Vytisknout
V sobotu 28.3.2015 odehráli naši fotbalisté dva mistrovské zápasy, ve kterých získali pět bodů. Naši florbalisté - žáci byli na turnaji v Chrástu u Rokycan.

Dorostenci doma rozdrtili FK Nepomuk 11:0 a stále se drží s FK Horažďovice v včele tabulky Krajské soutěže. Dva nečekané body si z Janovic přivezli i muži "B" So Mochtín, kteří s místní Duklou uhráli v záklaním čase remisu 2:2 a následně druhý bod získali z penaltového rozstřelu. Ten vyhráli 4:2 !. Blahopřejeme !

V Chrástu u Rokycan bojovali o nejlepší výsledek i naši žáci - florbalisté na Krajské soutěži odborů Sport pro všechny. Nově sestavený tým  So Mochtín tam ale neuspěl, obsadil až poslední, šesté místo. Byla to pro ně ale velice dobrá zkušenost, protože řada z nich věkově bude moci hrát za žáky ještě několik roků a tak se mohou jen a jen zlepšovat.

.. KS dorostu - Sokol Mochtín - FK Nepomuk   11:0 (5:0). Trenér našich dorostenců Jar. Pavlík měl proti Nepomuku konečně kompletní sestavu a to bylo znát. Soupeř přijel naopak jen s 11 hráči, ale bojoval, nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Jenže, našim klukům se dařilo v koncovce, nejvíce pak střelecky "zazářil" Daniel Kotlan, autor 4 branek, když navíc mezi 16. - 21.minutou utkání vsítil čistý hatrick. Dvakrát se do listiny střelců zapsali Jar.Pretzelmayer a Jiří Peleška, 1x pak Jos. Rašek, Jakub Bejvl a Radovan Madera (ten z p.kopu). Rozhodčí Tereza Hessová, ŽK 0:3, ČK 0:1 (Vladař).      Mochtín stále drží 2.místo v tabulce za FK Horažďovice, oba soupeři mají po 45 bodech, Horažďovice, ale lepší skore.

.. OP mužů - FK Janovice - Sokol Mochtín "B"  2:2 (1:0), pok. kopy 2:4. K zápasu nemohla odjet řada našich hráčů (z různých důvodů) a tak se sestava "lepila" do poslední chvíle. Přijel nám ale z Č.Budějovic pomoci Lukáš Kolárik, z práce se na poslední chvíli uvolnil Milan Žiak i Jakub Schejbal, tým bojoval jako celek a vyplatilo se . Nakonec z toho byla nejen remisa, ale i po úspěchu v penaltovém rozstřelu i cenné dva mistrovské body !  V prvním poločase byl lepší Mochtín, který měl nečekaně hodně brankových šancí, ty ale trestuhodně zahozovali především naši útočníci J.Potužník a J.Schejbal.          Domácí Dukla měla úspěšnější produktivitu- do vedení šla již v 10.min., uatorem golu byl domácí kanonýr Miroslav Urban. A po přestávce již byla lepší Dukla, která zvýšila své vedení na 2:0 v 57.min. laciným golem. Naší zálohu to ale nepoložilo, všichni hráči bojovali, vyplatilo se. V 77.min. byl faulován v trestném území hodně agilní a neúnavný L.Kolárik, nařízenou penaltu sám proměnil, snížil na 2:1. Stejný hráč pak byl sražen v průniku i v 90.min. a tak Mochtín dostal šanci kopat další penaltu!  V tak vypjaté situaci jí šel kopat Jos. Rašek a ...proměnil ji, srovnal na 2:2. V následných penaltách Mochtín "B" za výhru 4:2 získal druhý bonusový bod, odjížděl z Janovic velice spokojený. Rozhodčí Habada, sestava Mochtína : Pretzelmayer Jar., Bláha, Křivánek, M.Žiak (84. Jar. Pavlík), Staněk, L.Kolárik, Kotlan D., Podráský, Schejbal (46. Rašek Jos.), Sukovatý, Potužník, branky :  KOLÁRIK Lukáš, RAŠEK Josef - po 1 (oba z pok. kopů)

V neděli 29.3.2015 se hraje v Mochtíně mistrovské utkání I.B třídy mužů Sokol Mochtín - TJ Přeštice "B"   -  přijďte se podívat  !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1756