V generálce na novou mistrovskou sezonu odehrálo v neděli 4.8.2019 mochtínské áčko mužů přípravné utkání s ligovým dorostem U17 SK Petřín Plzeň a to na domácím hřišti v Mochtíně. Naši fotbalisté vyhráli jednoznačně 8:2, ale výsledek nelze přeceňovat. Soupeř měl za sebou náročný přípravný program (hrál ve středu v pátek a nyní v neděli), s našim týmem stíhal celý první poločas. Ve II. části hry pak hosté doslova "šlapali vodu", nestíhali a Mochtín toho dokázal využít.
     
..4.8. - příprava mužů Sokol Mochtín - SK Petřín Plzeň, ligový dorost U17    8 : 2 (2:0) 
     Celý první poločas měl svoji kvalitu a to zásluhou obou týmu. Hrál se rychlý, kombinační fotbal, šance byly na obou stranách, Mochtín však měl větší a navíc je dokázal proměnit. Skore již v 9.min. otevřel povedenou střelou M. Kapusta, na 2:0 zvyšoval ve 33.min. Ji. Dolejš hlavou po přesném centru Zb. Smolíka. Hosté začali II.poločas dobře. Hned v úvodní minutě měli šanci na gol, ale proměnili až tu druhou ve 48.minutě, na 2:1 snižuje Vodrážka. To však bylo od hostů na dlouhou dobu vše. Mochtín přidává na obrátkách, hostům naopak dochází  dech. V klíčových obranných momentech již nestíhají
a toho Mochtín využívá k navyšování skore. Postupně se trefují J.Šafránek  2x, Ji. Dolejš, M. Kapusta, 2 goly stihnul dát i střídající Jan Žiak, který se těsně před zápasem vrátil s kamarády - fotbalisty So Mochtín (Staňkem a Čeledou) z úspěšného cestování po USA. Poslední slovo v utkání ale měli přece jen hosté, kteří v 85.min. opět Vodrážkou, upravují na konečných 8:2. Hrálo se s nasazením, ale slušně, bez karet, utkání odřídil Roman Bína z KT, na lajnách mu asistovali P. Strolený a O.Kaiser, přihlíželo cca 40 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Peleška Jiří (46. Žiak Jan), Gajdušek David, Bejvl Jakub, Vichr Tomáš, Dolejš Jiří, Kapusta Matěj, Smolík Zbyněk, Strejc Stanislav, Velek Tomáš (67. Peleška Jiří), Šafránek Jan, branky : KAPUSTA Matěj - 2, DOLEJŠ Jiří - 2, ŽIAK Jan - 2, ŠAFRÁNEK - 2

TRENINKY mužů budou i tento týden těsně před mistráky v úterý, čtvrtek a pátek vždy od 18,00 hod. - účast hráčů "A" i "B" týmu by měla být maximální !


Zápasový program :

.. pátek 9.8.2019 od 18,00 hod. ve Vrhavči - přátelské utkání starých gard Sokol Vrhaveč - Sokol Mochtín. Nominace, pokyny : Jar. Cihlář ml.

.. sobota 10.8. od 17,00 hod. v Mochtíně - I.A třída mužů Sokol Mochtín - Slavoj Žihle

.. neděle 11.8. od 17,00 hod. v Mochtíně - OP mužů Sokol Mochtín B - Sokol Hradešice


  srdečně jsou zváni na všechny uvedené zápasy našich mužstev nejen fanoušci TJ So Mochtín, ale i široká sportovní veřejnost !!!