Vytisknout
Středa 29.7.2015 patřila opět fotbalu. V přípravném utkání mužů na hřišti v Mochtíně se střetlo naše áčko s áčkem Sokola Pačejov. Byl to souboj účastníků I.A třídy, přinesl kvalitní fotbal (hlavně v 1.poločase) a vítězství hostů 2:0, kteří byli v koncovce produktivnější. Trenéři obou celků dali prostor zahrát si širšímu kádru hráčů, bylo příjemné fotbalové počasí, i když občas účastníky skropila mírná dešťová přeháňka.

příprava mužů Sokol Mochtín - Sokol Pačejov  0:2 (0:1). Hosté byli v uplynulém ročníku úspěšným nováčkem I.A třídy, ve kterém nakonec skončil na skvělém 5.místě tabulky. Náš tým se do I.A třídy vrací po roční pauze, ve které hrál I.B třídu a s Pačejovem se letos na podzim ještě jednou utká - tentokráte již o mistrovské body.   Zápas začal ve svižném tempu a to vydrželo celý I.poločas, který byl hodně kvalitní a to zásluhou obou mužstev. Úvod patřil Mochtínu, který již ve 3.minutě trefil břevno hostující branky (Zb.Toman), v 7.min. hostující golman Kozlík bravurně vyráží na roh pěknou střelu T.Babky. Po domácí desetiminutovce, se začali prosazovat i hosté. Ve 12.min. vyráží náš golman P.Kodeš s námahou na břevno a zároveň na rok tvrdou střelu hostujícího Kláska ze 25 m., Z následného rohu trefili hosté opět břevno, ale míč šel do autu. Pak nastala vyrovnaná pasáž, ale 25.minuta přinesla změnu skore. Postaral se o to hostující Josef Hlůžek, který ze 30 m vyslal nádhernou, nechytatelnou střelu a trefil šibenici naší branky - 0:1. O minutu později hosté znovu střílí, Kodeš chytá. Ve 32.min. předvedl na druhé straně pěknou, rychlou útočnou akci náš tým, k vyrovnání chybělo málo. Ve 35.min. dostal do uličky přihrávku Zd. Plánička, šel sám na golmana hostů, ale ten mu golovou šanci zmařil.  Po přestávce začal opět lépe Mochtín. Ve 47. min. zakončuje nebezpečně hlavičkou opět Zd. Plánička,ale těsně vedle. Ve 49.min. přečíslil Mochtín hostující obranu, ale ta v poslední chvíli odvrací nebezpečí odkopem na rohový kop. V 78.min. se dostává do průniku zleva i náš střídající J.Rašek, ale zkušeného golmana Pačejova nepřekonal. Největší šance na vyrovnání přišla v 83.min., kdy kopal Mochtín další rohový kop. Na centr si naskočil náš kapitán Jiří Dolejš, ale zblízka trefil na brankové čáře jen dobře postaveného Kozlíka v Pačejovské brance. Nedáš - dostaneš se opět potvrdilo vzápětí. Hosté z nevinného protiútoku vytěžili VPK. Z úhlu poslal z VPK přízemní centr před Mochtínskou branku Pačejovský Panuška, ve snaze odvrátit míč do bezpečí ho však náš kapitán smolně zatečoval do vlastní branky - 0:2. Zápas s přehledem odřídil Roman Bína z Klatov, sestava Mochtína : P.Kodeš (46. P.Rajtmajer), J.Žiak, J.Bejvl, Jar. Cihlář, Ji.Flodr, J.Šťastný (68. M.Žiak), T.Babka (73. T.Velek), Zb. Toman (73. Jar. Pretzelmayer), Zb. Smolík (46.J.Rašek), Ji.Dolejš, Zd. Plánička.

TRENINK mužů (A i B + dorost) je v pátek 31.7.2015 od 18,00 hod.

Další program našich fotbalistů :

.. pátek 31.7. odpol.  - neděle 2.8.  Letní soustředění přípravek So Mochtín a to v areálu So Mochtín. Pokyny vydává Jar. Mareš - připraveno je tradiční stanování, domácí - přírodní kuchyně, treninky, soutěže, zábava, táborák !

SOBOTA 1.8.2015  -  účast našeho  dr. mužů na turnaji v m.kopané v Nýrsku, který začíná již v 9,00 hod. - ved. -  Jar. Pavlík

NEDĚLE 2.8.2015 - hřiště v Mochtíně, od 17,00 hod. přípravný zápas mužů Sokol Mochtín - SK Strážov
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1785