Vytisknout
Naše áčko mužů zvládlo svůj úvodní mistrák jara 2016 na domácím hřišti na jedničku. V neděli 20.3. v důležitém utkání o šest bodů porazilo Sokol Černice 4:2, v tabulce I.A třídy poskočilo před Pačejov a Žichovice. V dalších kolech ho však čekají hodně těžcí soupeři. Již v neděli 27.3. bude Mochtín "A" zajíždět k okresnímu derby utkání I.A třídy do Horažďovic, na hřiště třetího týmu tabulky !

Muži "B" + dorostenci So Mochtín odehráli svoji generálku již v sobotu 19.3.2016 v Zavlekově, kde podlehli místnímu Sokolu 2:3. O příštím víkendu půjdou do bojů o první jarní mistrovské body již samostatně. Oba týmy se představí na domácím hřišti v Mochtíně. V sobotu 26.3. bude hrát náš dorost (od 10,00 hod.) se So Nezamyslice, v neděli odpoledne se pak náš "B" tým mužů utká o body ve III.třídě s Arbo Velhartice.

.. přípravný zápas mužů So Zavlekov - So Mochtín "B"  3:2 (3:1).  První poločas se náš tým hledal, domácí byli lepší, vedli o dvě branky. O přestávce naši trenéři J.Kolárik a Jar. Pavlík přeskupili řady, hra našeho mužstva, které bylo složeno z 8 mužů a 6 dorostenců, se zlepšila. Domácí si ale výhru pohlídali.  Obě branky Mochtína vsítil Pepa Rašek, rozhodoval Roman Mácal.

.. I.A třída mužů Sokol Mochtín - Sokol Černice  4:2 (3:1). Hosté ještě před rokem hráli Krajský přebor, ale podzim 2015 jim v I.A třídě (kam sestoupili) jim nevyšel, přezimovali na posledním 16.místě. Favoritem byl proto Mochtín, hrálo se o důležitých šest bodů a náš tým důležitý zápas zvládnul. Skore otevřel již v 10.min. náš kapitán Jiří Dolejš, kterému do šance přihrával Zb. Toman. V 19. min. ale bylo vyrovnáno,. To se po nenápané akci dostal k zakončení ze 24 m hostující P.Mastný a trefil se parádně dělovkou k tyči - 1:1. Mochtín však byl dále hodně aktivní a ve 22.min. šel opět do vedení. Po přihrávce Tomáše Dolejše levačkou zakončuje brejkovou akci Jiří Čeleda - 2:1. O dvě minuty později rozhodčí neuznali Mochtínu regulérní gol, hrálo se dál - škoda ! Mochtín hrál hodně ofenzivně a ve 38.min. zaslouženě zvyšuje na 3:1 hlavou (po autu Ji.Čeledy a hlavičkové přihrávce J.Bejvla) Zbyněk Smolík. Trefou do šibenice nedal vysokému golmanovi hostů žádnou šanci. Ve 40.min. byl ve velké golovce Tomáš Dolejš, ale neproměnil ji. Dvě minuty po přestávce ale přišel šok. Z nevinného centru do vápna Mochtína přišel smolný zákrok J.Bejvla a vlastní gol, který poslal hosty do kontaktu na 3:2. Našim týmem to na chvilku otřáslo, ale znovu šel do ofenzivy, nechtěl doma body ztratit. Do pěkných šancí na gol se postupně dostali naši hráči, jako např. Jan Žiak a Jiří Dolejš, ale gol z toho nebyl. Ten přišel až v 66.min. kdy do úniku poslal přesnou přihrávkou Ji.Čeledu Tom. Dolejš. Jiří se ocitl sám před vyběhnuvším golmanem, šikovně ho přehodil, Mochtín vedl 4:2 ! Hosté pak přidali, měli více ze hry, ale nic vážnějšího nevymysleli. Naopak, po dalším úniku Ji.Čeledy (přihrával mu Ji. Dolejš) v 85.min. mohla přijít další branka Mochtína, ale proti byl golman hostů Daněk. Ten se nenechal oklamat, šanci Jiřího zmařil. Výsledek se již nezměnil, všechny tři body zůstaly v Mochtíně. Rozhodčí Václav Kafka, asistenti Zuzka Špindlerová, Daniel Ruda, DS Jos. Aubrecht, ŽK 1:3, 60 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Pe., Žiak J., Dolejš Tom., Cihlář Jar., Bejvl Jak., Švátora Pe., Toman Zb., Novák Zd., Smolík Zb. (54.min. Rašek Jos.), Dolejš Ji., Čeleda Ji., branky :  Jiří ČELEDA - 2, Jiří DOLEJŠ, Zbyněk SMOLÍK  - po 1.

TRENINKY v tomto dalším týdnu budou takto :

Dorostenci  -   v úterý 22.3. od 19,30 hod. - tělocvična Gymnázia v Klatovech

                        ve čtvrtek 24.3. od 17,30 hod. v Mochtíně

Muži  - ve středu 23.3. od 18,00 hod. v Mochtíně

             v pátek 25.3. (je svátek !) od 16,00 hod. v Mochtíně
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 2155