V rámci programu Anenské poutě se hrál v sobotu 25.7.2020 v Dešenicích již 11.ročník fotbalového turnaje mužů "O pohár starosty městyse Dešenice 2020", kterého se zúčastnil i náš tým Sokola Mochtín, který zde obhajoval loňské prvenství. Obhajoba se povedla, Mochtín opět vyhrál, když nasbíral 9 bodů a vysoce aktivní skore 14:1.

Tým TJ Sokol Mochtín se v této době dává vždy pracně dohromady, protože spousta hráčů je na dovolených, či má jiný program, nakonec jsme ale dali dohromady družstvo (směs hráčů z "A" i "B" týmu + kamarádi), které v Dešenicích podalo hodně povedený výkon a zaslouženě v turnaji zvítězilo !

      Zahájení v 9,00 hod. provedla starostka městyse Dešenice paní PhDr. Lenka Sýkorová, pak se již rozběhly zápasy dle provedeného rozlosování. Startovala zde 4 družstva, takže se hrálo systémem každý s každým, vloženou soutěží byla střelba na sud piva (o sud piva) , které se zúčastnili i někteří naši hráči . V té vyhrál domácí golman Ondřej Penc, ale celý turnaj vyhrálo naše družstvo TJ Sokol Mochtín, které hrálo v této sestavě : Prokop Daniel, Podráský Jiří, Bejvl Jakub, Čeleda Jiří, Brabec Milan, Spasov Spas, Michel Marek, Blahník Matyáš, Prokop Marek, Pretzelmayer Jaroslav, Kolář Jiří (střídal Bouzek Václav). Kaučem týmu byl Jaroslav Pavlík (když Mochtín nehrál, tak vykonával funkci asistenta rozhodčího), masérem týmu byl Mirek Peterka, příbuzný našeho kapitána Jiřího Podráského..

Výsledky turnaje :

Nýrsko - Mochtín 0:5 (0:2), branky Michel 2, Kolář, Pretzelmayer, Bouzek, Dešenice - Kožmach 8:2, Mochtín - Kožmach 6:0 (1:0), branky Pretzelmayer 3, Michel 2, Prokop M., Dešenice - Nýrsko 1:0, Mochtín - Dešenice 3:1 (2:0), branky Kolář, Blahník, Bouzek, Nýrsko - Kožmach 3:3.

Konečná tabulka : 1. TJ Sokol Mochtín                        14:1   9 bodů
                              2. TJ Start Dešenice                       10:5   6
                              3. SG FK Okula Nýrsko                    3:9   1
                              4. Kožmach team                             5:17  1 

Náš tým si z Dešenic přivezl nejen pěkný pohár, ale každý hráč i pamětní medaili, posbírali i většinu individuelních ocenění.
     Nejlepším hráčem turnaje byl sice vyhlášen domácí David Bureš, ale zbytek oceněných tvořili jen hráči našeho Mochtínského týmu ! Nejlepším golmanem byl vyhlášen Daniel Prokop, nejlepšími střelci byli se 4 goly Jaroslav Pretzelmayer a Marek Michel, nejstarším hráčem turnaje pak Václav Bouzek (55 let!)
                           K úspěchu upřímně blahopřeji, děkuji všem, kteří se o něj zasloužili.
                     
                                                                    -x-x-x-x-

TRENINKY mužů    pokračují na hřišti v Mochtíně - úterý a pátek od 18,00 hod.


Další herní program našich mužů - na víkend   1. - 2.8.2020 :

..SO 1.8. - od 9,00 hod. v Nýrsku (areál Pod sjezdovkou) - turnaj v malé kopané "Nagasaky Cup", který je zároveň memoriálem Petra Zborníka. Ten za Mochtín úspěšně chytával v dorosteneckém věku a naši hráči (jeho kamarádi), tam nyní jezdí pravidelně svojí účastí uctít jeho světlou památku.
     Bude zde startovat 10 družstev, sestavením Mochtínského týmu je pověřen Zbyněk Smolík, který nominovaným sdělí i další informace.

NE 2.8. - od 16,00 hod. ve Kdyni - přípravné utkání SK Kdyně 1920 - TJ Sokol Mochtín.
K utkání jedeme auty, společný odjezd z Mochtína bude ve 14,45 h., z Klatov od pošty ve 14,55 hod.