V pátek (28.4.)v podvečer bylo mochtínské hřiště ještě plné vody, nebylo zcela jisté, zda se po třídenním dešti bude moci druhý den - v sobotu 29.4.2017 odehrát mistrovské utkání I.A třídy Mochtín - Tlumačov. Jarní sluníčko, ale dělá divy. Louže ze hřiště zmizely, terén byl sice měkký, ale hratelný, důležitý zápas (hlavně pro Mochtínské fotbalisty) se nakonec hrál a pro Mochtín dopadnul na výbornou ! Tři body zůstaly v Mochtíně.

.. I.A třída mužů Sokol Mochtín - Start Tlumačov   2 : 0 (1:0).
   Hosté byli po minulém kole na 4.místě tabulky (Mochtín na 11.) a i v Mochtíně předváděli na náročném terénu kvalitní fotbal. Plných 30 minuty měli více ze hry, pokoušeli se o častou střelbu. Ta jim ale moc nevycházela, domácí Mochtín pozorně bránil, hrál na jistotu a ve 37.minutě udeřil ! Z rychlé brejkové akce se dostal za obranu Tomáš Babka, zpětnou přihrávkou našel Zdeňka Pláničku a ten nekompromisně zakončuje - 1:0. Těsně před přestávkou měli hosté velkou šanci na vyrovnání, ale mochtínský golman Petr Kodeš své mužstvo podržel. Hned po přestávce mohli domácí své vedení navýšit, ale Mochtínský kapitán Jiří Dolejš z výhodné pozice přestřelil. Tlumačov se oklepal, začal tlačit, ale mochtínská obrana v čele s golmanem Kodešem držela pevně. V 59.min. přišla nádherná útočná akce Mochtína, na jejím konci byl Zbyněk Smolík, který po přihrávce Zd. Pláničky zvyšuje na 2:0 ! Pak měl ještě dvě velké příležitosti navýšit skore Jaroslav Cihlář, nic z toho však nebylo. Hosté prostřídali, tlačili se do ofenzivy, chtěli vstřelit alespoň kontaktní gol a pak vyrovnat. To se jim však nepodařilo, domů odjížděli s prázdnou , tři hodně cenné body zůstaly v Mochtíně. Zápas jako hlavní rozhodoval  Kašpar Zdeněk, AR Kohout Miroslav a Kulhánek Milan, DS Lešetický Vladimír, ŽK 4:2, 105 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Dolejš Tomáš, Dolejš Jiří, Novák Zdeněk, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk (77. Šafránek Jan), Plánička Zdeněk (88. Švátora Petr), Čeleda Jiří, Cihlář Jaroslav, Babka Tomáš, branky : PLÁNIČKA Zdeněk, SMOLÍK Zbyněk - po 1.

Treninky mužů 
zůstávají v platnosti - v úterý a pátek od 18,00 hodin

V NEDĚLI 30.4.2017

zajíždí naše "B" družstvo mužů So Mochtín k mistrovskému utkání III.třídy do Bezděkova. Utkání tam začíná v 17,00 hodin, společný odjezd z Mochtína je v 15,40 hod., z Klatov od pošty v 15,50 hod.

  Žákovský zápas Mochtín - Kolinec i nedělní turnaje ml. i st. přípravek se nekonají - STK OFS Klatovy
je pro krajní nepřízeň počasí a špatné terény hřišť (někde v okrese napdl sníh, hřišťě byla pod vodou)  z r u š i l a  !