Vytisknout
Áčko mužů body ze Žihle nepřivezlo, i když k nim nemělo daleko. Mochtín v úvodním mistráku jara dal domácímu Slavoji 4 branky, přesto to na body nestačilo a to je škoda. Nejlepším střelcem utkání byl náš pravý záložník Tomáš Dolejš, autor hatricku (!!!), ke kterému mu upřímně blahopřejeme !

K další herní přípravě se vydali naši dorostenci (doplněni třemi muži) do Nepomuka, kde na treninkovém, drnovatém hřišti podlehli domácímu dorostu 1:2.

Oba zápasy se hrály v sobotu 12.3.2016 za chladnějšího počasí, ale nepršelo.

..I.A třída mužů TJ Slavoj Žihle - TJ Sokol Mochtín  6 : 4  (2:1). Našemu mužstvu vyšel začátek utkání parádně. Již ve 3.minutě se dostal po přihrávce Zb.Tomana do úniku Tomáš Dolejš a svoje solo zakončil vedoucím golem - 0:1 ! Domácí se dostali po standartce k zakončení v 5.minutě, ale naštěstí trefili jen tyč naší branky. Dočkali se ve 13.minutě, kdy "krátkou" malou domů P.Švátory doběhl domácí Peterka a srovnal na 1:1. Ve 21. min. kopala Žihle další standartku, nedůraz našich bránicích hráčů trestá znovu Peterka, zvyšuje na 2:1. O dvě minuty později měl blizoučko k vyrovnání náš kapitán Jiří Dolejš po přesném centru JI.Čeledy, golovou hlavičkou však trefuje jen domácího golmana. Škoda, protože o tři minuty později se po další standartce a nedůrazu našich bránících hráčů dostává k zakončení domácí Bulín, Žihle vede 3:1. Pak Mochtín přidal, měl několik dobrých akcí a ve 38.min. po centru Ji.Čeledy se dostal opět k zakončení Tomáš Dolejš a opět dává gol, snižuje na 3:2 ! Ve 42.min. se dostal k dalšímu nebezpečnému zakončení náš Jiří Čeleda a pak ještě i Ji. Dolejš a Zb. Toman,ale vyrovnání z toho benylo. Brzo po přestávce byl v golové šanci (po centru T.Dolejše) Jirka Čeleda, ale dom. golman byl na místě. Z protiútoku se domácí dostávají do šance a proměňují ji, vedou již 4:2. V 58.min. po roh.kopu Jar. Cihláře náš Jakub Bejvl hlavou snižuje na 4:3, ale o 2 minuty později zvyšuje  domácí Masopust stav znovu o dvě branky  na 5:3. Mochtín bojuje, nevzdává to. Šanci na gol má Zb.Toman z VPK z hranice šestnáctky - těsně přestřeluje, v 65. min. přišel přesný centr Tom. Dolejše na jeho brášku Jiřího, ale jeho golové zakončení domácí golman likviduje ! V 77. a 82.min. se na druhé straně vyznamenal náš golman P.Rajtmajer, když 2x vyrazil tvrdé, umístěné střely soupeře na rohový kop. V 84.min. ale již kapituloval. Po ztrátě na půlce šel na něj sám v solo úniku střídající Brož a našemu golmanovi nedal šanci, zvyšuje již na 6:3, je rozhodnuto. Dvě minuty na to sice náš Tomáš Dolejš kompletuje třetí brankou svůj hatrick, ale již jen kosmeticky upravuje hokejový výsledek na konečných 6:4.  Utkání řídil rozhodčí Ondřej  Žák, asistovali mu : Mir. Kohout a Tom. Doksanský, TD Vl. Pastyřík, ŽK 4:2, 60 diváků. Sestava Mochtína : P.Rajtmajer, P.Švátora, Jak.Bejvl, Jar.Cihlář, J.Žiak, T.Dolejš, K.Šlechta (68. J.Rašek), Zb. Toman, Ji.Dolejš, Zb. Smolík (85. Jar. Pretzelmayer), Ji.Čeleda, připraveni ještě byli - Petr Kodeš a Tomáš Velek,  branky : Tomáš DOLEJŠ - 3, Jakub BEJVL - 1.

přátelsky dor. FK Nepomuk - dor. Sokol Mochtín   2 : 1 (0:0). Mochtín měl hodně marodů a omluvených hráčů, k zápasu odjel jen  s osmi dorostenci a 3 muži (Novák, Podráský, Pavlík), přesto odehrál se soupeřem, který měl 7 hráčů na střídání, více jak vyrovnaný zápas. Šancí na gol mělo naše mužstvo daleko více než-li jeho soupeř (3 loženky měli např. Zd.Novák a Pa. Lorenc, 2 - Ji.Peleška + další), přesto nakonec domácí hráči z minima vytěžili maximum, vyhráli 2:1. Hrálo se na náhradním, treninkovém hřišti u školy, terén byl hodně drnovatý. I tak ale zápas splnil svůj účel.

Jak budou treninky (+ přípravný zápas) v následujícím týdnu :

MUŽI -  budou mít trenink v Mochtíně v úterý a pátek od 18,00 hod.

DOROSTENCI - budou trenovat v úterý v tělocvičně Gymnázia v Klatovech od 19,30 hod.

                a ve středu 16.3. odehrají od 16,45 hod. přípravné utkání ve Vrhavči s místním Sokolem (muži) .

K utkání jsou zváni všichni dorostenci, ale i muži "B", kteří to na zápas stihnou. Domluvte se na dopravě, z Klatov od pošty by se mělo odjíždět auty společně v 16,05 hod., z Mochtína od hřiště též v 16,05 hod. - sraz ve Vrhavči v 16,15 hod. . Kdo má možnost přijet i později, oznámí to den předem na tel. 605 357370 (K.Šot), abychom měli i o těchto hráčích přehled. Děkuji !

O víkendu 19. a 20.3.2016

odehrají naši fotbalisté tyto dva zápasy

v sobotu 19.3. od 14,00 hod. - So Zavlekov - So Mochtín (dorost a muži B)

v neděli 20.3. od 15,00 hod. v Mochtíně - mistr. zápas I.A tř. mužů So Mochtín - So Černice
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1872