Vytisknout
Marodka našeho "B" týmu mužů je veliká. Po minulém kole se rozrostla o další hráče ( k L.Kašparovi,  Peleškovi, Strýcovi a O.Šotovi se přidali St. Jarabica a Jar. Pretzelmayer) a tak byla otázka, zda do Chudenic odjede alespoň 11 zdravých hráčů. Nakonec se to povedlo, dva získané body  jsou hodně cenné, ale jednoduché to nebylo.

... 20.10. - OP mužů TJ Sokol Chudenice - TJ Sokol Mochtín "B"    1 : 1  (1:0), p.kopy 2:4
   Domácí tým nastoupil již s několika uzdravenými hráči, včetně kanonýra J. Soupíra a chtěl bodovat naplno. To bylo evidentní od první minuty. Chudeničtí hráči hýřili aktivitou, tlačili se se do ofenzivy, chtěli zápas co nejrychleji rozhodnou. Jenže narazili na dobře organizovanou obranu Mochtína, ve které především dominoval na místě stopera Ondra Šup, za ním ho ještě jistil jistými zákroky golman Petr Kodeš. K jejich pěknému výkonu se přidali i všichni další hráči naší zálohy, domácím hráčům jejich cestu za plným bodovým ziskem pořádně zkomplikovali. Přesto je nutné sportovně přiznat, že domácí měli více ze hry i více golovek, jen je svojí zbrklostí a nemohoucností nedokázali proměnit.
      Mochtín se dostává k prvnímu zakončení až ve 25.minutě, ale střelu T.Holiše z úhlu vyráží domácí golman Bejm na rohový kop. O pět minut později se skore již mění, ale na druhé straně. Pa. Lorenc zaváhal s odkopem, míče se zmocnil domácí rychlík a kanonýr Jan Soupír, křížnou střelou k levé tyči posílá Chudenice do vedení 1:0. Stejný hráč se dostává do podobné šance i v poslední minutě 1.poločasu, ale náš golman "Kody" ho bravurně vychytal ! Pět minut po přestávce kope Mochtín rohový kop, z výhody ale vzniká nevýhoda. Domácí se ubránili, založili rychlý brejk, naštěstí ho v gol neproměnili, z vyložené příležitosti přestřelují naši bránu. Jsou nervózní, začínají hrát jen nakopávanou, Mochtín naopak zlepšuje kombinaci, evidentně jde za vyrovnáním. A to přichází již v 60.minutě, kdy se šikovně u levého rohového praporku uvolnil náš kapitán Jiří Podráský, levačkou přesně nahrává před bránu na nabíhajícího Tomáše Vlka a ten se nemýlí - srovnává na 1:1. Poslední půlhodinka byla ve znamení vyrovnaného boje, ve kterém měla šance na gol obě mužstva, tu největší z naší strany pak v 84.minutě opět Tomáš Holiš (přijel obětavě z Prahy klukům z béčka opět pomoci), znovu však jeho zakončení likviduje domácí golman Bejm. Na druhé straně byl bezchybný i náš golman a tak se již stav neměnil, jde se na penalty ! V těch opět kraloval náš brankář, který chytil domácím hráčům dvě penalty a to rozhodlo. Naši střelci v pořadí Zd. Novák, T.Holiš, M. Blahník a Ji.Švátora byli naopak stoprocentní - Mochtín vyhrává na penalty 4:2, odváží si domů dva nečekané mistrovské body ! Rozhodčí Stach Vladislav, ŽK 2:1, 50 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Kanta Tomáš, Šup Ondřej, Lorenc Pavel, Křivánek Josef (66. Kolář Jiří), Podráský Jiří, Švátora Jiří, Holiš Tomáš, Novák Zdeněk, Blahník Matyáš, Vlk Tomáš (86. Pavlík Jaroslav), branka : VLK Tomáš


V NEDĚLI 21.10.2018

se hraje v Mochtíně od 15,30 hod. okresní derby I.A třídy mužů Sokol Mochtín - FK Svéradice ! 
          Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty "A" týmu mužů v důležitém derby utkání. I oni totiž nebojují jen se soupeři, ale také s velkou marodkou, která je v letošním podzimu provází .


     Těšíme se na Vaší návštěvu !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1693