Vytisknout
Na Boží hod velikonoční, v neděli 5.4.2015 hráli naši muži "A" i dorostenci na hřištích svých soupeřů, se kterými doma na podzim 2014 vyhráli. Tentokráte to ale bylo o trochu složitější.

Mochtínský dorost odjel do Holýšova bez 5 hráčů základní sestavy (zranění + další důvody), přesto měl na výhru - inkasoval zcela zbytečně na 2:2 až v poslední 90.minutě ! Navíc nedohrál zápas pro zranění hlezna náš šikovný záložník Patrik Šveňha, který je po Janu Šafránkovi (zraněn v minulém utkání doma) dalším marodem v mužstvu.

Muži "A" narazili na houževnatou domácí Keramiku, která se po špatném podzimu 2014, musí nečekaně zachraňovat. Byl to vyrovnaný souboj, domácí byli ale o hodně tvrdší a důraznější, dokázali i střílet branky. Více než-li ztráta bodů však mrzí So Mochtín zranění Tomáše Dolejše, kterého v 78.min. brutálním zákrokem poslal k zemi domácí útočník Jan Havlíček. Ten byl sice zaslouženě rozhodčím za nesmyslný zákrok vyloučen, ale náš Tomáš musel s nakopnutou a nateklou holení kostí pravé nohy do Plzeňské nemocnice. Ještě že nosí Tomáš hodně kvalitní chrániče ! Přejeme mu brzké uzdravení.

..I.B třída mužů - TJ Keramika Chlumčany - TJ Sokol Mochtín   3 : 1  (1:0)

Zápas byl od začátku hodně vyrovnaný, oba týmy se snažily o útočnou hru. Domácí hráči ale byli důraznější v soubojích a tak Mochtín, až měl více útočných akcí, se do zakončení dostával sporadicky. Jen ve 14.min. se dostal po VPK ke golové dorážce náš mladý stoper J.Bejvl, ale domácí golman Fryš byl na místě. Keramika spolehala na své rychlé, ofenzivní hráče Krause, Havlíčka, Vollera a Šimána a ti nezklamali. Již v 17.min. se jim povedla rychlá, brejková akce, naše obrana zaspala a J.Kraus dělovkou otevřel skore - 1:0. Pak měli domácí ještě další dvě šance, ale naštěstí zakončovali nepřesně. Po přestávce se ale Mochtín zlepšil, zatlačil svého soupeře a měl i šance. Již ve 48.min. se po autovém vhazování dostal k míči T.Babka, nahrál přesně míč vzduchem na P.Staňka a ten umístěnou hlavičkou srovnal skore na 1:1 ! Stejný hráč pak mohl z podobné akce Mochtín poslat do vedení,ale nestalo se a to byla škoda. Škoda především proto, že již o čtyři minuty později se po zbytečném faulu naší obrany dostali domácí k provedení VPK. Byl sice z úhlu, ale střílený centr byl přesně zahrán a skončil přímo v síti mochtínské branky - 2:1. Mochtín to nevzdal, snažil se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl T.Babka v 60.minutě, ale odražený míč z otočky netrefil přesně, z 8m jen těsně minul domácí branku ! Škoda dvakrát, protože prakticky z protiútoku se hosté dostali do šance také, ale náš golman byl u malé domů hlavou T.Dolejše včas. Domácí útočník však převedl nafilmovaný pád přes něj (alá Lafata), za který rozhodčí Hromka nařídil penaltu ! Tu proměnil bezpečně kapitán Milota, Chlumčany navýšily skore na 3:1. Následná snaha Mochtína o vyrovnání přinesla sice dvě šance, ale gol ne, Keramika výhru uhájila, připsala si všechny tři body. Hlav.rozhodčí Pavel Hromka, AR1Stanislav Sladký, AR2 Jaroslav Majerčík, ŽK 1:2, ČK 1:0, 60 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer P., Švátora P., Dolejš T. (80. Javorský L.), Žika J., Bejvl J., Flodr Ji., Babka T., Cihlář Jar., Dolejš Ji., Staněk P., Čeleda Ji. - branky : STANĚK Pavel - 1

..KS dorostu - FK Holýšov - TJ Sokol Mochtín  2 : 2  (1:2).

Náš tým odjel do Holýšova jen s 12 hráči , ale byl favoritem. To potvrzoval i v průběhu zápasu,protože měl jasnou převahu i spoustu šancí na gol.  Vedl po golech Jar. Pretzelmayera z penalty a Patrika Šveňhy již 2:0, ale další vyložené šance již neproměnil a tak přišel trest. Domácí do poločasu snížili na 2:1, zápas zdramatizovali. A protože byl proti Mochtínu hodně zaujatý i domácí asistent rozhodčího (laik), který odmával nejméně 5 nesmyslných ofsjadů našim hráčům, ze kterých hrozil gol, byly z toho docela nervy. Skore se neměnilo ani ve II.poločase, i když měl Mochtín opět další golovky, bohužel je nedal. Pohroma přišla v poslední minutě, kdy se po autovém vhazování dostali nečekaně k zakončení domácí a šťastnou brankou srovnali na remisu 2:2 ! Naštěstí, v následné penaltové loterii naš kluci nezaváhali, vyhráli ji 4:2, získali další bonusový bod. Na vedoucí Horažďovice, které mají v tabulce 48 bodů, ale Mochtín ztrácí již 1 bod (má jich 47), 3. je Chotěšov se 44 body, 5. Blovice se 42 body, atd.

TRENINKY mužů zůstávají i nadále v platnosti - v úterý a pátek v Mochtíně od 18,00 hodin
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1664