Poslední mistrák roku 2019 odehrálo naše áčko mužů ve Svéradicích v sobotu 16.listopadu za příjemného podzimního počasí, ale ne zrovna na ideálním terénu. Drnovatý terén moc fotbalu nenahrával, náš tým však byl v tomto okresním derby lepším mužstvem, zvítězil zaslouženě.

.. I.A třída mistrovsky - FK Svéradice - TJ Sokol Mochtín  0 : 1 (0:1)

Mochtín v posledních zápasech ve Svéradicích nebodoval, tentokráte to však chtěl změnit a ... povedlo se. Hlavně v prvním poločase bylo naše áčko jasně lepším týmem, vypracovalo si minimálně šest golových tutovek, ale proměnilo jen jednu. Běžela 11.minuta, náš kapitán Jakub Bejvl prošel až k velkému vápnu Svéradic, přesnou přihrávkou poslal do šance Vildu Pretzelmayera a ten levačkou otevírá skore zápasu - 0:1. Před tím ale již mohl skorovat náš J.Žiak v 1.minutě - těsně vedle, ve 4.min. po přihrávce J.Šafránka zakončuje golově Zb. Smolík, ale gol pro údajný ofsajd není uznán (!), v 7.min. jde Mochtín ve třech do brejkové akce, která však opět nekončí golem, domácí drží nad vodou skvělými zákroky golman Soukup. Další pěkný útok s golovými parametry předvedl Mochtín ve 14.minutě, ale ani z toho nezapršelo. Domácí se pomalu a jistě dostávají z defenzivy, vyrovnávají hru, ale k zakončení se dostávají až ve 33. min. z VPK zahrávaným Beránkem. Vzápětí se ale dostává na druhé straně do soloúniku náš J. Šafránek, v čisté golové šanci opět selhává, domácí golman jeho střelu vytahuje na RK. Ve 37.min. se po dlouhém pasu dostává z otočky k zakončení domácí kanonýr Beránek, ale jeho střela jde naštěstí vysoko nad bránu našeho brankáře.
    Druhý poločas již tolik brankových příležitostí nepřináší. Tu největší měl v 60.min. po RK náš Pavel Staněk, ale jeho hlavička z malého vápna jde těsně nad břevno. Domácí pak posilují ofenzivu, chtějí alespoň vyrovnat, ale to se jim nedaří. Náš tým jednobrankový náskok udrželo až do konce, domů si odváží cenné tři body. Rozhodoval Stanislav Sladký, na lajnách mu asistovali Vladimír Čermák a Milan Vocelka, ŽK 1:1, 90 diváků, hodně jich bylo i z Mochtína, Sestava : Blahník Matyáš, Dolejš Jiří, Vich Tomáš, Staněk Pavel, Bejvl Jakub, Pretzelmayer Viliam, Čeleda Jiří, Žiak Jan (84. Gajdušek David), Smolík Zbyněk (65. Kapusta Matěj), Strejc Stanislav, Šafránek Jan, branka : PRETZELMAYER Viliam

     Po odehraných 15.kolech podzimní části soutěže I.A třídy mužů vede tabulku tým TJ Žichovice (37 bodů), 2. SK Petřín Plzeň "B" (36), 3. FC Rokycany "B" (33), Sokol Mochtín přezimuje na 9.místě, když uhrál 21 bodů a skore 29:32.


      Děkujeme našim fotbalistům za pěkné výkony a vzornou reprezentaci nejen naší TJ, ale celé Obce Mochtín, poděkování patří i vedení  a realizačnímu týmu, ale též fanouškům, kteří našim fotbalistům pravidelně fandili a podporovali je doma i na hřištích soupeřů !