Vytisknout
V neděli 12. srpna 2018 zahájilo novou mistrovskou sezonu 2018/2019 i naše áčko mužů. Na domácím hřišti v Mochtíně hostilo nováčka I.A třídy SK St. Plzenec. Vstup do nového soutěžního ročníku vyšel lépe soupeři, který si z Mochtína odvezl za výhru 0:2 všechny tři body.

... I.A třída mužů  - TJ Sokol Mochtín - SK Starý Plzenec   0 : 2 (0:2).
    Hosté rozhodli o svém vítězství již v 1.poločase. Skore mohli otevřít již v 11.minutě, kdy kopali penaltu (nařízenou za faul Pa. Staňka), ale naštěstí pro náš tým, neproměnili ji, trefili jen tyč ! V 15.min. vyslal povedenou střelu na bránu hostů náš Ji. Čeleda, ale golman Slováček byl připraven.  Mochtín hrál v té době dost zakřiknutě a nejistě, soupeř z toho těžil. Hosté lépe kombinovali, měli rychlejší a přesnější přechod do útoku a ve 30.min. jdou po chybách  v naší obraně do vedení - 0:1. Ve 30 min. měl Mochtín šanci na vyrovnání, ale povedený centr T.Babky z VPK prošel až ke golmanovi hostů a ten míč bezpečně pokryl v náručí. Stejný muž hostů zkrotil i střelecké pokusy Matěje Kapusty i Zdeňka Pláničky, na druhé straně podržel Mochtín i náš mladý golman Matyáš Blahník při šanci hostujícího Picky. Bezmocný ale již byl při dorážce Kuncendörfera ve 44. minutě, který se nejlépe zorientoval v závaru před naší brankou a zblíska posílá hosty do dvoubrankového vedení - 0:2.
     Úmorné vedro bralo sílo hráčům obou celků, Mochtín ale bojoval naplno, chtěl s výsledkem něco udělat. Naši hráči měli ve II.poločase více ze hry i více šancí, přesnější zakončení však chybělo. Nejblíže byli ke kontaktnímu golu naši střelci - Zd. Plánička, Ji. Dolejš a Jan Žiak, který  v 73.min. trefuje levačkou břevno hostující brány ! Hosté sice dohrávali od 76.min. bez vyloučeného Zelinky (po 2 ŽK), vedení z 1.poločasu však uhájili, z Mochtína si odvezli všechny tři body. Rozhodoval  Lad. Kopáček, AR Martin Valenta a Stan. Sladký, DS Hajšman Pavel, ŽK 2:6 , ČK 0:1, 60 diváků, Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Tomáš, Bejvl Jakub, Staněk Pavel, Žiak Jan, Gajdušek David, Kapusta Matěj (46. Pretzelmayer Jaroslav), Dolejš Jiří, Plánička Zdeněk, Babka Tomáš, Čeleda Jiří (87.Novák Zdeněk), připraveni ještě byli : P.Kodeš, Zb. Smolík a T.Velek.

TRENINKY budou :  v úterý 14.8. již od 17,00 hod. (!) ( důvod : od 18,30 dávají v tel. Slávii !),
                                 v pátek 17.8. pak již tradičně od 18,00 hod.  
      
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1835