Vytisknout
V sobotu 21. května 2016 hrály oba dva naše týmy mužů své mistrovské zápasy od 17,00 hodin. Áčko v Rakové u Rokycan o důležité tři body k záchraně v I.A třídě, béčko pak doma o pouti s FK Budětice 2012, který aspiruje na postup do Okresního přeboru.

Áčko v Rakové mile překvapilo, když po prohraném poločase se ve druhém hodně zlepšilo, otočilo skore ve svůj prospěch a domů přivezlo třei zlaté body !

"B" muži svedli s favorizovaným soupeřem, který přijel s plným autobusem fanoušků, vyrovnaný souboj, ale hosté byli produktivnější v koncovce, vyhráli další zápas a mají již prakticky zajištěn postup do OP !

..I.A třída mužů  TJ Sokol Raková - Sokol Mochtín      3 : 5 (2:1). Body k záchraně potřebují domácí, ale i náš tým, který odjel k důležitému duelu opět bez dvou distancovaných hráčů (Babka, Toman), tak i bez zraněného K.Šlechty (polozraněný J.Žiak nastoupil jen z taktických důvodů na poslední 4 minuty). V prvním poločase byli domácí lepším týmem. Dobře kombinovali, byli běhaví, vedli 2:1. Náš tým naopak často zbytečně ztrácel míče, moc se mu nedařilo. Vše se změnilo po přestávce (po bouřce v kabině ?), kdy naši hráči zlepšili pohyb, kombinaci, začali soupeře přehrávat, přidali i důležité goly. Domácím naopak docházela síla, museli se smířit s nečekanou, ale zaslouženou porážkou !

       Již v 10.min. otevřel skore domácí Bartoš, který potrestal chybu našeho mladíka Jar. Pretzelmayera (ztráta míče za vápnem), trefil se přesně k tyči - 1:0. O 4 min. na to měli domácí další šanci po rohovém kopu, ale zakončení hlavou šlo těsně mimo naší branku. Domácí tlačili, první střelu na branku Rakové vyslal až ve 27. min. náš kapitán Jiří Dolejš - golman ji chytá. Pak předvedl pěkný soloslalom náš předstoper Jakub Bejvl, jeho střela šla těsně nad. Vyrovnání se Mochtín dočkal ve 31.min., kdy náš golman P.Rajtmajer našel dlouhým výkopem Jardu Pretzelmayera, ten se šikovně uvolnil a z rohu velkého vápna utaženou střelou překonal domácího golmana - 1:1. Radost Mochtína trvala pouhých pět minut. Dlouhý pas domácích prodloužil smolně hlavou na nabíhající hráče domácích náš stoper Jar. Cihlář. Ti se dostali k zakončení, které náš golman nejdříve odvrátil, ale na dorážku Vrby byl krátký - 2:1. Své vedení mohli domácí navýšit ve 49.min.. Po závaru před naší brankou trefili tyč, míč pak ukryl do své náruče náš golman, zabránil pohromě. Vzápětí se naplnilo pravidlo nedáš - dostaneš. Po krásné akci Mochtína - Smolík - Velek - Staněk, srovnává na 2:2 Pavel Staněk ! A v 66. min. již jde Mochtín do vedení. Přesný centr J. Bejvla z VPK našel hlavu našeho kapitána Ji. Dolejše, který se nemýlí - Mochtín vede 3:2, ale jen šest minut. V 72. min. totiž domácí využili chyby rozhodčích (otočili autové vhazování), rychle rozehráli aut, překvapili naší obranu, srovnali na 3:3. Mochtín ale bojoval dál a přišly další šance. Nejdříve pěkně vystřelil z hranice velkého vápna střídající Ji. Peleška, golman Rakové vyráží na roh. Pak se do vápna v 78.min. vřítil další náš mladík Tom. Velek, šikovně se uvolnil, ale byl faulován. Z nařízené penalty zvyšuje Jiří Dolejš na 4:3 pro Mochtín a to není všechno ! O pouhé dvě minuty později vybojoval u půlicí čáry míč další náš dorostenec Jar. Pretzelmayer, odvážně se pustil do soloúniku a z hranice velkého vápna z úhle vystřelil. Stoper domácích míč zatečoval a ten skončil v síti  - 3:5  !!! Raková se již na změnu skore nezmohla, prohrála veledůležitý zápas k záchraně, Mochtín naopak veze domů tři zlaté body. Rozhodčí Lumír Kostelník, AR Miloš Filinger a Antonín Liškutin, DS Karel Kopřiva, ŽK 1:2. Hráno v nádherném areálu, ale před slabou návštěvou - 40 diváků. Sestava Mochtína :  Rajtmajer Petr, Cihlář Jaroslav, Staněk Pavel, Švátora Petr, Bejvl Jakub, Novák Zdeněk, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk (57. Peleška Jiří), Pretzelmayer Jaroslav, Čeleda Jiří, Velek Tomáš (86. Žiak Jan), připraven byl ještě Kodeš Petr. Branky : DOLEJŠ Jiří  - 2 (1 z pok. kopu), PRETZELMAYER Jaroslav - 2, STANĚK Pavel - 1.

III. třída mužů - Sokol Mochtín - FK Budětice 2012   0 : 3 (0:0). Favorizovaní hosté začali hodně svižně, měli úvodních 13 minut ve své režii. K prvnímu zakončení se dostal Mochtín ve 14.min., z úhle střílel Pepa Rašek , golman s námahou vyráží. Vzápětí měli šanci hosté, náš golman M.Kloupar chytá. V 17.min. se dostává opět k zakončení náš J.Rašek, ale obrovitý golman hostí mu zkracuje úhel, golu zabránil. Zápas pak pokračuje pod taktovkou hostů, kteří měli ve 26. - 28.min. dvě golovky, naštěstí je neproměnili. Z ojedinělého protiútoku málem padl gol na druhé straně, když opět Jos. Rašek obloučken nastřelil břevno hostující brány ! V závěru poločasu pak měli blizoučko k otevření skore hosté a to po dvou nebezpečných rohových kopech a po jedné, ofsajdem zavánějící, velešanci ve 44.min. Míč naštěstí v brance neskončil. Po přestávce měli v 50.min. dvě šance na golové zakončení naši hráči, ale neproměnili je. Naopak, na druhé straně se v 65.min. ujímají hosté vedení 0:1 umístěnou střelou k tyči.Mochtín chtěl vyrovnat, hráči se snažili zatlačit soupeře do defenzivy, ale zároveň při ztrátě míče otevírali prostor pro brejkové hráče soupeře. Ti se několikráte dostali do přečíslení a 2x se jim z něj podařilo i skorovat. Na 0:2 v 81. a na 0:3 v poslední 90.minutě utkání. Hrálo se před početnou diváckou kulisou (většina fanoušků byla z Budětic !), zápas odřídil Jos. Javorský, ŽK 4:2, ČK 0:1, 60 diváků. Sestava Mochtína : Kloupar Michal, Bláha Lukáš, Zajíc Mirek, Dolejš Tomáš, Podráský Jiří, Kašpar Lubomír, Sukovatý Ondřej, Strejc Stanislav,  Reitmaier Michal, Škoda Martin (67. Šot Ondřej), Rašek Josef,

V NEDĚLI 22.5.2016

se v Mochtíně hraje mistrovský zápas KS dorostu Sokol Mochtín - FK Horažďovice .

                        Přijďte se podívat a povzbudit naše mládežníky !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2022