V sobotu 24. srpna 2019 odehráli naši muži "B" Sokola Mochtín derby zápas Okresního přeboru v Lubech se zálohou místního Startu. Byl to vyrovnaný souboj, kterému by slušela remisa. Náš tým, ale branku svému soupeři nevstřelil a tak o třech bodech Startu rozhodla 36.minuta, kdy se golově prosadil domácí Jirotka.

OP mužů - Start Luby "B" - Sokol Mochtín "B"     1 : 0 (1:0).
K tradičnímu derby utkání odjela naše záloha jen se 12 hráči, ti však v Lubech podali proti domácímu soupeři srdnatý výkon, ale branku mu nevstřelili a to rozhodlo. Domácí byli od začátku nebezpečnější v ofenzivě, ale do první velké golové šance se dostal na druhé straně náš kapitán St. Jarabica ve 13.minutě. Jeho hlavička po centru z VPK však jen těsně minula domácí bránu - škoda ! VE 28.min. se dostávají do velké šance i domácí útočníci, ale náš nový , mladý golman Daniel Prokop jí likviduje - bravo ! Ve 35.min. však domácím vyšla rychlá, brejková akce, kterou po prudkém centru zleva zblíska zakončuje golem mladý útočník Startu Jirotka - Luby "B" vedou 1:0. Šanci na vyrovnání měl náš tým ve 44.min., ale náš Tomáš Vlk v dobré pozici netrefil míč.
     O přestávce musel ze hry odstoupit pro zranění náš kapitán St. Jarabica a to bylo velké oslabení. St. Strejc ho svým výkonem však plnohodnotně nahradil, naše mužstvo se vypnulo k srdnatému výkonu, svého soupeře místy herně přehrávalo, jen to vyrovnání nepřicházelo. Domácí se soustředili na zodpovědné bránění, měli však  i několik brejkových akcí, které zaváněly dalším golem, ale náš golman byl vždy na místě. Na druhé straně "Kodyho" v brance Lub mohl překonat náš Jar. Pretzelmayer v 53. a 62.min., ale ten se překonat nenechal. V dramatickém závěru se náš tým snažil alespoň o vyrovnání, ale to se mu nepodařilo, všechny tři body zůstaly v Lubech. Rozhodoval Josef Abrahám ze Sušice, ŽK 2:2, 110 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Peleška Jiří, Šup Ondřej, Švátora Petr, Podráský Jiří, , Jarabica Stanislav (46. Strejc Stanislav), Blahník Matyáš, Pavlík Jaroslav, Vlk Tomáš, Osvald Jaromír, Pretzelmayer Jaroslav.


V NEDĚLI 25.8.2019

se hraje v Mochtíně utkání I.A třídy mužů TJ Sokol Mochtín - Start Bělá nad Radbůzou se začátkem v 17,00 hodin.

   srdečně zveme všechny příznivce So Mochtín i širokou sportovní veřejnost !