Vytisknout
V neděli 9.června 2019 odehrálo naše áčko mužů svůj předposlední zápas sezony 2018/2019 a to v Sušici s místní TJ, která je ohrožená sestupem. Náš tým měl tento okresní derby zápas dobře rozehraný, vedl již 3:1, ale nakonec se ze všech třech bodů radovali domácí fotbalisté, kteří ve druhém poločase otočili výsledek ve svůj prospěch, vyhráli 4:3 a stále mají naději na záchranu.

I.A třída mužů - TJ Sušice - TJ Sokol Mochtín    4 : 3  (2:3).
Náš tým v Sušici nezopakoval kvalitní výkon z minulého zápasu ve Staňkově. Pravdou je, že citelně chyběl zraněný stoper Pavel Staněk a též středový záložník Vilda Pretzelmayer, který opět odcestoval na delší dobu do USA, přesto se od našich hráčů čekalo trochu více. Domácí začali opatrně a dost nervozně, přesto již v 8.minutě jdou do vedení, když se po centru z RK trefuje hlavou Prchlík - Sušice vede 1:0. Mochtín odpovídá stejnou mincí - ve 13.min. srovnává, též po rozehraném VPK, hlavou Jiří Dolejš na 1:1, začíná se znovu. Hraje se oboustranně fotbal jen průměrné úrovně, náš tým je však fotbalovější a hlavně v koncovce efektivnější. Již ve 26.min. prošel pohodlně mezi středovými  beky Sušice náš Matěj Kapusta a přízemní střelou posílá náš tým do vedení  2:1. A když se ve 37.min. trefil přímo do brány z rohového kopu náš Jarda Cihlář, vedl Mochtín již 3:1, na slabě hrající Sušici by v této době již nikdo nevsadil. Jenže, domácí to nezabalili, v závěru poločasu si vypracovali dvě slibné šance a těsně před přestávkou snižují (po dlouhém autovém vhazování a slabém odkopu od naší brány) opět Prchlíkem na 2:3. 
    Tento gol do šatny sušické hráče nabudil, byli stále ve hře o důležité body. A nakonec na ně dosáhli, když na 3:3 srovnává v 67.min. hlavou v pádu Skrbek a o tři minuty později dává vítěznou branku (tečovanou střelou) na 4:3  kapitán domácích Martin Kalný. V této době náš tým nehrál dobře, nedařilo se mu. Přesto se v závěru utkání dostává do tlaku, chce vyrovnat, ale Sušice těsnou výhru uhájila. Rozhodčí Jiří Bureš, AR Marek Mazanec a Petr Strolený, DS Václav Havlík, ŽK 0:0, 120 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Bejvl Jakub, Novák Zdeněk, Strejc Stanislav, Velek Tomáš, Smolík Zbyněk, Kapusta Matěj, Šafránek Jan, Cihlář Jaroslav, branky : DOLEJŠ Jiří, KAPUSTA Matěj, CIHLÁŘ Jaroslav,

      Před posledním kolem vede tabulku I.A třídy Staňkov (53 b.), 2. Holýšov a 3. Meclov po 52 bodech, 4. Černice (50), 5. zůstává Mochtín se 47 body stejně jako 6. Rokycany B a Košutka Plzeň.

TRENINKY :

muži -    úterý od 18,00 hod.  ( v pátek 14.6. by se měl od 18,00 hod. hrát poslední mistrák I.A třídy Mochtín A - Kaznějov ) pokud ho STK PKFS nenařídí na jiný den !

Školička sportu a st. přípravka : pondělí a čtvrtek od 17,30 hod.
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1684