Vytisknout
V sobotu 13.8.2016 byl zahájen nový fotbalový ročník 2016/2017. O první mistrovské body hrálo doma naše béčko mužů, které hostilo TJ Žihobce. V teplém a dusném počasí se soupeři rozešli smírnou remisou 2:2, ale v penaltovém rozstřelu byli hosté lepší, odvezli si z Mochtína 2 body.

.. III. třída mužů  Sokol Mochtín "B" - TJ Žihobce    2 : 2 (2:2), p.kopy  3:4

Náš tým měl na úvod sezony velké problémy se sestavou. Řada hráčů je ještě na dovolené, někteří odjeli na hudební festival a zajistit za ně náhradu nebylo jednoduché. Nakonec se to na poslední chvíli povedlo, poděkování patří především nestorům Mochtínského fotbalu, kteří i ve svém pokročilém věku obětavě v těžké chvíli týmu vypomohli - především pak Ji.Dolejšovi st. (letos oslavil 60 let !), St. Jarabicovi, Jar. Pavlíkovi i R. Trochovi, který přímo ze zahraniční dovolené přijel do Mochtína k zápasu !

       Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, ale v jeho úvodu měli větší šance hosté. Náš golman Petr Kodeš je však zlikvidoval, držel svůj tým v naději na solidní výsledek. V 10. min. ale byl bezmocný proti střele zblíska, kterou po rohovém kopu vyslal na branku hostující Novosad -0:1. Pak měl dvě příležitosti i Mochtín, ale nedokázal je využít. Ve 27.min. jdou hosté do brejku, mají velkou golovku, ale "Kody" nohou zachraňuje. Ve 29.min. hosté nastřelují břevno naší branky, štěstí stojí při Mochtínu. Ve 31.min. ale na druhé straně je ve vápně faulován náš benjamínek Tomáš Velek, který z nařízené penalty bezpečně srovnává stav na 1:1 !  Ve 43.min. kopou hosté další rohový kop  a opět z něj těží gol. Nekrytý Novosad opět zblíska skoruje, posílá Žihobce do vedení 1:2. Ne však na dlouho. O pouhou minutu později se do průniku dostává náš Tomáš Velek, obešel i golmana hostů a srovnává na 2:2 ! Ve druhém poločase již tolik šancí na gol nebylo. Teplé počasí a nepříjemné dusno ubíralo silu hráčům, na gol čekali přítomní diváci marně. Do šance na vítězný gol se dostal v 70.minutě náš Michal Kloupar, ale neproměnil ji. Nepříjemné zakončení měli pak ještě hosté v 82.min., ale prudká střela minula naší branku. Utkání skončilo remisou, následovala penaltová loterie o druhý mistrovský bod. V té byli šťastnější hosté, kteří se ani jednou nemýlili, z našeho týmu naopak penaltu nedali dorostenci Ondra Šot a Jan Šafránek (proměnili je : St.Jarabica, St. Strejc a M. Kloupar). Rozhodoval Josef Javorský z M.Vísky, ŽK 1:2, 30 diváků, sestava Mochtína "B" : Kodeš Petr, Šafránek Jan, Šot Ondřej, Pavlík Jaroslav, Kubala Petr, Strejc Stanislav, Jarabica Stanislav, Dolejš Jiří st., Troch Roman, Kloupar Michal, Velek Tomáš(46. Matoušek Milan), branky :  VELEK Tomáš  - 2

   K dalšímu utkání pojede naše béčko mužů příští sobotu 20.8. a to do Kašperských Hor. Počítejte s tím.

V NEDĚLI 14.8.2016

se hraje v Mochtíně další mistrovské utkání a to okresní derby I.A třídy

od 17,00 hod. -   Sokol Mochtín - Sokol Pačejov.  Srdečně na něj zveme naše příznivce i širokou sportovní veřejnost !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2017