Vytisknout
V neděli 14. června se na mochtínském hřišti představili svým fanouškům poprvé na jaře 2020 nejen naši nejmladší fotbalisté, ale i "B" tým mužů So Mochtín. Mladší přípravka si přizvala k přátelské konfrontaci dva týmy ze Sušice, "B" muži si to v následném pozápase rozdali se Startem Dešenice. Předpovídané bouřky naštěstí Mochtín minuly, takže se hrálo sice v parném počasí, ale bez deště.

TURNAJ mladších přípravek
se hrál v Mochtíně za účasti 4 družstev a měl pěnou úroveň. Dva týmy postavil Mochtín a přítomné příznivce Mochtínského fotbalu jistě mile překvapilo jak se naše omladina pod vedením svých trenérů (J.Cihlář ml., Pe. Toman, Zd. Kolář) stále zlepšuje v herním projevu, ale i to, že v týmech hraje i řada šikovných děvčat !  Dva týmy přivezla i Sušice, kde se tradičně též dobře pracuje s mládeží, takže se bylo na co dívat.    V NE 21.6. naše družstva (ml.přípravky a minipřípravky) odehrají přátelské zápasy v Klatovech s místním SK Klatovy 1898 ! Začátek je domluven na 10,00 hod. 

.. muži přátelsky TJ Sokol Mochtín "B" - Start Dešenice    6:2 (2:0)
     Výsledek je sice jednoznačný pro naší zálohu, ale samotný průběh zápasu takový nebyl. Hosté měli šikovné hráče v záloze i útoku, ale slabší obranu a toho naši hráči dokonale využili. Úvod utkání patřil jednoznačně hostům, měli převahu i šance. Náš tým hrál ze zabezpečené obrany, pomalu zvedal svůj výkon, začal vyrovnávat hru a v závěru 1. poločasu vstřelil dvě "slepené" branky. Ve 37.min. otevřel skore Zdeněk Novák, který těžil z pěkného centru "navrátilce" Pavla Zoubka, na 2:0 zyšuje vzápětí Jarda Pretzelmayer, který potrestal chybu hostující obrany při odkopu míče. Hned po přestávce mohli hosté vstřelit kontaktní gol, ale náš golman byl proti. Vzápětí měl na druhé straně šanci na gol opět Zd. Novák, ale neproměnil ji. Skore se začalo měnit od 63.minuty. Nejdříve se parádně trefil náš Stano Jarabica, zvyšoval na 3:0, v 67.min. se poprvé golově prosazuje i nejlepší kanonýr hostů Michal Poupa, snižuje na 3:1. A golová přestřelka pokračovala. V 81.min. se parádní střelou ze 25 m prezentuje náš Pavel Zoubek (4:1), o minutu později to je již jen 4:2, protože naší obraně utekl hostující Dominik Vávra, obešel i našeho golmana a zavěsil. Jenže, v 84.min. zahrává smolně ve vlastním vápně hostující obránce rukou a z nařízené penalty se náš "Blek" nemýlí, upravuje na 5:2. Minutu před koncem pak Stano Jarabica ( spolu se Zd. Pláničkou a Pa. Staňkem, náš nejlepší hráč na place) si udělal z hostujcí obrany trhačku a svým druhým golem upravuje na konečných 6:2. Pro hosty to byla krutá porážka, protože i oni měli řadu  slibných golových šancí, ale nedokázali je proměnit v goly. Rozhodčí Roman Bína z Klatov, přihlíželo 50 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Plánička Zdeněk, Staněk Pavel, Peleška Jiří, Podráský Jiří (Vlk Tomáš), Sádlík Martin (Kanta Tomáš), Prokop Marek, Jarabica Stanislav, Novák Zdeněk, Zoubek Pavel (Švátora Petr), Pretzelmayer Jaroslav (78. Zoubek Pa.), branky : JARABICA Stanislav 2, PRETZELMAYER Jaroslav, NOVÁK Zdeněk, ZOUBEK Pavel, ŠVÁTORA Petr (z pok.kopu), za hosty POUPA Michal, VÁVRA Dominik

TRENINKY zůstávají v platnosti i v následujícícm týdnu:

muži -
úterý a pátek od 18,00 hod., přípravka - pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.

POSLEDNÍ PŘÁTELSKĚ  ZÁPASY našich mužů na jaře 2020 :

..pátek 19.6. od 18,00 hod. v Mochtíně - So MOCHTÍN "B" - Start LUBY
"B"
(po skončení tohoto zápasu bude následovat v místní Fotbalce -  d o k o p n á  mužů)

..sobota 20.6. od 17,00 hod. v Lubech - Start LUBY "A" - So MOCHTÍN "A"

                                          

..neděle 21.6. od 10,00 hod. v Klatovech - mladší přípravka + minipřípravka SK Klatovy 1898 - TJ So Mochtín
-(bližší informace podá na treninku Jar. Cihlář a Pe. Toman)
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1472