tlucnaNeuvěřitelným výsledkem skončilo čtvrteční (23.6.) barážové utkání o I.A třídu v Tlučné. "A" tým mužů Sokola Mochtín tam totiž zcela nečekaně, ale jednoznačně a zaslouženě vyhrál hokejovým výsledkem 1:7 !!!

     Hrálo se za úmorného vedra před 350 diváky, kteří byli svědky pořádného výprasku pro domácí tým.

Mochtín byl ve všech směrech lepší a již v Tlučné jasně naznačil, že I.A třídu chce hrát i v dalším soutěžním ročníku !

.. TJ Tlučná - Sokol Mochtín   1 : 7 (1:4). Hned od úvodní minuty bylo vidět, že Mochtín je lepším mužstvem. Domácí se většinou jen bránili, podnikali pouze brejkové akce, které jim ale moc úspěchů nepřinesly. V úvodní 12 minutovce měl Mochtín jasně navrch, kopal několik rohových kopů, pokoušel se o zakončení. Domácí v této části hry vystřelili na našeho golmana jen jednou, ale .. ve 13.min. náš předstoper P.Staněk fauloval domácího útočníka, kopal se VPK . Kopal ho domácí kanonýr Nachtmann a ze 25 m se trefil přesně přes zeď do šibenici - Tlučná vedla 1:0 ! Ne však dlouho. V 16 min. kopal Mochtín dva rohy po sobě, na centr z toho druhého si nejlépe vyskočil Pavel Staněk a srovnal na 1:1. Ve 20.min. kopali domácí další VPK z nebezpečné vzdálenosti, ale střela šla naštěstí mimo naší branku. O minutu později se na druhé straně dostává k zakončení náš Zb. Toman a přesnou střelou k tyči ze 28 m posílá Mochtín do vedení. Domácí se prakticky jen brání, přežili šanci hlavou JI.Dolejše, dělovku Ji.Čeledy ze 30 m domácí golman s námahou vytlačil na další roh. Ten první rohový kop domácí přežili, ale z dalšího již Jar. Cihlář zvyšuje na 1:3, když po přihrávce Zb.Tomana prostřelil houštinu těl před domácím golmanem. O pouhé dvě minuty na to utíká obraně po levé straně náš Zb. Smolík, přesně nahrává před branku Tlučné, kde míč efektním způsobem posílá do sítě Tomáš Babka, Mochtín vede již 4:1 a to nebylo do poločasu všechno. Ve 38. min. se golově mohl prosadit ještě Zbyněk Smolík, ale jeho umístěnou střelu zblíska zázračně vyráčí domácí brankář !  Po přestávce se Tlučná trochu zlepšila, začala aktivněji, ale nic ze své větší snahy nevytěžila. Naopak, Mochtín opět přidal a znovu trestal chyby domácí obrany. V 51.min. se parádní střelou ze 20 m do šibenice prezentoval náš kapitán Jiří Dolejš (1:5), v 56. min. zvyšuje "bodlem" ze 7 m pod břevno Zbyněk Toman, Mochtín vede již 1:6. Skore pak uzavřel na 1:7 střídající Petr Švátora (byl na place 2 minuty), který vrátil míč před branku Tlučné z těžkého úhlu, který si plácnul do vlastní sítě domácí brankář.  Tempo utkání v závěru již opadlo, domácí ještě přišli o vyloučeného hráče č.8, tři minuty před koncem se do listiny střelců Mochtína mohl ještě zapsat střídající Tomáš Velek, ale z vyložené pozice přestřelil.

Utkání řídil rozhodčí Jakub Hodek, asistovali mu Jiří Štokl, Aleš Jílek a Václav Duspiva, delegátem svazu byl Petr Jirsa, ŽK 4:1, ČK 1:0, 350 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Žiak Jan, Cihlář Jaroslav, Čeleda Jiří (Novák Zdeněk), Staněk Pavel,  Bejvl Jakub, Šlechta Karel (Švátora Petr), Toman Zbyněk, Babka Tomáš, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk (Velek Tomáš), připraven byl ještě Kodeš Petr

Odvetný zápas Sokol Mochtín - TJ Tlučná  se hraje v Mochtíně v neděli 26.6.2016 od 17,00 hod.   

           Srdečně na něj zveme všechny naše příznivce i širokou sportovní veřejnost !!!

Přijďte povzbudit naše fotbalisty a poblahopřát jim k výborné reprezentaci a též k udržení druhé nejvyšší soutěže Plzeňského kraje v Mochtíně.



 Foto:

P 20160623 180010 P 20160623 180011 P 20160623 180202