Po dvou trenincích odehráli naši muži 1. přípravné utkání, ke kterému si do Mochtína pozvali tým TJ Sušice. Hosté ještě před rokem hráli divizi (!), ale sestoupili z ní do KP a letos v červnu je potkal i nečekaný sestup do I.A třídy.

22.7.2018 - přípravný zápas mužů Sokol Mochtín - TJ Sušice  3 : 6 (1:3)
   Hosté přijeli do Mochtína v kombinované sestavě a bez brankaře, takže jim náš klub půjčil naší brankářskou jedničku Petra Kodeše. Ani Mochtín nebyl kompletní (chyběli např. T:Velek, Ji. Čeleda,J.Cihlář, Zb. Smolík i J. Šafránek), v sestavě se ale představila řada hráčů, kteří měli u áčka "delší" pauzu (Babka, Plánička, Staněk) a dva novici - 19 ti letí Matěj Kapusta a Matyáš Blahník, kteří před měsícem ukončili svoji dorosteneckou kategorii v SK Klatovy a nyní budou hájit barvy Mochtína.
         Na vzorně připraveném trávníku v Mochtíně śe hrála vyrovnaná partie, hosté ale byli v zakončení pohotovější a úspěšnější, dali našemu týmu lekci v efektivitě proměňování šancí. V rozhodujících momentech je podržel  i "náš" golman Petr Kodeš, kterého jsme soupeři půjčili.
        Skore otevřel střelou z dálky hostující Blažek v 17. minutě, o čtyři minuty později vedla Sušice již 2:0, když rychlou akci zakončuje Vašák. Pak měl dvě šance náš Jar. Pretrzelmayer, ale na golmana hostů nevyzrál. Mochtín tlačil, chtěl vyrovnat, ale ve 40.min. z brejku opět  inkasuje. autorem golu na 0:3 zvyšuje Kramár. Do poločasu však Mochtín přece jen snižuje, po přihrávce Jar. Pretzermayera upravuje na 1:3 Jan Žiak. Po přestávce je očividně aktivnější náš tým, který doma nechce prohrát, ale v zakončení se mu vůbec nedaří. Ve 48. min. neproměňuje svoji golovku T.Babka, v 50. min. dává gol Jar. Pretzelmayer, ale ten nakonec pro ofsajd neplatí. V 59.min. přichází rychlá a dobře sehraná akce Mochtína, ale "Kody" je proti, drží Sušici nad vodou. Na druhé straně, v 63. min. přichází brejková akce hostů, kteří Klímou zvyšují svůj náskok již na 1:4 ! V 70.min. trefuje náš Jiří Dolejš šibenici z VPK, ale "Kody" jeho střelu vytahuje konečky prstů na RK, po jeho rozehrání zakončuje z voleje ze 17 m náš Jar. Pretzelmayer, ale "Kody" je opět na místě !  Bezmocný je až proti zakončení Zd. Pláničky, který v 77.min. snižuje na 2:4. Tím ale brankové hody  přípravného utkání nekončí, v samotném závěru jsou přítomní diváci svědky ještě tří branek. V 86.min. hostující Vašák upravuje na 2:5, v 88.min. snižuje na 3:5 náš Zd. Plánička a účet podtrhuje v 89.min. svoji druhou brankou Kramár, který upravuje stav na konečných 3:6 pro hosty ze Sušice.
      Hráno slušně, bez karet, s přehledem zápas odřídil zkušený rozhodčí Jiří Bureš z Klatov, 40 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Staněk Pavel, Dolejš Jiří, Dolejš Tomáš, Žiak Jan, Kapusta Matěj, Babka Tomáš, Pretzelmayer Jaroslav, Plánička Zdeněk, branky : Plánička Zd. 2, Žika Jan - Vašák 2, Kramár 2, Blažek, Klíma

TRENINKY mužů pokračují v tomto týdnu - v úterý a pátek od 18,00 hod.

Další přípravné zápasy v Mochtíně :

..SO 28.7.
od 17,00 hod. Sokol Mochtín - Slavoj Koloveč
..NE 29.7. od  17,00 hod. Sokol Mochtín "B" - SK Bolešiny
.. ČT 2.8.2018 od 18,00 hod.Sokol Mochtín - Start Luby