Vytisknout
V sobotu 6.6.2015 se za úmorného vedra odehrál na hřišti v Mochtíně derby zápas I,B třídy mužů mezi So Mochtín a Tatranem Dlouhá Ves. Naše áčko vyhrálo 3:1, upevnilo si 2.místo v tabulce, které zaručuje postup do baráže o I.A třídu !

V Janovicích se dopoledne 6.6. hrálo Okresní finále mladších přípravek, ve kterém startovalo (mezi 7 nejlepšími týmy okresu) i naše družstvo Sokola Mochtín, vedené trenérem Jaroslavem Marešem. Naši kluci rozhodně nezklamali, odehráli se soupeři vyrovnané zápasy, nakonec obsadili pěkné 5.místo. Blahopřejeme !

..I.B třída mužů - Sokol Mochtín - Tatran Dlouhá Ves  3:1 (2:0).

Náš tým má v závěru sezony potíže se sestavou a tak se do hry dostávají dorostenci, kteří naznačují, že Mochtín má na čem stavět. Tentokráte nastoupili v základu čtyři (2 z toho hrají stabilně), další dva pak ještě střídali.

Za úmorného vedra měl náš tým v 1. poločase jasnou převahu a celou řadu výborných akcí, které volaly po brankovém zakončení. Soupeř se převážně bránil, zaútočil jen ojedinělé, našeho mladého golmana z dorostu Jakuba Hadáčka, který měl v áčku premiéru, prakticky vážněji neohrozil.  Již ve 4.minutě je v golovém úniku náš kapitán Jiří Dolejš, ale jeho tvrdou střelu hostující golman s námahou vyráží. O minutu později je v šanci Zdeněk Plánička a to po centru P.Švátory. Jeho hlavička z výhodné pozice však jde nad bránu. Tlak Mochtína pokračuje, v 9.min. znovu Zdeněk Plánička zakončuje těsně vedle. Stejný hráč pak měl další golovou příležitost ve 20.minutě po rohovém kopu Jiřího Flodra, ale míč hlavičkuje z výhodné pozice mimo tyče ! Úvodního golu se fanoušci So Mochtín dočkali ve 29.minutě. Po pěkné kombinační akci si do útoku po pravé straně naběhl náš obránce Tomáš Dolejš, jeho přesný centr našel Zd. Pláničku, který si šikovně v běhu zpracoval míč a ač tísněn dvěma obránci Tatranu, přesně zakončil do šibenice - 1:0. Mochtín pokračuje v náporu, o minutu později je v šanci Jiří Dolejš, obrana Dl.Vsi odvací míč na rohový kop. Ten zahrává opět Jiří Flodr, na centrovaný míč si nejvýše vyskočil Jakub Bejvl a hlavou ho posílá do sítě Tatranu - 2:0 ! Až do přestávky byl náš tým lepší, skore však již nenavýšil. Úvod II.poločasu ale naše mužstvo odehrálo v útlumu, chybovali obránci, soupeř toho málem využil ke vstřelení kontaktnímu golu. Naštěstí svoji velkou příležitost neproměnil a ani z následného desetiminutového tlaku nic nevytěžil. Náš tým pak postupně znovu nabral dech, v 58.min. se vydal na výlet náš stoper Jakub Bejvl, přesnou přihrávkou našel naběhnutého Jiřího Flodra, který se dostal za obranu hostů a přesnou, křížnou střelou k tyči zvyšuje na 3:0, bylo prakticky rozhodnuto. Hosté mohli inkasovat znovu ještě v 62.min., kdy přízemní střelu J.Bejvla ze 25 m hostující golman s námahou vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou Jos. Rašeka. Hosté nerezignovali, snažili se o vstřelení alespoň čestného golu. To se jim málem povedlo v 72.minutě kdy nečekaná střela z 24 m skončila na tyči naší branky, v 73.,min. se pak dočkali. To se rozhodčí M.Hovorka rozhodl odpískat pokutový kop (hodně přísný), který proměnil nestárnoucí a stále kvalitní Dušan Rovňan, fotbalová ikona hostujícího Tatranu. Měl to ale s chlupem, náš mladý golman směr střely vystihnul, na míč si sáhnul ! Do konce utkání již žádná změna nenastala, náš tým vyhrál a pojistil si 2.místo v tabulce. Ještě ale není definitivní, protože v neděli hraje 3. Sp. Poříčí v Chlumčanech a vyhraje-li tam, tak sníží náskok na tři body a rozhodovat by se pak muselo v posledním kole.

    Zápas odřídil r.Milan Hovorka z Klatov, ŽK 1:2, 50 diváků.

Sestava Mochtína : Hadáček J., Žiak J., Bejvl J.,Cihlář Jar., Švátora P., Dolejš T. (81.Velek T.), Flodr Ji., Dolejš Ji., Čeleda Ji. (74.Podráský Ji.), Rašek Jos. (66.Pretzelmayer Jar.)., Plánička Zd. - branky :  PLÁNIČKA Zdeněk, BEJVL Jakub, FLODR Jiří - po 1

V NEDĚLI 7.6.2015

hrají naše dva týmy hodně důležité zápasy na hřištích svých soupeřů , budeme jim držet palce !!!

.. od 10,00 hod. v Hradešicích KS dorostu So Hradešice - So Mochtín.  Nýrsko i Horažďovice(největší soupeři So Mochtín o vedoucí místo v tabulce) své zápasy v sobotu vyhrály, takže pro náš tým je jen jediný cíl v Hradešicích - neztratit ani 1 bod - zvítězit ! Bude to hodně těžké, domácí jistě budou chtít ziskem nějakého bodu pomoci sousedním Horažďovicím k návratu do čela tabulky. Doufejme, že to naši kluci v Hradešicích zvládnou !!!

.. od 17,00 hod. v Sušici OP mužů TJ Sušice "B" - Sokol Mochtín "B". V tomto duelu naopak jde naší záloze o zisk alespoň nějakého toho bodíku k záchraně. Čeká ho ale domácí záloha, která naopak bojuje s Hrádkem a SK Klatovy "B" o vedoucí příčku tabulky a o případný postup do I.B třídy ! Navíc, doma body neztrácí, o to těžší to bude pro naše fotbalisty. Palce ale držet budeme !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1731