Ani o svátku žen - v sobotu 8. března 2020 fotbalisté Sokola Mochtín nelenili.  Ti naši nejmenší se zúčastnili halového turnaje mladších přípravek Sokola Mochtín v Klatovech, "B" muži pak odpoledne odehráli ve V.Hydčicích svoji 1. přípravu s Dlouhou Vsí.

TURNAJ TJ Sokol Mochtín v halové kopané mladších přípravek - Klatovy, hala ZŠ Čapkova

Byla to zdařilá akce, na které sbírali začínající fotbalisté další zkušenosti. Startovalo zde nakonec 6 týmů, hrálo se systémem každý s každým, k vidění byly zajímavé souboje. V nejlepším světle se zde  předvedly naděje Nýrska a Katovic, ale i ostatní týmy zde předvedly svoji kvalitu.
     
  Vítězem turnaje se stal FK Okula Nýrsko, 2. byla TJ Sokol Katovice, 3. SK Bolešiny, 4. Start Luby, 5. SK Kovodružstvo Strážov a 6. Sokol Mochtín.

   Oceněna byla všechna družstva, ta nejlepší si odvezla navíc pohár a medaile, vyhlášeni a oceněni byli i nejlepší jednotlivci jednotlivých týmů.

  Sokol Mochtín hrál v sestavě : Kolář Tobias, Toman Vojtěch, Cihlář Martin, Houdek Tomáš, Kolář Daniel, Janošťáková Katarina, Kovaříková Markéta a Tomanová Julie. 
     Poděkování patří trenérům Jaroslavu Cihláři ml. a Petru Tomanovi, kteří navíc turnaj připravovali a organizovali, s časomírou a moderováním jim pomáhal Jiří Flodr st.
 

.. příprav. zápas mužů Tatran Dlouhá Ves - Sokol Mochtín "B"    1 :  3 (1:1).
Společná příprava byla odehrána na hřišti ve Velkých Hydčicích a vyznačovala se tím, že ani jedno z mužstev nehrálo v 11 lidech ! Dl.Ves hrál v 9, Mochtín v 10. Náš tým měl více ze hry a spoustu šancí na skorování, ale přesnější zakončení chybělo, zbytek vychytal výborný golman soupeře Radek Hanzl. Skore otevřel rychlonohý Švec, poslal Dl.Ves ve 14.min. do vedení 1:0. Vyrovnat mohl 2x St. Jarabica i Zd. Novák z velkých šancí, ale "zařídil to " nakonec Tomáš Kanta, ve 25.min. srovnává na 1:1 po zdařilém slalomu. Po přestávce měl Mochtín golovek ještě více. Hlavně pak agilní Lukáš Kolárik jich měl několik. V cestě mu však vždy stál výborný golman Hanzl, nebo se trefoval těsně vedle. Dočkal se až v 80. minutě, kdy proměnil penaltu (1:2), na konečných 1:3 pak v 83.min. upravoval Tomáš Vlk. Rozhodčí Lubomír Kurc, sestava Mochtína : Beránek Pavel, Staněk Pavel, Peleška Jiří, Podráský Jiří, Kanta Tomáš, Jarabica Stanislav, Novák Zdeněk, Pavlík Jaroslav, Vlk Tomáš, Kolárik Lukáš, branky : KANTA Tomáš, KOLÁRIK Lukáš (p.kop), VLK Tomáš
    Škoda, že se omluvila na tento úvodní přípravák řada hráčů (někteří vůbec !), bylo solidní počasí, i tradičně suchý terén hřiště. 


TRENINKY mužů  budou v Mochtíně v úterý a pátek od 18,00 hod. - očekáváme maximální účast hráčů "A" i "B" týmu !

POZVÁNKA NA FOTBAL !

SOBOTA 14.března 2020

.. od 15,00 hod. ve Velkých Hydčicích - přípravný zápas mužů Tatran Velké Hydčice - Sokol Mochtín "B" . K poslední přípravě před mistrovským jarem bude odjíždět naše "B" mužstvo k tomuto utkání z Mochtína od kabin ve 13,30 hod.

NEDĚLE 15.března 2020

.. od 14,30 hod. v Mochtíně - m.zápas I.A třídy mužů Sokol Mochtín - Start Luby.
Je to 2. jarní mistrovský zápas (1. doma) a hned okresní derby, na které zveme nejen fanoušky našeho týmu, ale i širokou sportovní veřejnost. Půjde nejen o prestiž, ale hlavně o důležité mistrovské body. Přijďte v hojném počtu !