Vytisknout
Neděle 11.října přinesla mistrovské body jen našemu dorostu, který doma hostil poslední tým tabulky Krajské soutěže - Sokol Nalžovské Hory. V treninkovém tempu vyhráli naši dorostenci vysoko 13:0 a v tabulce se již posunuli na 7.příčku s 10 body a skorem 30:14.

Svůj další mistrovský zápas I.A třídy odehráli naši muži "A" na hřišti nováčka této soutěže - v Kralovicích. Bohužel, v utkání náš tým postrádal šest hráčů (!) základní sestavy (a to z různých důvodů) a tak museli zaskočit kluci z "B" týmu a také dorostenci. I přes srdnatý výkon, Mochtín nakonec prohrál, tři body získaly Kralovice.

..KS dorostu - Sokol Mochtín - Sokol Nalžovské Hory  13:0 (4:0). Hosté nestačili hlavně fotbalově, v krajské soutěži jsou nováčkem a v tabulce zatím bez bodu. Naši kluci si v treninkovém tempu uhráli nejen povinné tři body, ale i pěkné skore. Další spoustu golových šancí navíc zahodili. Rozhodčí Mir. Pena z Horažďovic, ŽK 0:1, branky Mochtína : Jiří PELEŠKA - 4, Jaroslav PRETZELMAYER a Milan FÜRBACHER - 3, Tomáš VELEK - 2, Patrik ŠVEŇHA - 1

..I.A třída mužů - TJ Kralovice - Sokol Mochtín  4:1 (1:1). Trenér Ji.Toman měl velké problémy s tím, jak postavit tým, ve kterém mu chybělo více jak 6 stabilních hráčů ! Šanci tak dostali další, včetně kluků z dorostu a "B" týmu. Prvních deset minut se Mochtín převážně bránil, tlak domácích byl značný. Naši hráči ale postupně začali také "zlobit", měli nebezpečné protiútoky a v 11.min. udeřili ! Na centr z rohového kopu si naskočil u zadní tyče náš Dan Kotlan a přesnou hlavičkou poslal Mochtín do vedení 0:1 ! Domácí se brzo oklepali a začali opět tvrdošíjně útočit, chtěli vyrovnat. Měli k tomu řadu příležitostí, ale trestuhodně je zahazovali, nebo je vychytal Petr Kodeš, který dostal příležitost předvézt, co v něm je. Naši fotbalisté měli největší příležitosti navýšit skore ve 36. a ve 37.minutě. Nejdříve po rohu hlavičkuje náš kapitán Ji.Dolejš jen těsně vedle, stejně tak skončil i VPK ze 20 m, který zahrával náš Zb.Toman. Kralovičtí mohli vyrovnat ve 42.min., ale P.Kodeš bravurně vyráží míč na roh. Když se již zdálo, že Mochtín udrží vedení do přestávky, přišla ve 45.min. chybná rozehrávka našeho P.Kotlana  na P.Zahálku, k míči se lehce dostal nejlepší domácí hráč J. Lavička, přesně nacentroval před naší bránu a tam se hlavou přesně trefil do branky domácí Volín, srovnal na 1:1. I po přestávce měli více ze hry domácí fotbalisté, Mochtín statečně odolával, pokoušel se o nějaký ten brejk. V 53.min. se ale dostal až před našeho golmana k dorážce hlavou rychlonohý Pa. Koča, míč z jeho hlavy končí v síti, domácí vedou 2:1. A mohlo být o dvě minuty ještě hůře, když se do solo úniku dostal do obrovské šance opět domácí Lavička, jeho obstřel našeho golmana naštěstí končí těsně vedle tyče. Mochtín ale postupem času nejen srovnal hru, ale začal tvrdě pracovat na vyrovnání nepříznivého stavu. Do útočení se stále více a více zapojovalo našich hráčů, přišly i šance na gol. Tu největší pak měl v 77.min. náš Zbyněk Smolík, který se dostal z levé strany až před golmana, ale jeho střela nekončí v síti, ale těsně vedle levé tyče brány Kralovic. Škoda, v té době náš tlak sílil a pokračoval, domácí hráli jen na odkopávání míčů a na brejky. Mochtín riskoval, chtěl vyrovnat, byl na půlce soupeře. V 84. min. ale přišla ztráta míče Zb.Tomana v souboji s protihráčem, následoval bleskurychlý protiútok domácích do naší otevřené obrany, který zakončil pojišťovacím golem na 3:1 domácí kanonýr Jan Lavička. Bylo prakticky rozhodnuto, domácím se navíc, v poslední 90. minutě podařilo ještě přidat další gol, který byl sice z ofsajdu, ale platil. Rozhodčí Václav Duda, AR Mir. Kohout a Mil. Filinger, ŽK 1:3, 120 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Pe., Dolejš Tom., Cihlář Jar. (80. Křivánek Jos.), Dolejš Ji., Žiak J., Zahálka Pa., Kotlan D. (65.Velek Tom.), Toman Zb., Smolík Zb., Plánička Zd., Pretzelmayer Jar.

 

TRENINKY budou v tomto týdnu : dorost - v úterý a čtvrtek od 17,30 hod.

                                                   muži - v úterý a pátek od 17,45 hod.

 

Opět připomínám výběr členských příspěvků za II.pololetí roku 2015 a to u všech týmů našeho FO !!! Děkuji

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1859