Vytisknout
Fotbalisté Sokola Mochtín odehráli v NE 18.2.2018 další přípravný zápas. Tentokráte na hřišti s UMT v Sušici narazili na Start Luby, který je účastníkem Krajského přeboru. Luby rychle vedly 2:0, ale oslabený Mochtín to nevzdal, výsledek otočil, vyhrál 4:2 !

přípravný zápas TJ Sokol Mochtín - Start Luby   4 : 2  (2:2). Den před tím, v sobotu v podvečer napadlo na sušické hřiště 15 cm sněhu (!) a tak nebyla vůbec jistota, zda se plánovaný zápas v neděli od 12,30 hod. vůbec uskuteční. Sušičtí však "zamakali" na odstranění sněhu, stihli ho odklidit těsně do zahájení utkání. Mochtín měl opět potíže se sestavou, k marodům (Babka, Žiak, Podráský) přibyli P.Kodeš i J.Šafránek, o proti minule chyběli navíc i V.Pretzelmayer, P. a Ji. Švátorové a tak dostali šanci další naši hráči.
     Hned v úvodní minutě měl tutovku lubský Jerome Cole, ale náš mladíček v bráně Mirek Švátora mu ji chytil ! Na druhé straně v 5. min. orazítkoval břevno lubské brány náš Jar. Cihlář. Úvodní gol zápasu přišel již v 10.minutě. Po pravé straně unikl našemu levému beku T.Velkovi lubský Křížek a dělovkou otevřel skore - 0:1. O 4.min. později vedou hosté z Lub již 0:2, když V.Koželuh těžil ze špatného odkopu malé domů našeho golmana. V 17.min. se dostal k zakončení opět Jar. Cihlář, ale lubský golman vyráží míč na rohový kop. Oboustranně ofenzivní fotbal pokračuje a ve 25.min. JI. Dolejš střílí kontaktní gol, když vyhrál po rohu vzdušný souboj s lubským golmanem a pohotově vzápětí zblíska zavěsil - 1:2. Ve 28.min. měli blízko ke golu lubští fotbalisté, ale tutovku Křížka zblokovali na brankové čáře naši obránci. Vyrovnání na 2:2 pak zařídil ve 35.min. Zb. Smolík, do vedení o čtyři minuty později mohl poslat Mochtín Jar. Cihlář, ale golman Kalaš byl proti. Stejný hráč pak v 55. min. poslal obloučkem míč opět na břevno lubské branky ! Luby měly blízko ke skorování v 57.min. po rozehraném VPK zakončují dorážkou těsně vedle tyče. V 68.min. přichází rychlá, brejková akce Mochtína, kterou po přihrávce Jar. Pretzelmayera zakončuje střelou k pravé tyči Jar. Cihlář - Mochtín vede 3:2 a v této části hry je lepším mužstvem. Soupeř se snaží, ale kombinace ani zakončení se mu nedaří. Naše mužstvo toho využívá, po přihrávce Zb. Smolíka se dostává k průniku a zakončení Jar. Pretzelmayer - překonává 2.golmana Lub Vlastu Hromadu, upravuje na 4:2. V závěru utkání, které muselo být z časových důvodů zkráceno o 9 minut, byli hosté v ofenzivě aktivnější, ale v zakončení se jim nedařilo, skore se již neměnilo. Rozhodoval Jar. Pavlík (zajištěný rozhodčí Jos. Abrahám bez omluvy nepřišel !). Sestava Mochtína : Švátora Miroslav, Bejvl Jakub, Gajdušek David, Velek Tomáš, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Smolík Zbyněk, Vlk Tomáš, Kašpar Lubomír (Novák Zdeněk), Cihlář Jaroslav, Pretzelmayer Jaroslav. Branky : DOLEJŠ Jiří, SMOLÍK Zbyněk, CIHLÁŘ Jaroslav, PRETZELMAYER Jaroslav  - za hosty : Křížek Karel, Koželuh Vojtěch

TRENINKY zůstávají v platnosti dle plánu : úterý od 19,30 hod. tělocvična Gymnázia v Klatovech, středa a pátek od 18,00 hod. v Mochtíně při umělém osvětlení.

Další zápas čeká Mochtín v sobotu 24.2.2018 a to opět na UMT v Sušici. Od 12,00 hod. se tam naši fotbalisté utkají v rámci II.kola "Poháru PKFS" s FK Okulou Nýrsko - dalším účastníkem Krajského přeboru ! K utkání se pojede auty, společný odjezd z Mochtína bude v 10,45 hod. - nominace na pátečním treninku.

Urychlený výběr členských příspěvků 2018 ! Znovu upozorňuji všechny členy naší TJ na uhrazení členských příspěvků za I.pololetí roku 2018. Proveďte úhradu co nejrychleji, nejlépe pak v tomto nastávajícím týdnu ! Peníze odevzdávejte Ji. Dolejšovi, popř. Ji. Podráskému, či K. Šotovi !

   Zároveň vyslovuji pochvalu naší ml. a st. přípravce, která má již zásluhou trenéra Stanislava Bejvla z velké části čl. příspěvky vybrané, stejně tak patří pochvala i družstvu st. žen odboru SPV,které již odevzdalo peníze za příspěvky prostřednictvím CV Jany Šotové a to ve 100% výši !
       
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1961