Slavoj Žihle má k dispozici jen hřiště s umělou trávou, na které se sice dobře hraje, ale hlavně v zimních měsících. A proto se po dohodě klubů hrálo plánované utkání v obráceném pořadí - v Mochtíně. Hostující Slavoj má s Mochtínem aktivní bilanci, ale tentokráte neuspěl, odjel s porážkou, naše áčko uhrálo důležité 3 mistrovské body se silným soupeřem.

19.8.2018 - I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Slavoj Žihle   4 : 2  (2:0)
Hosté hráli s Mochtínem I.A třídu před rokem, pak si na rok zkusili Krajský přebor, do kterého postoupili, ale opět sestoupili zpět a určitě budou opět patřit k předním týmům I.A třídy.
      Našemu mužstvu vyšel tentokráte začátek zápasu a to bylo hodně důležité. Již ve 3.minutě M.Kapusta ideálně uvolnil Zd. Pláničku a ten otevírá skore - Mochtín vede 1:0 ! Stejný hráč (Zd. Plánička) pak dostal v 9. minutě přihrávku za beky, obešel i golmana hostů a z těžkého úhlu zvyšuje již na 2:0 pro Mochtín. S hosty to otřáslo, ale nezlomilo je to, naopak. Zvýšili aktivitu a ve 12.min. mají obrovskou šanci na kontaktní gol. Náš golman "Kody" však drží Mochtín skvělým zákrokem nad vodou ! Žihle má stále v této době více ze hry, tlačí a v 18..min. znovu z nebezpečného prostoru zakončuje, naštěstí vysoko nad. Náš tým pak vyrovnává hru, do konce poločasu si vypracovává dvě golové šance. Tu první ve 30.minutě, kdy po centru Zd. Pláničky z těžkého úhlu jen těsně míjí branku hostů Jiří Čeleda a tu druhou ve 44.minutě, kdy po rohovém kopu se dostává k zakončení zblíska náš stoper Pavel Staněk, ale jeho střelu zázračně likviduje golman hostů Bláha na brankové čáře !
     Nepříjemné horké a dusné počasí vyčerpává hráče obou týmů, přesto se bojuje na doraz. Hosté mají po přestávce mírnou převahu, chtějí s výsledkem něco udělat, Mochtínská obrana však pracuje spolehlivě. V 55. min. se navíc dostává do brejkového úniku od půlicí čáry náš Jiří Čeleda, přesnou přihrávkou našel Matěje Kapustu a ten do otevřené brány hostů upravuje na 3:0 ! Ani tento stav hosty nezlomil, stále bojují o co nejlepší výsledek. To se jim vyplácí, v 59. min. snižují nečekaným dloubákem ze 20 m na 3:1 a bojují dál. Mochtín však poctivě brání,čeká na další brejkovou šanci. Ta přichází v 78.min., kdy se do úniku po pravé straně dostává náš Tomáš Babka, před vápnem nahrává vlevo a pro nabíhajícího Jardu Cihláře je povinností poslat Mochtín do vedení 4:1 ! Závěr utkání se blíží, ale konec stále není. Hosté již o dvě minuty později opět snižují (tentokráte po rohovém kopu - hlavou na 4:2) a stále zlobí. Náš tým ale závěr zvládl takticky na jedničku, cenné dvoubrankové vítězství uhájil, do tabulky I.A třídy si připisuje první 3 body. Rozhodčí Schneider Josef, AR Vocelka Milan, Liškutin Antonín, ŽK 4:2, ČK 0:1 (v 89.min. po 2ŽK Romanovskyy), 80 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Staněk Pavel, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Žiak Jan (66. Cihlář Jaroslav), Dolejš Tomáš, Babka Tomáš, Kapusta Matěj, Čeleda Jiří (64. Pretzelmayer Jaroslav), Dolejš Jiří, Plánička Zdeněk (85. Smolík Zbyněk), branky : PLÁNIČKA Zdeněk - 2, KAPUSTA Matěj, CIHLÁŘ Jaroslav  -  Nový Jakub, Romanovskyy Markiyan

TRENINKY pokračují ve stejných dnech - v úterý a pátek od 18,00 hodin v Mochtíně