V deštivém sobotním odpoledni odehráli své mistrovské zápasy oba dva naše týmy dospěláků. Áčko hrálo ve Stříbře s vedoucím týmem I.A třídy, domácím Baníkem a odjelo s porážkou 0:3.

"B" muži hráli doma se Švihovem, se kterým nakonec uhráli 2 body, když o 2.bodu rozhodly pokutové kopy.   V Sušici na turnaji se pak představila i naše mladší přípravka a rozhodně nezklamala.

I.A třída mužů - Baník Stříbro - Sokol Mochtín  3 : 0 (1:0). V 1.poločase podal Mochtín na hřišti vedoucího týmu tabulky kvalitní výkon. Byl podložený hlavně dobře organizovanou obranou, na kterou domácí fotbalisté nemohli najít recept, jak jí překonat. Určité šance měli domácí mezi 19. - 22. minutou, kdy kopali tři nebezpečné rohové kopy. Při jednom z nich náš T.Babka vykopápal míč z brankové čáry ! Na druhé straně byl ve 32. min. v šanci náš Jan Žiak, ale centrovaný míč Zb.Tomana hlavou poslal nad branku Stříbra. Ve 42.min. byl v úniku faulován (ve vápně dom.) náš JIří Čeleda, měla být penalta, ale píšťlaka hlavního rozhodčího Plzáka zůstala němá ! Škoda, protože pouhou minutu před poločasem přišel dlouhý centr domácích z půlky až k vápnu Mochtína, tam se do míče opřel nejlepší domácí kanonýr Tomáš Bůžek a Stříbro šlo do vedení 1:0 ! A to nebylo všechno. Hned minutu po přestávce ztratil na půlce zbytečně míč náš Zb. Smolík, domácí Baník založil brejkovou akci, ze které na 2:0 zvyšuje Jiří Kertys. V 50. min. přichází další chyba naší obrany na půlce , v solo úniku se řítí na našeho golmana sám exligista Pleško, ale míč mu odskočil , Petr Rajtmajer mu šanci likviduje. V 54. min. domácí nastřelují tyč naší branky, ale v 72. min. se již radují ze třetího golu. Po centru z rohového kopu nepřikryl K.Šlechta svého hráče a ten hlavičkou upravuje na konečných 3:0. Dohrávalo se v hustém dešti, i Mochtín měl též šance na skorování, ale neproměnili je ani Jiří Dolejš, ani Tomáš Babka, skore se neměnilo, tři body zůstaly ve Stříbře. Zápas odřídila trojice rozhodčích Plzák Martin, Špoták Rudolf, Rubáš Jaroslav, DS Kopřiva Karel - ŽK 1:2, 60 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Švátora Petr, Dolejš Jiří, Šlechta Karel (74. Rašek Jos.), Velek Tomáš, Toman Zbyněk, Babka Tomáš, Smolík Zbyněk (85. Troch Roman), Čeleda Jiří.

III. třída mužů  - Sokol Mochtín "B" - FC Švihov  2 : 2 (0:0), p.kopy 4:3. I v Mochtíně drobně pršelo, na kluzkém terénu se bojovalo, ale hrál se jen hodně podprůměrný fotbal, plný nepřesností z obou stran a bez větších šancí.  První velká přišla hned po přestávce a byl v ní náš Jar. Pretzelmayer, kterého do ní přřihrávkou poslal střídající M.Škoda. Jarda šikovně obstřelil vybíhajícího golmana, ale míč skončil těsně vedle tyče. Hra Mochtína se ve II. poločase trochu zlepšila, ale do vedení šli hosté. V 71.min. se do míče opřel ze 25 m hostující Brož a trefil šibenici - 0:1. Mochtín to nezabalil, bojoval a v 75.min. se dočkal vyrovnání - po rohovém kopu srovnal na 1:1 Lukáš Bláha. A to nebylo vše. O 4 min. později se dostal do průniku nehlídaný Václav Bouzek (nejstarší hráč na hřišti - 52 roků !) a ač tísněn, prostřelil výborného golmana Švihova - Mochtín vedl 2:1 a byl blízko 3 bodů. Jenže i hosté zabojovali. V 88.min. se prokombinovali přes naší obranu až ke golovému zakončení, na 2:2 srovnal opět šikovný Ondřej Brož. Na řadu přišla střelba pokutových kopů o druhý bonusový bod. Hosté 3x netrefili bránu, u nás penaltu neproměnili jen Ji.Podráský a Pa. Lorenc, ale naopak, bezpečně ji proměnili Jaroslav Pretzelmayer, Martin Škoda, Tomáš Řeřicha a Lukáš Bláha a tak v Mochtíně za výhru 4:3 zůstaly 2 mistrovské body. Rozhodčí Petličarovský, ŽK 2:3, 20 diváků. Sestava Mochtína : Burian David, Bláha Lukáš, Zajíc Mirek, Staněk Pavel (67. Pavlík Jar.), Lorenc Pavel, Řeřicha Tomáš, Podráský Jiří, Pretzelmayer Jar., Hadáček Jakub (46. Škoda Martin), Potužník Jan, Kloupar Michal (46. Bouzek Vá.). - branky : BLÁHA Lukáš, BOUZEK Václav - po 1

TRENINKY  mužů budou v dalším týdnu v úterý a pátek od 18,00 hod.

V NEDĚLI  24.4.2016

se přijďte podívat na hřiště v Mochtíně a povzbudit další naše fotbalisty !

.. od 10,00 hod. se hraje zápas KS dorostu Sokol Mochtín - Dynamo Horšovský Týn

.. od 14,00 hod. je na pořadu TURNAJ starších přípravek