V neděli 7.srpna 2016 odehrálo naše áčko mužů svůj poslední přípravný zápas před nastávající novou mistrovskou sezonou 2016/2017. Generálka se nakonec odehrála na hřišti v Hrádku u Sušice, protože hřiště v Mochtíně bylo podmáčené a navíc, v podvečer se trávník hlavního i treninkového hřiště ošetřoval postřikem proti plísni - kornatce !

.. příprava mužů Sokol Mochtín - SK Klatovy 1898 "B"    4 : 2  (2:1). Zápas se hrál na treninkovém hřišti v Hrádku za slunného, teplého počasí, měl solidní úroveň a to zásluhou obou soupeřů. Pro oba týmy to byla generálka. Lépe ji zvládli naši fotbalisté, kteří vyhráli 4:2, ale i soupeř naznačil, že je na novou soutěž (I.B třídu, kam postoupil) dobře připraven.

    V úvodní dvacetiminutovce byl Mochtín o něco lepší, ale od 22. min. prohrával 0:1, když se soupeři povedl rychlý brejkový útok, který zakončil golem Dolanský. Za 6 minut však bylo vyrovnáno. K odraženému míči se dostal náš Pavel Staněk, který prostřelil zkušeného golmana hostů Hermana, srovnal na 1:1. Ve 44.min. pak byl ve vápně hostů faulován Tom. Babka, z nařízené penalty se náš kapitán Jiří Dolejš nemýlil, zvýšil na 2:1 pro Mochtín. Do 2.poločasu poslal trenér hostů Jiří Jánský (hrával též za Mochtín a patřil k nejlepším kanonýrům Plzeňského kraje) 7 čerstvých hráčů, náš trenér jen 2, které měl k dispozici. Hned v úvodu II.poločasu se dostal do solo průniku náš Zb.Smolík, ale golovou obstřelovačku mu golman hostů vyrazil. V 57.min. měl velkou šanci na vyrovnání hostující P.Harmady, ale náš golman mu ji také chytil. Golu se dočkali fanoušci Mochtína v 59.min., kdy chybu klatovské obrany potrestal Zbyněk Smolík - posílá Mochtín do vedení 3:1. Stejný hráč ale v 68.min. fauloval útočníka Klatov, z nařízené penalty snižuje na 3:2 opět David Dolanský. I v závěru utkání bylo několik šancí na obou stranách, Mochtín jich však měl více. V 75. min. se mohl zapsat do listiny střelců náš Tomáš Velek, ale na 2x nepřekonal golmana soupeře, O 1 min. později dává gol náš Ji. Dolejš (po centru J.Šafránka), ale rozhodčí ho pro ofsajd neuznává. V 80. min. střela Zb. Smolíka jen těsně míjí soupeřovu branku, v 82. min. ale již gol v síti Klatov platí. Na 4:2 zvyšuje z úhlu střelou z VPK náš Jarda Cihlář, stanovuje konečný výsledek. Rozhodčí Zd. Říha z Velenov, hráno slušně, bez karet. Sestava Mochtína : P.Rajtmajer (46. P.Kodeš),J.Žiak, J.Bejvl, P. Staněk, Ji. Čeleda, Zb.Smolík, T.Velek, P.Švátora (46. J.Šafránek), J.Cihlář, T.Babka, Ji. Dolejš, branky : Pavel STANĚK, Zbyněk SMOLÍK, Jiří DOLEJŠ (pok. kop), Jaroslav CIHLÁŘ.

TRENINKY  mužů budou tentokráte jen v úterý a pátek od 18,00 hod. v Mochtíně, protože ve středu se hraje v Klatovech pohárové utkání FAČR mezi SK Klatovy 1898 a ligovou Vysočinou Jihlava !!!

                                             -x-x-x-x-x-x-x-x-

POZOR   !!!!

1. - zahajovací trenink mají ve čtvrtek 11.8.2016 od 18,00 hod. v Mochtíně i naši žáci  !!!

     Přijďte v hojném počtu, kdy budou další treninky, na tom se domluvíte právě na tom úvodním.

Kdo se z vážných důvodů nemůže dostavit, předem se prosím omluvte, abychom o Vás měli přehled. Můžete volat na můj telefon - 605 357370, vše trenérům vyřídím. Děkuji.