Vytisknout
Mochtínské áčko zvládlo doma nedělní zápas I.A třídy (6.10.) se Starým Plzencem za 3 body, ale soupeř byl hodně nebezpečný. A protože sousední týmy z vyrovnaného středu tabulky prohrály (Luby, Sušice, Hrádek), posunulo se naše áčko na 8.místo se ziskem 13 bodů a skorem 23:23.

.. I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - SK Starý Plzenec    4 : 1 (2:0)
Hosté, ač jsou zatím ve spodu tabulky, začali v Mochtíně hodně aktivně. Hýřili pohybem, rychle a přesně kombinovali a již ve 3.minutě jim náš golman zlikvidoval první golovou tutovku zápasu. ! Převahu měli celou desetiminutovku, ale postupem času naši hráči hru vyrovnali a ve 13.min. i první golovou šanci. Matěj Kapusta šikovně obhodil golmana hostů, míč však v opuštěné bráně neskončil. Tam ho dopravil o čtyři minuty později až Zbyněk Smolík, který po šikovné přihrávce Tom. Velka přízemní střelou otevírá skore zápasu - 1:0 ! Tlak hostů opadnul, naopak Mochtín zavelel k další ofenzivě. Několik zajímavých průniků našich ofenzivních hráčů přinesl nebezpečné situace, další gol ale přišel až ve 31.minutě a to po rohovém kopu, kdy se hlavou přesně trefuje, nikým nehlídaný, David Gajdušek - posílá Mochtín do vedení 2:0. Hodně důležitý gol, protože soupeř vůvec nerezignoval, naopak. Znovu zvýšil svoji aktivitu, chtěl s nepříznivým stavem něco udělat. Jednu tutovku jim opět zlikvidoval náš golman, nebezpečné tři rohové kopy těsně před přestávkou odvrátila naše obrana.
    Šťastně začal pro Mochtín i druhý poločas. Hned ve 47.min. šikovně obloučkem za obranu poslal do šance Jakub Bejvl Tomáše Velka a ten nezaváhal. Přehodil golmana hostů - zvyšuje již na 3:0 ! Ani tento nepříznivý stav hosty nepoložil. Stále bojují, mají i několik skvělých příležitostí ke vstřelení branky. Ve 49.min. golovku hostů likviduje znovu náš golman, v 54.min. mu navíc pomohla tyč, kterou soupeř nastřelil. A když hosté z vyložené šance v 59.min. přestřelují bránu Mochtína, přichází pro ně v 61.min. další trest. Po zahraném VPK se k odraženému míči dostává náš Jan Šafránek a povednou hlavičkou upravuje již na 4:0, vypadá to nadějně. Hosté pak sice dokázali přece jen vstřelit čestný úspěch, když se v 66.min. dostal po kombinaci až "do kuchyně" s míčem střídajcí Pe. Menšík, upravuje na 4:1, ale žádnou další svoji šanci již neproměnili, stejně tak i Mochtín, který byl nejblíže páte brance v síti hostů v 84.min. kdy se nádhernou střelou prezentoval Jakub Bejvl, ale míč orazítkoval jen spojnici břevna s tyčí hostující brány. Hrálo se na podmáčeném terénu, zápas s přehledem řídil rozhodčí Lukáš Jirsa, na čarách mu asistovali Lukáš Kříž a Daniel Ruda, DS byl Ladislav Lecjaks. ŽK 2:2, 50 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš,Bejvl Jakub, Gajdušek David, Staněk Pavel, Žiak Jan (65. Spasov Spas), Vichr Tomáš, Kapusta Matěj (72. Osvald Jaromír), Velek Tomáš (82. Dolejš Jiří), Smolík Zbyněk, Pretzelmayer Viliam (66. Strejc Stanislav), Šafránek Jan, branky : SMOLÍK Zbyněk, GAJDUŠEK David, VELEK Tomáš, ŠAFRÁNEK Jan


Další zápasový program našich fotbalistů :

SOBOTA 12.10.2019

... od 15,30 hod. v Mochtíně - OP mužů TJ Sokol Mochtín "B" - TJ Sokol Malý Bor

NEDĚLE 13.10.2019

..od 10,00 hod. v Janovicích - TURNAJ mladších přípravek
za účasti družstev : Janovice, Mochtín, Luby C a Bolešiny

.. od 15,30 hod. v Rokycanech -I.A třída mužů FK Rokycany "B" - TJ Sokol Mochtín.

POZOR !  K tomuto zápasu se jede mikrobusem a proto je odjezd posunut o 15 minut dříve o proti původnímu rozpisu.  Z Mochtína se bude odjíždět (od hřiště) ve 13,20 hod., z Klatov ze zast. na Plzeňské třídě (před Beránkem) pak ve 13,30 hod.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1549