány, na druhé straně je ve 36.min. v golové šanci náš Spasov, ale trefil jen golmana. Do přestávky se stav neměnil, ale během 1.poločasu přišel Mochtín o 3 hráče, kteří museli pro zranění ze hry odstoupit. Zaskočili za ně kluci z béčka, do útoku poslal trenér Jiří Dolejš ml. i golmana M. Blahníka ! V začátku II.poločas měli domácí opět více ze hry, ale golově se neprosadili. Postupem času však začali nečekaně odpadávat a toho dokázali naši hráči dokonale využít. Již v 60.min. byl blízko navýšení vedení Zb. Smolík, o 10.min. později byl v golové šanci i J.Žiak, ale také ji neproměnil. Náš tým se dočkal dalšího golu v síti soupeře až v 77.minutě. Po centru novice v našm týmu Maksyma Pryimuka se přesnou hlavičkou prosazuje Jar. Osvald, zvyšuje na 0:2 pro Mochtín. Domácí jsou v útlumu a v zápětí znovu inkasují, tentokráte z kopačky Zb. Smolíka, který svůj individuelní průnik zakončil přesnou střelou na zadní tyč - 0:3 ! Tříbrankové vedení mohl o pár minut na to navýšit Mat. Blahník. Šel sám na domácího golmana, ale pokus o jesle mu nevyšel. Domácí se čestného úspěchu dočkali až těsně před koncem, kdy dobře vyřešili brejkovou situaci a snížili na konečných 1:3. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš (46.Prokop Daniel), Bejvl Jakub, Vichr Tomáš (34. Osvald Jaromír), Gajdušek David, Čeleda Jiří, Pretzelmayer Viliam (46. Blahník Matyáš), Strejc Stanislav (18. Pryimak Maksym), Žiak Jan, Smolík Zbyněk, Šafránek Jan, Spasov Spas.

TRENINKY mužů zústávají v platnosti - v úterý a pátek od 18,00 hod. v Mochtíně


Další herní příprava je připravena na víkend 15. a 16.8.2020
a bude to generálka na mistrovský podzim 2020. Oba zápasy se odehrají na hřišti v Mochtíně.

.. SO 15.8. od 17,00 hod. Sokol MOCHTÍN "A" -  Pfeifer CHANOVICE


.. NE 16.8. od 17,00 hod. Sokol MOCHTÍN "B" -  Sokol KOLINEC
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1268