V dalším mistrovském kole získali naši muži pouhý 1bod. Áčko prohrálo těsně ve Strážově 1:2, výkonem však nezklamalo. Béčko remisovalo doma s Veřechovem 1:1, ale hra se mu moc nedařila. Radost nám udělali mládežníci, kteří bodovali na 100%. Žáci se výhrou nad Měčínem vyhoupli do čela tabulky okresního přeboru !

..28.9.08 - I.B tř. mužů SK STRÁŽOV - SO MOCHTÍN  2:1 (1:1). Body získalo v tomto pošumavském derby šťastnější mužstvo domácích. Na perfektním trávníku ve Strážově byl odehrán naprosto vyrovnaný zápas. V 10.minutě byl podražen domácím golmanem náš L.Kašpar, z následné penalty poslal Ji. Dolejš Mochtín do vedení. Domácí srovnali o 16. minut později z VPK, těsně před přestávkou pak měli šanci jít do vedení, ale tutovka skončila na břevně. Po přestávce byl Mochtín hodně aktivní. Golovou tutovku měl J.Kejha, J.Mareš a Ji. Dolejš, bohužel bez přesného zakončení. Do šancí se dostávali také domácí a po dalším VPK šli v 78.minutě do vedení. Těsnou výhru uhájili. Rozhodčí Holeček, 200 diváků.Branky : Dolejš Ji. - 1 (z p.k.). Sestava : Rajtmajer P., Jarabica St., Čeleda Ji., Švátora P., Podráský Ji., Dolejš Ji., Kejha J. (60. Břečka M.), Mareš J., Troch R., Křivánek J., Kašpar L.

.. 27.9.08 - OP mužů - SO MOCHTÍN "B" - SO VEŘECHOV  1 : 1  (1:0). Soupeř překvapil velkým nasazením i dobrým herním projevem. Našim hráčům se naopak moc nedařilo, přesto od 16.minuty vedli 1:0 golem, který zaznamenal po nádherné střele do šibenice Mirek Břečka. Vyrovnaný souboj pokračoval i ve II.poločase. Jednobrankové vedení naše mužstvo dalším golem nepojistilo. Naopak, v 65.minutě se prosadil hostující Raška, srovnal na 1:1. Mochtín dohrával v 10, když se nechal zbytečně vyloučit P.Zoubek. Rozhodoval J.Holeček z Pačejova, 50 diváků. Branky : Břečka Miroslav - 1, sestava : Jurčacko Pe., Pavlík, Špindler (46.Kašpar L.), Švátora P., Staněk P.(65.Čeleda), Nováček, Dolejš JI.st.(70.Petrů), Podráský, Nový, Břečka (46.Kejha), Zoubek

..OP žáků - 26.9. - So Mochtín . So Měčín 4 : 2 (3:1). Souboj o 1.místo v tabulce zvládli naši kluci na jedničku. Byli lepší svého soupeře, zaslouženě vyhráli a posunuli se před Měčín na 1.místo tabulky. Hlavně branka Zb. Smolíka (pravý Angličan)potěšila každého přítomného diváka. Rozhodoval P. Švátora, branky : Frána Jan 2, Matoušek Víťa a Zbyněk Smolík - po 1.

..OP st.přípravky - 28.9. SK Bolešiny - So Mochtín  1 : 2 (1:1). Náš tým byl favoritem, ale nakonec vyhrál se štěstím, když rozhodující branka na 1:2 byla vlastní (ve 43.minutě). Rozhodoval P.Švátora, branky : Pretzelmayer Jar. - 1.

.. OP ml.přípravka -26.9.08 - TJ Klatovy "B" - So Mochtín  3 : 7 (1:5). Našim mladíkům se v Klatovech dařilo, 4x se střelecky prosadil Radek Mužík. Rozhodčí Dykalov, branky : Mužík R. - 4, Lang T. - 2, Koranda T. - 1.