Vytisknout
V sobotu 29.8.2015 se hrálo v Mochtíně mistrovské utkání III.třídy mužů Mochtín "B" - Plánice. Naše záloha konečně bodovala na 100%, porazila slabého soupeře hladce 4:0.

Den před tím, v pátek 28.8., předehrávali svůj mistrák Krajské soutěže naši dorostenci. V domácím prostředí ale nakonec těsně prohráli s Tatranem Chodov 0:1 a to je škoda. Citelně jim chyběl kapitán Jan Žiak, který se nechal hloupě vyloučit před týdnem v Nezamyslicích a nezahraje si (dle rozhodnutí DK PKFS v Plzni) tři mistrovské zápasy !

..KS dorostu - TJ Sokol Mochtín - TJ Tatran Chodov  0:1 (0:1). JIž od první minuty bylo vidět, že do Mochtína přijel kvalitní soupeř. Hrála se vyrovnaná partie, ale soupeř měl daleko rychlejší a efektivnější přechod do ofenzivy a hlavně v 1.poločase si vytvořil několik hodně slibných brankových příležitostí. Ty mu ale reflexivními zákroky likvidoval náš golman Jakub Hadáček. Ve 35. min. ale byl bezmocný proti rychlému průniku kapitána hostí Lorenze, který otevřel skore. Náš tým se pak, hlavně ve II.poločase, snažil o vyrovnání, ale nepodařilo se mu to. Soupeř již v té době polevil, šancí si moc nevytvořil, ale ani Mochtín jich neměl mnoho. Až tři minuty před koncem se dostal do úniku z pravé strany náš J.Rašek, ale jeho střela skončila na tyči a následně v náručí golmana Chodova. Škoda, remisu by si náš mladý tým za bojovnost a snahu ve II.poločase zasloužil. Rozhodčí M.Maznec, ŽK 1:0, 40 diváků.

III.tř. mužů - TJ Sokol Mochtín "B" - TJ Sokol Plánice  4:0 (2:0). Soupeř přijel bez několika svých opor a i náš tým se dával tradičně dost špatně dohromady, protože pořád někdo chybí. Počasí fotbalu nepřálo, bylo hrozné vedro a tak se nehrál žádný tempo fotbal. V kombinaci ale byli od začátku lepší naši hráči, kteří šli do vedení již ve 2.minutě pro průniku zleva M.Reitmaiera a jeho golovém zakončení - 1:0. Ve 24.min. mohl náš tým své veden navýšit, ale hosté s námahou odvrací nebezpečí na rohový kop. Na druhé straně měli pláničtí šanci ve 40.minutě, tvrdou střelu ale náš golman v pohodě chytá. Golem do šatny ve 45.min. skončil 1.poločas, když se do úniku po pravé straně dostal náš Jar. Pretzelmayer  a tvrdou střelou pod břevno nedal hostujícímu brankáři šanci - 2:0 ! Ve II.poločase hosté odpadávali postupně kondičně, hrál se fotbal průměrné úrovně a naše záloha měla vývoj utkání pod kontrolou. V 72. min. navíc zvyšuje na 3:0 pěknou střelou Dan Kotlan, ale i hosté se dostávají ke slovu o sedm minut později. To kopali rohový kop, přesnou hlavičku vykopává z brankové čáry náš Pepa Křivánek. Mochtínu ale patřil závěr utkání. Nejdříve se v 82.min. opět golově prosadil Michal Reitmaier (4:0), o dvě minuty později se dostal do zakončení opět Jar. Pretzelmayer, ale jeho tvrdou přízemní střelu hostující golman stačil reflexivně vyrazit nohou do bezpečí. Rozhodoval s přehledem Vlad. Habada, ŽK 0:3, 40 diváků. Sestava Mochtína "B" : Kodeš Pe., Švátora Ji. (Lorenc Pa.), Pavlík Jar., Strejc St., Nebeský Jan, Šveňha P., Křivánek Jos.,  Reitmaier M., Rašek Jos. (66. Hadáček J.), Kotlan D. (72. Bouzek V.), Pretzelmayer Jar., branky : Reitmaier Michal - 2, Pretzelmayer Jar., Kotlan Daniel - po 1.

V neděli 30.8.2015

budeme držet palce našemu áčku mužů, které zajíždí na hřiště soupeře, kterým je Horní Jadruž a bude tam hrát o tři mistrovské body do tabulky I.A třídy s Chodským Újezdem (okr. Tachov). Začátek je již v 15,00 hod., z Mochtína vyjíždíme auty již ve 12,30 hod., z Klatov od pošty pak ve 12,40 hodin.

TRENINKY dorostenců budou v následujícím týdnu v úterý a čtvrtek již od 18,00 hodin
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1765