Vytisknout
Důležitou výhru 2:0 vybojovalo Mochtínské áčko doma v neděli 3.11.2019 se Sokolem Radnice, který přijel do Mochtína jako favorit. Naši fotbalisté se však nezalekli, podali opět hodně kvalitní výkon, vyhráli zaslouženě.

.. I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Sokol Radnice    2 : 0  (1:0)
   Hosté jsou nováčkem této soutěže, ale hodně úspěšným nováčkem, který zatím držel 5.příčku se ziskem 25 bodů (Mochtín jich měl před vzájemným zápasem jen 13) a tak byl jednoznačným favoritem. Naši fotbalisté ale vyrukovali na zdatného soupeře opět s dobrou taktikou a bojovným srdcem a zaslouženě nakonec uhráli všechny 3 důležité mistrovské body ! Základem byla naprosto zodpovědná obranná hra našeho mužstva, jistý výkon našeho golmana a konečně i úspěšné proměňování vypracovaných golových šancí.
     K prvnímu ohrožení branky se dostávají hosté v 7.minutě, ale utažená střela ze 25 naštěstí jen těsné míjí bránu Mochtína. V 11.min. se dostává do slibného průniku náš Jan Šafránek, ale jeho zakončení zblokoval odvážným skluzem hostující obránce. O čtyři minuty se již hráči i fanoušci Mochtína radují z úvodního golu. Jeho autorem je Jan Šafránek, který utekl svým strážcům a šikovně přehodil urostlého golmana hostí Voláka - 1:0 ! Náš tým získal na jistotě, přehrává svého soupeře, vytváří si další brankové příležitosti. V 17.min. se pěknou střelou prezentuje Zb.Smolík (golman hostů ji chytá), ve 29.min. má obrovskou šanci navýšit skore Jiří Čeleda, ale jeho dorážka do otevřené svatyně po závaru před bránou hostů končí zázračně v náručí golmana Radnice. V samotném závěru 1.poločasu měli nebezpečné akce i hosté, včetně rohového kopu ve 45.minutě. Vše však dobře dopadlo, skore se neměnilo. Hosté se snažili o vyrovnání i po přestávce, ale naše obrana pracovala naprosto jistě, co prošlo na bránu pochytal brakář Blahník. Od 60. minuty ale náš tým začíná opět s ofenzivou, která přináší zajímavé golové příležitosti. Povedenou střelu Vildy Pretzelmayera hostující golman chytá, hlavička Ji. Dolejše jen těsně míjí bránu Radnice. V 64.min. je ale všechno jinak. To se Vilda Pretzelmayer odhodlal k velkému soloprůniku středem hřiště, obešel 3 hostující hráče, šikovně uvolnil přihrávkou J. Šafránka a ten se opět šikovným zakončení golově prosazuje - posílá Mochtín do vedení 2:0  Hosté se pak vrhli do ofenzivy, chtěli s nepříznivým stavem ještě něco udělat. Kopali několik nebezpečných rohových kopů, nastřelili tyč Mochtínské brány, ale mohli také znovu inkasovat. A to v 82.minutě, kdy se do brejkového soloúniku dostal náš Jiří Čeleda. Golem to sice neskončio, ale vůbec to nevadilo, protože ani hosté nestihli dát žádnou branku - Mochtín si výhrou 2:0 zajistil důležité 3 mistrovské body, na kontě jich má nyní již 16 a drží si stále 10.příčku tabulky (skore 27:31).  Rozhodoval Liškutín Antonín, AR byli Jiří Křen a Pavel Šiška, DS Josef Vyhnálek, ŽK 0:1, 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Vichr Tomáš, Strejc Stanislav, Smolík Zbyněk (84. Staněk Pavel), Pretzelmayer Viliam, Kapusta Matěj, Čeleda Jiří, Šafránek Jan (70. Osvald Jaromír), branky : ŠAFRÁNEK Jan - 2

TRENINKY můžů v následujícím týdnu mají malou změnu :

 Úterní trenink se nakonec  r u š í , páteční trenink začíná tak jako vždy : v 18,00 hod.


Další zápasový program našeho "A" týmu mužů :

NEDĚLE 10.11.2019

od 14,00 hod. v Mochtíně - TJ Sokol Mochtín - SK Petřín Plzeň "B"

.. přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty v důležitém utkání o mistrovské body s vedoucím týmem tabulky I.A třídy !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1608