Omlouvám se, ale včera před půlnocí, když jsem psal poslední větu reportážního článku ze zápasu "B" týmu, vypadnul el.proud a vše se mi z počítače smázlo ! Proto to jednodenní zpoždění a již to nebudu psát tak dopodrobna. Díky za pochopení.   POZOR - našel se na našem hřišti (u laviček) stříbrný řetízek. Majitel(ka) se může u mne o něj přihlásit !

29.9.2019 - OP mužů - TJ Sokol Mochtín "B" - TJ Sokol Chudenice   7 : 3  (3:2).
Souboj týmů ze spodku tabulky zvládla lépe naše rezerva, ale jednoduché to nebylo. Soupeř byl velice houževnatý, držel krok celé dvě třetiny zápasu. Závěr ale patřil zcela jednoznačně našemu béčku, které nakonec vyhrálo jednoznačně 7:3 ! Bylo to zásluhou kolektivního výkonu, ale přece jen bych tentokráte vyzdvihnul i hlavní opory mužstva. V brance opět "čaroval" Petr Rajtmajer, v obraně hrál prim na postu stopera Honzík Šafránek a v útoku se po delší době opět golově prosazoval Jaroslav Pretzelmayer, autor katricku  a též několika asistencí na další goly.
    Do vedení poslal Mochtín již ve 4.minutě St. Strejc, ale hosté mohli srovnat již o minutu později. Naštěstí náš golman bravurně golovku likviduje. Náš tým má jasnou převahu i šance, ale dát gol se nedaří. V 18.min. Jar. Pretzelmayer trefuje jen tyč hostující brány, o tři minuty později trefuje z nařízené penalty náš nový kapitán Jar. Osvald jen golmana hostů ! Skore na 2:0 navyšuje stejný hráč až ve 31.minutě. Hosté ale vzápětí proměňují nařízenou penaltu, z kontaktního golu se radují jen krátce, protože po dlouhém výkopu našeho golmana jde do soloúniku Jar. Pretzelmayer a v zakončení se nemýlí, zvyšuje na 3:1. Těsně před přestávkou, bohužel, soupeř znovu střílí další gol z nařízené penalty, stále drží naději na dobrý výsledek. Golová přestřelka pokračovala i ve II.poločase. Již ve 48.min. navyšuje vedení Mochtína opět Jar. Pretzelmayer (4:2), hosté však J.Soupírem opět střílí kontaktní gol, když jeho parádní střela z VPK trefuje šibenici naší brány. To však bylo naštěstí od hostů v tomto zápase všechno, v dalších minutách se prosazovali již jen naši hráči. V 70.min. kompletuje svůj hatrick Jar. Pretzelmayer, pak se zblíska trefuje po přihrávce Ji. Čeledy i Zd. Novák a na konečných 7:3 upravuje v 78.min. Standa Strejc, Mochtín B si připisuje důležité 3 body ! Rozhodoval Vladislav Stach, ŽK 4:2, 40 diváků. Sestava : Rajtmajer Petr, Peleška Jiří, Šafránek Jan, Švátora Petr, Podráský Jiří, Sádlík Martin (50. Švátora Jiří), Strejc Stanislav (85. Kanta Tomáš), Spasov Spas (65. Čeleda Jiří), Novák Zdeněk, Osvald Jaromír (78. Rajtmajer Kamil), Pretzelmayer Jaroslav (78.Prokop Marek), branky : PRETZELMAYER Jaroslav 3, STREJC Stanislav 2, NOVÁK Zdeněk, OSVALD Jaromír po 1


28.9. - TURNAJ mladších přípravek v Mochtíně
       se hrál za účasti 4 týmů a naši nejmenší fotbalisté a fotbalistky si vychutnali pěkný pocit z dalšího vítězství, když porazili Sušici B 3:1. Na silnější soupeře Luby B a Strážov zatím nestačili, byla to ale pro ně další dobrá zkušenost.

TRENINKY zůstávají v platnosti i pro tento týden. Přípravka je bude mít v pondělí a ve čtvrtek od 17,30 hod., muži pak v úterý a pátek od 18,00 hod.


Další zápasový program našich mužstev :

SOBOTA 5.10.2019

... od 10,00 hod. v Sušici TURNAJ ml. přípravek za účasti družstev : TJ Sušice, Mochtín, Luby, Hrádek a Sušice B

... od 16,00 hod. v Rabí - utkání OP mužů FK Budětice - Sokol Mochtín "B". K utkání se jede auty, spol. odjezd z Klatov od pošty bude ve 14,10, z Mochtína od hřiště pak ve 14,25 hod.

NEDĚLE 6.10.2019

... od 16,00 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - FK Starý Plzenec


  
srdečně zveme k účasti i všechny příznivce Sokola Mochtín i širokou sportovní veřejnost !!!